Speltips: Målrikt returmöte mellan Skellefteå och Djurgården?

Generic ice hockey #3

Torsdag och fem SHL-matcher på agendan med ett flera intressanta matcher framför oss. Bland annat ska Oskarshamn ta sig an serieledande Frölunda, som nog är sugna på revansch dels efter att ha förlorat mot IKO när lagen möttes i Småland för ett par veckor sedan och dels för att Frölunda åkte på en rejäl snyting under måndagskvällen då man besegrades av Leksand med hela 4-0. Utöver den matchen har vi dessutom toppmötet mellan Luleå och Örebro, där Luleå har ett gäng matcher till godo på övriga toppkonkurrenter och säkerligen är ute efter att avancera i tabellen.

Här hittar du alla odds för SHL!

I detta inlägg blir det fokus på mellan Skellefteå och Djurgården, två lag som ställdes mot varandra så sent som i måndags.

Måndagsmötet

Matchen i måndags på Hovet lagen emellan slutade med delad poäng efter fulltid där sedan Djurgården drog det längsta strået med ett avgörande från lagkaptenen Jacob Josefson som sprätte upp pucken i nättaket. Dessförinnan, under den ordinarie matchtiden var det först Djurgården som var det dominerande laget i den första och andra perioden. Inför den tredje perioden hade Djurgården en 2-0-ledning, men där ändrades matchbilden rejält. Skellefteå kom ut och sköljde över Djurgården gång på gång där hemmalaget endast kunde slå ifrån sig och inte etablera något eget spel.

Vad kan vi tänka oss om torsdagens match lagen emellan?

Med tanke på vilken effekt det gav för Skellefteå att gång på gång attackera Djurgårdens zon är det sannolikt att man kommer försöka med samma sak men ännu tidigare in i matchen. Frågan är hur mycket man orkar, hur många forceringar man orkar göra innan det eventuellt ger negativ effekt och Djurgården får möjligheter att kontra på ett slutkört SAIK. Djurgården var å sin sida besvikna över att inte ha lyckats konvertera fler av de målchanser man skapade i den första och den andra perioden.

Båda lagens andramålvakter storspelade under måndagen, och skotten efter ordinarie tid skrevs till 37-35 med periodsiffrorna 15-11, 19-7, 2-17. Att Niklas Svedberg hos Djurgården och Gustaf Lindvall hos Skellefteå ska överglänsa de prestationerna som Mantas Armalis och Arvid Söderblom stod för.

När Skellefteå dessutom, utöver att besitta högproducerande Jonatan Berggren och Jesper Frödén, fått igång Joakim Lindström som gick poänglös de första tio matcherna men som de senaste sju svarat för tre mål och sju assist. Spelade fram till det viktiga reduceringsmålet då måndags som Darren Nowick gjorde.

?s=20

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Slutsats och speltips

Två lag som möttes i måndags och som båda skapade mycket chanser. Under säsongen har vi sett liknande tendenser med att det är målglada matcher. Har vi framför oss ett effektivare Djurgården och ett Skellefteå som återigen visar sig starka i offensiven kan detta bli en riktigt underhållande och målrik drabbning.

Över 5.5 Mål hos Unibet till oddset 2.08






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt