Säsongens första dag med full omgång är här då vi har sju matcher samtidigt under torsdagskvällen att sätta tänderna i!

Här hittar du alla odds för SHL!

I detta inlägg blir det fokus på två lag som inlett säsongen piggt och hittas högt upp i tabellen, nämligen Leksand och Örebro.

Leksands IF - Örebro HK, 1/10, 19:00.

Match i Tegera Arena första dagen i oktober och fortsatt publikfritt eller ett femtiotal åskadare på läktarna. Båda lagen har inlett säsongen bra, och hittas på femte- respektive tredjeplats i tabellen med fyra respektive sex poäng inspelade på två matcher.

Leksand fortsatt med sin styrka i offensiven

När jag skrev om Leksand senast, innan deras match mot Malmö, betonade jag deras offensiv med Peter Cehlarik, Carter Camper och Marek Hrivik i spetsen och det känns som att man kommer att få höra om den kedjan hela säsongen om man fortsätter producera i taket med hur bra man inlett. Bakom denna givna förstakedjan har man en bredare och starkare offensiv på flera år, med bland annat spelare som Patrik Zackrisson, Oskar Lang och Mattias Ritola. Men innan matchen mot Malmö diskuterade jag även målvaktsproblematiken som finns hos Leksand. Varken Axel Brage eller Janne Juvonen har inlett säsongen strålande och den sistnämnde fick i matchen mot Malmö släppa tre puckar förbi sig när Leksand åkte hem med tre poäng tack vare en 5-3-seger.

Örebro även dem starkast i offensiven

Örebro inledde säsongen med att vinna mot HV71 i en svängig match där närkingarna vann med 5-4. Följde upp det med att göra en stark insats borta mot Skellefteå under lördagen med att vinna mot västerbottningarna med 4-1.

Har inlett säsongen med en fin offensiv, som alltså svarat för nio mål på de inledande två matcherna. Och som det sett ut för Örebro i inledningen på säsongen kommer det vara offensiven som man får luta sig tillbaka på snarare än försvarsspelet. Nick Ebert och Kristian Näkyvä är fortfarande borta från spel och mot Skellefteå krävdes det storspel från målvakten Jhonas Enroth för att segern skulle kunna bärgas. Örebro vann skottstatistiken med 40-37 där lagen bytte målchanser med varandra matchen igenom.

Inför matchen mot HV71 nämnde jag vikten av Robin Salo i frånvaron av Ebert och Näkyvä på försvarssidan . Då skrev jag följande:

”Salo värvades i fjol på deadline day från finska SaiPa och var otroligt nyttig för Örebro de tolv omgångarna han spelade för laget. Vass med puck och klubba och stod för en rad egna räder till offensiv zon och bidrog i det offensiva spelet i både spel fem mot fem och i powerplay. Utöver Kristian Näkyvä var Salo den spelare i Örebro som spelade överlägset mest per match med dryga 22 minuters istid i snitt. Fått en stor roll under försäsongen i powerplay på point-positionen på blålinjen i powerplay, i formationen med Joonas Rask, Robert Leino, Rodrigo Abols och Borna Rendulic, där den sistnämnde är en utpräglad målskytt och förhoppningvis ska matas med puckar från just Robin Salo.”

I de två första matcherna har Salo fått överlägset mest istid av samtliga örebrospelare med sina dryga 23 minuter/match och hittas på blålinjepositionen i första powerplayuppställningen. Fanns lägen för mål både en och två gånger mot HV71 för Rendulic efter passar från Salo i den positionen. Dock gjorde kroaten två mål i den matchen med passningar från Mathias Bromé och från Rodrigo Abols. Men i matchen mot Skellefteå - då small det från den positionen där vi kan få se Borna Rendulic trycka dit uppemot 15 puckar den här säsongen:

?s=20

Slutsats och speltips

Båda dessa lag är skiktatde åt det offensiva hållet vilket också lagens inledande resultat den här säsongen visar. Att vi får se en offensiv matchplan från bägge lagen ser jag som troligt och spelar Över 5.5 mål i matchen till oddset 1.91 hos Svenska Spel.

Dessutom finner jag inga tvivel kring att Robin Salo fortsatt kommer ha en nyckelroll hos Örebro både i spel fem mot fem och i powerplay där det blev en poäng senast.

Robin Salo Över 0.5 Poäng till oddset 2.65 hos Betsson.

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Alla rekar

Robin Salo Over 0.5 Points

Leksands IF-Örebro HK

Betsson 2.65
3.00 u
  • -3.00 u
    Resultat

Over 5.5 Goals

Leksands IF-Örebro HK

Svenska Spel 1.91
3.00 u
  • 2.73 u
    Resultat

Ett inlägg av