Lördag och SHL på programmet. Vi har fyra matcher framför oss med tre stycken på eftermiddagen och sedan Brynäs-Färjestad på kvällskvisten.

Här hittar du alla odds för SHL!

I denna text blir det fokus på en av eftermiddagsmatcherna, den mellan Frölunda och Djurgården.

Hemmastarkt Frölunda

Frölunda har inlett säsongen oerhört bra och hittas högst upp i tabellen. Ställde mig inför säsongen tveksam till huruvida de giva spetsspelarna i Frölundas offensiv, Ryan Lasch och Rhett Rakshani, skulle ersättas. Jan Mursak och Lucas Raymond är två av flera spelare som i stor utsträckning bidragit i offensiven och dessutom förfogar Roger Rönnberg över en backbesättning där det finns offensiva kvalitéer i form av bland annat Jesper Sellgren och Stefan Elliot.

Men mot Brynäs på bortaplan i lördags gick det snett då laget till slut förlorade med hela 7-1. Mål på i princip allt för Gävle-laget som till och med förlorade skottstatistiken. Nu är man hemma i Scandinavium igen där man har varit ruskigt starka genom åren och i år är inget undantag. Nio segrar på nio matcher varav åtta av dessa är trepoängare. En målskillnad på 31-12 hemma i Scandinavium efter de inledande nio matcherna vittnar om att de hittat rätt både offensivt och defensivt. Något undantag när Djurgården kommer på besök?

Seriens svagaste bortalag på besök

Djurgården har endast sex bortamatcher spelade hittills men har bara en poäng i borta-kolumnen. Då tog man, trots en del avbräck, en poäng borta mot Leksand. I de övriga fem har det slutat med noll poäng och 12-25 skrivs Djurgårdens målskillnad på bortais den här säsongen. Jacob Josefson skadade sig borta mot Skellefteå och har varit frånvarande i de båda vinstmatcherna man haft hemma på Hovet sedan dess, mot Växjö och mot Brynäs. Mantas Armalis blev stor matchvinnare för Djurgården mot Brynäs, där Brynäs under den första perioden hade hårt tryck både i spel fem mot fem och i powerplay utan att få in pucken bakom Djurgårdens litauiska burväktare. Storartat målvaktsspel och tre mål inom loppet av en minut lade grunden för en djurgårdsseger i tisdags.

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Slutsats och speltips

Ett otroligt hemmastarkt Frölunda mot ett Djurgården som inte fått det att stämma på bortais den här säsongen drabbar samman i Frölundas hemmaborg Scandinavium. Djurgårdens svajiga defensiv har räddats av Mantas Armalis. Mot ett starkt Frölunda som skapar mycket chanser och äger mycket puck ska Djurgården inte ha alltför mycket att säga till om.

Frölunda -1.5 hos Unibet till oddset 1.92

Frölunda Över 3.5 Lagmål hos Svenska Spel till oddset 2.04

Joel Lundqvist Över 0.5 Poäng hos Betsson till oddset 2.00

Alla rekar

Frölunda HC -1.5 Asian Handicap

Frölunda HC-Djurgårdens IF

Unibet 1.92
3.00 u
  • -3.00 u
    Resultat

Frölunda HC Over 3.5 Team Goals

Frölunda HC-Djurgårdens IF

Svenska Spel 2.04
3.00 u
  • -3.00 u
    Resultat

Joel Lundqvist Over 0.5 Points

Frölunda HC-Djurgårdens IF

Betsson 2.00
3.00 u
  • -3.00 u
    Resultat

Ett inlägg av