Speltips: Finsk högoddsare i målprotokollet?

Generic ice hockey #2

Full omgång på torsdagsprogrammet med sju matcher framför oss, spännande minst sagt!

Här hittar du alla odds för SHL!

I detta inlägg fokus på matchen i Karlstad där Färjestad tar emot Linköping.

Färjestads BK

Om man tittar på tabellen kan man ju undra ”vad hände där?” när man ser Färjestad i botten av tabellen med endast två inspelade poäng på de fem inledande matcherna. Haft flera spelare på skadelistan under säsongsinledningen men har ändå underpresterat resultatmässigt sett till vilka motståndarlag man ställts emot. Förluster mot Luleå, Brynäs, Oskarshamn och Malmö där man var relativt klara favoriter i de tre sistnämnda.

Har genom åren haft en stark offensiv som kunnat kompensera för det svagare försvarsspelet, men när offensiven inte klickat i upptakten av säsongen har de defensiva bristerna visat sig allt tydligare i Johan Pennerborns bygge. 12-19 i målskillnad på de fem första matcherna, med 5, 4, 4 insläppta i de senare tre, mot motståndare som är svagare på pappret och ska vara svagare på isen. ”Pennan” har en hel del att jobba med hos de grönvita värmlänningarna om de ska nå upp till samma nivå som i fjol då man nådde en andraplats i grundserien. Hur tufft blir det mot nästjumbon som kommer på besök under torsdagskvällen?

Linköpings HC

Ja, nästjumbo med tre inspelade poäng på fyra matcher. Förlust mot Rögle, straff-förlust mot Växjö, övertidsseger mot Brynäs och förlust mot Örebro är östgötarnas resultatrad så här långt in i säsongen. Inget som sticker ut åt något håll, men Linköping är ett lag som förväntas ta steg i år jämfört med i fjol då man slutade på elfteplats i grundserien.

Man förväntas ta steg jämfört med i fjol och laget värvade friskt under silly season med en hel del finska inslag. Ett av dessa inslag ska tittas närmare inpå inför matchen i Löfbergs Arena ikväll.

Petteri Nikkilä

I skuggan av välkända namn som Markus Ljungh, Broc Little och Jonas Junland hittar vi det finska nyförvärvet Petteri Nikkilä som värvades från finska HPK inför säsongen.

Att Nikkilä ska vara en så omöjlig målskytt som spelbolagen anser tycker jag är felaktigt. Den 28-årige försvararen har under säsongsinledningen fått stort förtroende av tränare Bert Robertsson i både lika styrka och i powerplay. Bara Filip Berglund och Jonas Holøs spelar mer per match än Nikkilä, och finnen får dessutom kontinuerligt med speltid i powerplay.

I powerplay bildar han kedja med Jaakko Rissanen, Oula Palve, Jarno Kärki och Jonas Junland. Kapten Junland på blålinjen med finnar runtomkring sig. I powerplay cirkulerar Nikkilä oftast omkring motståndarnas mål, och letar sig även ut i skottposition för att kunna avlossa, vilket han gjorde senast mot Örebro när tillfällen gavs och Oula Palve satte upp ett fint läge för sin landsman. För tittar man på vilka som skjuter mest i Linköpings powerplay är det Oula Palve som skjuter mest, och Markus Ljungh och Nikkilä näst mest. Även i spel fem mot fem är Nikkilä skottglad, med bara tre spelare i hela laget som skjuter mer.

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Slutsats och speltips

Linköpingsbacken Petteri Nikkilä slukar mycket speltid och är inblandad i mycket, men smyger trots det under radarn eftersom att Linköping denna säsong är så stjärnspäckat med många välkända namn. Ser man till oddsen på vilka som ska göra mål i matchen är Petteri Nikkilä uppsatt som en av de med absolut minst chans att peta dit en puck, vilket jag anser är felaktigt och den finske backen ska ha absolut större chanser än de femton gånger pengarna vi får på att Linköpings nummer 74 hamnar i målprotokollet. En poäng åtminstone? Tycker de 2.50 vi får på att det blir minst en poäng från finnens klubba i kvällens match är bra. Goda möjligheter till det, med tanke på mycket speltid, skottglädje och kontinuerligt med speltid i en vass powerplaykedja. Lägg därtill att det är ett svagt försvar som står för motståndet, som är det lag som släppt in flest mål av alla i SHL och dessutom släppt in flest mål av alla när motsåndarlaget haft powerplay.

Målskytt (inklusive förlängning): Petteri Nikkilä hos Unibet till oddset 15.00.

Petteri Nikkilä Över 0.5 Poäng hos Betsson till oddset 2.50

Låg insats på målskyttespelet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.