SHL travar vidare in i en fullspäckad lördagsomgång där vi har sju matcher framför oss.

Här hittar du alla odds för SHL!

I detta inlägg blir det fokus på två lag som inlett säsongen bra och som hittas på den övre halvan av tabellen, Oskarshamn och Örebro.

IK Oskarshamn

Fjolårets jumbo har inför säsongen förstärkt truppen och har en ny tränare vid rodret i form av Martin Filander som tidigare var assisterande tränare i Malmö bakom Peter Andersson. Nu verkar den för detta försvarsspelaren fått fas på småländska Oskarshamn som inlett säsongen med tolv poäng på sju omgångar.

Laget kommer närmast från en två raka segrar, mot Leksand och innan dess mot Djurgården.

Vikten av IKO:s powerplay

Framgångsfaktor nummer ett hos Oskarshamn är det ofantligt effektiva powerplayspelet man besitter. Av lagets 25 gjorda mål den här säsongen har hela 12 gjorts i powerplay, där man har en effektivitet på över 41 %. Tyler Kelleher, Fredrik Olofsson Nolan Zajac och Kim Rosdahl förgrundsfigurer i ett väloljat powerplay.

Man skapar i snitt drygt 25 målchanser per match och bara Brynäs har en högre skotteffektivitet än Oskarshamn, det vill säga att man inte skyfflar fram chans på chans, men när man väl får en chans så är man effektiva. Defensiven är främst den del som förstärktes under sommaren med en rad nyförvärv. Man släpper i snitt 28 skott mot egen kasse så här långt in på säsongen vilket är klart bättre än mänga lag.

Spelmässigt är Oskarshamn klart bättre än i fjol och kommer långt ifrån vara den slagpåse man var då med 31 nollpoängare och 180 insläppta mål. Kommer nog inte hamna så pass högt upp som man ligger nu, utan kommer dala i tabellen när lagets skyhöga effektivitet i både spel fem mot fyra och i spel fem mot fem börjar sjunka.

Örebro HK

En poäng och en placering ovanför Oskarshamn i tabellen hittas Örebro som inledde säsongen så starkt men som dalat lite i tabellen efter ett par svagare insatser. Var det en tillbakastuds vi kunde skönja i matchen mot Luleå under torsdagen?

Tillbakastuds för Örebro mot Luleå efter misslyckad Skåne-turné

Det blev dubbla nollpoängare när Örebro förra veckan begav sig till skåne för att spela ishockey. 2-1 på tavlan efter 60 minuter i Malmö och 4-1 på tavlan i Ängelholm när slutsignalen gick. Två relativt bleka insatser följdes sedan upp men en klart starkare insats mot Luleå under torsdagen. Skapade flertalet heta målchanser och hade goda möjligheter till att ta tre poäng. Tvärtom för Örebro jämfört med hur det varit för Oskarshamn, då Örebro skapade mängder med chanser i både powerplay och spel fem mot fem utan att få hål på Luleås sjuttonåriga målvakt Jesper Wallstedt som hyllades efter matchen som Luleå vann på straffar.

Nu är dessutom lagets främsta center, Rodrigo Abols med ned till Oskarshamn efter att ha missat matcherna mot Rögle och Luleå. Viktigt för Örebro att få tillbaka honom då bara Rendulic, Leino och Bromé snittar mer istid per match av forwardsspelarna.

Framåt skapar Örebro mycket och bara Linköping, Leksand och Frölunda skapar mer per match än vad Örebro gör, och laget var inledningsvis också det laget som gjorde flest mål av alla lag. Har nu efter tre raka matcher med endast ett mål i kolumnen halkat ned på den listan och likaså gällande effektiviteten och powerplay-effektiviteten där man var ostoppbara de första omgångarna med Borna Rendulic stenhårda skott.

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Slutsats och speltips

IK Oskarshamn har varit otroligt effektiva i säsongsinledningen med ett powerplay som presterat utöver det vanliga. Hur länge kommer man kunna hålla uppe den höga effektiviteten man haft de första sju omgångarna kan man ju undra. Möter under lördagseftermiddagen ett Örebro som gjorde en stark insats mot Luleå och möjligtvis är tillbaka i det goda slag man var i inledningen av säsongen. Att Örbro lämnar Be-Ge Hockey Center med alla tre poäng ser jag som troligt.

Örebro FT hos bet365 eller Comeon till oddset 2.05

Alla rekar

Örebro FT

IK Oskarshamn-Örebro HK

ComeOn! 2.05
3.00 u
  • 3.15 u
    Resultat

Ett inlägg av