Speltips: Frölunda håller nere Djurgårdens målskörd i Scandinavium

Johan Mattsson @ Frölunda
Match nummer två i SHL:s åttondelsfinaler där Frölunda och Färjestad har matchboll mot Djurgården respektive Malmö efter att båda vunnit med 3-1 på bortaplan i den första matchen. Fokus här på matchen mellan Frölunda och Djurgården i Scandinavium, där Frölunda har matchboll.

Frölunda HC

Efter en otroligt bra höst av Frölunda seglade man upp som en av de absolut största favoriterna till SM-guldet. Men om hösten var bra var våren nästan lika dålig, och ser man på andra halvan av grundserien var bara tre lag sämre än Frölunda på att ta poäng.

Spelmässigt har det inte alltid varit klockrent, men en stor faktor till Frölundas svaga vår är framförallt ineffektiviteten och möjligtvis avsaknaden av spets. Bara fyra lag gjorde färre mål än Frölunda under grundserien, varav tre av dessa också var de tre som hamnade längst ned i tabellen.

Defensivt var man desto skarpare, men det var framförallt under hösten, då det nästan var omöjligt att passera Niklas Rubin och Johan Mattsson i Frölundakassen. Men när grundserien summerades var det bara Växjö, Skellefteå och Rögle som släppt in färre mål, och ser vi specifikt till hemmamatcher var det bara Växjö som var tätare när det gäller matcher på hemmaplan. I den första play-in-matchen mot Djurgården var man återigen solida, och släppte bara in ett mål precis som man gjorde i de två avslutande grundseriematcherna hemma i Scandinavium som man vann med 3-1 och 2-1.

Djurgårdens IF

Djurgården har haft en svajig säsong bakom sig med en del tunga avbräck på nyckelspelare, men man knep den sista play-in-platsen med två poängs marginal trots dubbla hemmaförluster i slutskedet av säsongen.

Inför säsongen hade man en relativt trubbig trupp, men har under säsongens gång värvat in fyra transatlanter för att få igång offrensiven. Det har man lyckats någorlunda bar med, där den skicklige försvarsspelaren Bobby Nardella nog får klassas som det skarpaste nyförvärvet med sina 33 poäng på 47 grundseriematcher.

Frågetecken för Djurgårdens försvarsspelare Marc-Andre Gragnani som i den första matchen proppades rejält av Frölundas Christoffer Ehn och tog sig för armen och klev av. Gragnani som gjorde poäng i samtliga fem grundseriematcher han spelade efter att han värvades sent på säsongen.

?s=20

I den första matchen i denna grundserie var man alldeles för trubbiga och skapade alldeles för få målchanser för att kunna vara med och hota om segern.

Slutsats och speltips

Frölunda vann det första mötet i denna matchserie med 3-1 och det kändes genomgående som att man hade god kontroll på matchen fastän att man var i underläge i ett tidigt skede. Frölunda var det spelförande laget med ett stort puckinnehav och lyckades hålla undan Djurgården utan problem. Trots att Frölunda var i ledning inför den tredje perioden och Djurgården var tvingade att jaga, så sköt man endast iväg fyra skott mot Johan Mattsson i Frölundas mål. Hemma i Scandinavium avslutade man grundserien med två raka segrar och är nästan alltid det spelförande laget. Jag blir inte förvånad om vi får se en liknande matchbild som vi fick se för två dagar sedan på Hovet, med ett spelförande och kontrollerande Frölunda där Djurgården får svårt att skapa målchanser och göra mål.

Djurgården Under 2.0 Lagmål till oddset 1.67 hos MrGreen. Insatsen tillbaka om Djurgården gör exakt två mål under ordinarie tid.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt