På fredag kväll drabbar Derby County och Watford samman på Pride Park Stadium. Båda trupperna har genomgått ganska stora förändringar sedan föregående säsong och Watford verkar ha tagit sig igenom denna process betydligt bättre än Derby.
Jag tycker att oddsen ligger lite för högt för att hemmalaget skall gå mållösa från matchen och väljer att bokföra ett spel med standardinsats.

Derby County

East Midlands-klubben har fått en jobbig start och tog sina första poäng för säsongen tack vare en mäktig frispark av Wayne Rooney i slutminuterna av senaste matchen mot Norwich. Det har sett trubbigt ut i offensiven vilket delvis beror på att ordinarie ytterbacken Jayden Bogle, som bl a stod för näst flest assist i Derby förra säsongen, har skrivit på för Sheffield United och ordinarie forwarden Chris Martin, som gjorde näst flest mål och flest assist i Derby förra säsongen, har gått till Bristol City.

Statistik

Derby har visserligen skapat marginellt fler avslut än genomsnittet i Championship hittills denna säsong (Derby har skapat i snitt 11,7 avslut per match, jämfört med genomsnittet för hela Championship denna säsong: 10,5 avslut per match). Däremot har man skapat färre avslut på mål än genomsnittet i Championship hittills denna säsong (Derby har skapat i snitt 3,2 avslut på mål per match, jämfört med genomsnittet för hela Championship denna säsong: 3,5 avslut på mål per match).
Skrapar man lite mer på ytan så är det t ex bara Millwall som kommit till färre avslut innanför målområdet hittills denna säsong: Derby har skapat i snitt 0,3 avslut per match innanför målområdet. Lägger man någon vikt vid vad Expected Goals har att erbjuda så ser det också tämligen blekt ut: enligt olika modeller så är det bara några enstaka lag i Championship som skapat färre Expected Goals än Derby hittills denna säsong, se t ex Infogol.
Detta rimmar väl med, och förklarar till viss del, varför Derby bara gjort 2 mål på 4 matcher denna säsong.

Watford

London-klubben har fått en bra start på säsongen och ligger på sjunde plats med 7 poäng efter 4 omgångar.

Statistik

Watford är det lag som släppt till allra minst antal avslut och avslut på mål mot sig i Championship hittills denna säsong (Watford har släppt till i snitt 8,0 avslut och 2,2 avslut på mål per match).
Enligt olika modeller för Expected Goals så är det bara Swansea som släppt till färre Expected Goals mot sig än Watford hittills denna säsong, se t ex Infogol.
Detta rimmar väl med, och förklarar till viss del, varför Watford bara släppt in 1 mål på 4 matcher denna säsong.

Mer statistik kring Championship hittar du här!

Slutsats & Speltips

Derby har skapat färre avslut på mål än genomsnittet i Championship denna säsong och det är t ex bara Millwall som kommit till färre avslut innanför målområdet hittills denna säsong.
Watford är det lag som släppt till allra minst antal avslut och avslut på mål mot sig i Championship hittills denna säsong.
Speltips: Totalt antal mål för Derby County: Under 0,5.
Insatsen är 5/10 units.

Läs gärna mer om units och konsten att hantera din spelkassa.

Du hittar fler odds för Derby County - Watford här!

Alla rekar

Derby County gör 0 mål

Derby County - Watford FC

Svenska Spel 2.52
5.00 u
  • 7.60 u
    Resultat

Ett inlägg av