Här är ett speltips till Premier League-matchen mellan Manchester City och Burnley nu på lördag 28:e november. Det är mycket som talar för en målrik match och jag tycker att det finns en del spelvärde i marknaden för överspel.

  • De 10 senaste matcherna mellan de två lagen har innehållit i genomsnitt 3,70 mål per match (3 eller fler mål i 8 av 10 matcher).
  • De 5 senaste matcherna lagen emellan i Premier League har innehållit i genomsnitt 3,60 mål per match (3 eller fler mål i 3 av 5 matcher).
  • De 10 senaste matcherna mellan de två lagen på Etihad har innehållit i genomsnitt 4,70 mål per match (3 eller fler mål i samtliga 10 matcher).
  • De 5 senaste Premier League-matcherna lagen emellan på Etihad har innehållit i genomsnitt 4,00 mål per match (3 eller fler mål i samtliga 5 matcher).

Manchester City

De himmelsblå från Sportcity i Manchester har inte riktigt kommit upp i normal standard hittills denna säsong och ligger i skrivande stund på trettonde plats (med en match mindre spelad än de flesta dock). Spelschemat fram till jul ser emellertid väldigt tacksamt ut och Pep Guardiola är nog mer än sugen på att tysta alla kritiker.
En del av förklaringen till de blygsamma resultaten är att man haft stora skadebekymmer i offensiven men till lördagens match borde såväl Sergio Agüero som Gabriel Jesus och Raheem Sterling vara redo för start.

Manchester City hade ett högt målsnitt överlag förra säsongen, hemma på Etihad Stadium blev det i genomsnitt 3,68 mål per match (3 eller fler mål i 84% av matcherna).
När Manchester City mötte lagen från undre halvan av tabellen på hemmaplan förra säsongen så hade man det allra högsta målsnittet i ligan: i genomsnitt 4,00 mål per match (3 eller fler mål i 90% av matcherna):

Målsnittet har inte varit riktigt lika högt under de inledande matcherna denna säsong, men då har t ex Manchester Citys tre hemmamatcher hittills varit mot Leicester, Arsenal och Liverpool.

Burnley

Lancashire-klubben har fått en riktigt jobbig start på säsongen men Sean Dyches gäng lyckades med vinsten mot Crystal Palace senast klättra upp över nedflyttningsstrecket (har även en match mindre spelad än de flesta).

Burnley hade ett ganska normalt målsnitt totalt sett förra säsongen, på bortaplan blev det i genomsnitt 2,42 mål per match (3 eller fler mål i 47% av matcherna).
När man mötte lagen från övre halvan av tabellen på bortaplan förra säsongen så hade Burnley dock ett av de högsta målsnittet i ligan: i genomsnitt 3,11 mål per match (3 eller fler mål i 60% av matcherna):

Målsnittet har varit ungefär som ligagenomsnittet under de inledande matcherna denna säsong, i den enda bortamatchen mot ett av topplagen såhär långt vann Leicester med 4-2.

Mer statistik kring Premier League hittar du här!

Slutsats & Speltips

När Manchester City mötte lagen från undre halvan av tabellen på hemmaplan förra säsongen så hade man det allra högsta målsnittet i ligan.
När Burnley ställes mot lagen från övre halvan av tabellen på bortaplan förra säsongen så hade man ett av de högsta målsnitten i ligan.
De 10 senaste matcherna mellan de två lagen på Etihad har innehållit i genomsnitt 4,70 mål per match (3 eller fler mål i samtliga 10 matcher).
Speltips: Totalt antal mål: Över 3,25.
Insatsen är 5/10 units.

Läs gärna mer om units och konsten att hantera din spelkassa.

Du hittar fler odds för Manchester City - Burnley här!

Alla rekar

Över 3.25 mål

Manchester City FC - Burnley FC

bet365 1.97
5.00 u
  • 4.85 u
    Resultat

Ett inlägg av