Frölunda hemma mot Oskarshamn är en ev fem SHL-matcher vi har framför oss under torsdagskvällen. Intressant drabbning framför oss där Frölunda säkerligen är ute efter revansch dels efter förlusten när man senast mötte Oskarshamn den 27:e oktober och förlorade med 3-2, och dels för att man kommer från en 4-0-förlust som man åkte på borta mot Leksand under måndagen.

Frölundas powerplay vassare än i inledningen av säsongen

Första tio matcherna en konverteringsgrad på 17,78 och bara Växjö var ineffektivare. Sedan dess har man vässat till sig lite, och i de sju senaste matcherna med en effektivitet på betydligt starkare 26,32 %. Roger Rönnberg formerar följande två femmor när Frölunda ska spela med en man mer:

 • Theodor Lennström
 • Jan Mursak
 • Lucas Raymond
 • Joel Lundqvist
 • Simon Hjalmarsson

Samt formationen med:

 • Stefan Elliott
 • Jesper Sellgren
 • Johan Sundström
 • Nicklas Lasu
 • Robin Alvarez

Patrik Carlsson har varit frånvarande och där har Robin Alvarez tagit plats. Dessutom skadade sig Mattias Norlinder under Karjala Cup när han representerade Tre Kronor och den platsen har tagits av Theodor Lennström.

Jag kommer här att fokusera på de tre försvararna som hittas i Frölundas två powerplayfemmor.

Poängskörd under säsongen för de tre PP-backarna:

 1. Jesper Sellgren: 9 poäng (1+8)
 2. Stefan Elliott: 7 poäng (2+5)
 3. Theodor Lennström: 4 poäng (2+2)

Theodor Lennström

Mattias Norlinder skadade sig alltså i Karjala Cup och då har Theodor Lennström fått axla rollen på blålinjen i formationen med Mursak, Raymond, Lundqvist och Hjalmarsson.

Lennström tidigare fått majoriteten av sin speltid i spel fem mot fem men har nu fått en större roll i powerplay sedan fyra matcher tillbaka. Gjorde två poäng i hans första nio matcher den här säsongen och har gjort lika många bara de sista fyra matcherna. Ett mål har han gjort sedan han fick ta över rollen på blålinjen och då smällde han in ett slagskott mot sin före detta klubb Färjestad för en vecka sedan.

Får mycket istid, i synnerhet de allra senaste matcherna då han alltså fått mycket speltid i powerplay jämfört med tidigare med Norlinder på skadelistan.

Backparet Sellgren-Elliott

Frölundas första och främsta backpar Jesper Sellgren och Stefan Elliott är de spelare i Frölunda som spelar klart mest per match. Förvisso handlar det delvis också om spel i numerärt underläge. Men Stefan Elliott har varit en given pjäs i Frölundas powerplay sedan dag ett. Detsamma gäller spel fem mot fem och dessutom för Jesper Sellgren som får mest istid av samtliga i Frölunda.

Jesper Sellgren är den som skjuter mest i hela laget och har på de inledande sjutton matcherna svarat för ett mål och åtta assist.

IK Oskarshamn

Tre raka förluster och ett tufft schema framför sig. Men det är nog ingen panik hos smålänningarna för det. Man gjorde bra insatser mot både Skellefteå och mot Linköping i tisdag trots att utfallet bara blev totalt en poäng av sex möjliga.

Skrev om Oskarshamn i tisdags och att de har en vass offensiv och ett vasst powerplay. De har varit lite för ineffektiva i de senaste två matcherna för att man ska kunna vinna matcherna. Man hade hela sex (!) stycken powerplaytillfällen mot Linköping senast utan att konvertera tvåminutarna till mål.

Vi vet sedan tidigare att de har en bra offensiv och spelar fin ishockey. Vann dessutom mot Frölunda när lagen möttes i Be-Ge Hockey Center i slutet av Oktober där Kim Rosdahl blev stor matchvinnare för smålänningarna med sina två mål.

Spelar måkrika matcher, med ett snitt på över 6 mål per match. Frölunda är desto tightare med seriens inledningsvis starkaste försvars- och målvaktsspel. Bakåt är Oskarshamn inte ihåliga, men heller inte tighta. Gillar att spela pucken genom mittzon och ibland tappar man pucken där och det finns risk för omställningar. Trots att man bara hade ett powerplaytillfälle lyckade Linköping såra Oskarshamn i spel fem mot fyra genom ett mål av Markus Ljungh. Nyförvärvet Joe Cannata matchas hårt mellan stolparna och har fått vakta kassen tretton av femton matcher den här säsongen - vilket han gjort lyckosamt med en räddningsprocent på 91,38.

Här hittar du alla odds för SHL!

Slutsats och speltips

Frölunda är ute efter revansch efter att ha förlorat säsongens första möte med Oskarshamn i Oktober då smålänningarna vann med 3-2. Dessutom är man nog oerhört sugna på att visa sitt riktiga jag efter att ha åkt på en rejäl snyting av Leksand med 4-0 under måndagskvällen. Att man kommer vara det spelförande laget är jag ganska övertygad om. Lagets powerplay är även vässat med en klart starare effektivitet än i inledningen av säsongen. Att lagets tre försvarsspelare i den spelformen, Sellgren, Elliott och Lennström gör poäng i matchen tycker jag vi får bra odds på. Samtliga tre får mycket istid och är aktiva i det offensiva spelet och dessutom som sagt i numerärt överläge.

Jesper Sellgren Över 0.5 Poäng @ 2.00

Stefan Elliott Över 0.5 Poäng @ 2.35

Theodor Lennström Över 0.5 Poäng @ 2.50

Samtliga hittas hos Betsson

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Alla rekar

Jesper Sellgren Over 0.5 Points

Frölunda HC-IK Oskarshamn

Betsson 2.00
3.00 u
 • -3.00 u
  Resultat

Stefan Elliott Over 0.5 Points

Frölunda HC-IK Oskarshamn

Betsson 2.35
3.00 u
 • 4.05 u
  Resultat

Theodor Lennström Over 0.5 Points

Frölunda HC-IK Oskarshamn

Betsson 2.50
3.00 u
 • Void
  Resultat

Ett inlägg av