Premiär för Örebro hemma i Behrn Arena mot ett HV71 som inledde säsongen i lördags med att förlora borta mot Frölunda med 3-0. Nu jagar smålänningarna revansch mot ett Örebro som förväntas ta stora kliv den här säsongen.

Här hittar du alla odds för SHL!

Örebro HK - HV71, 24/9, 19:00.

Två lag som förväntas hamna relativt högt upp i tabellen den här säsongen. Båda lagen har rustat upp jämfört med i fjol och det är två starka trupper som ställs mot varandra i Behrn Arena ikväll.

Säsongspremiär för Örebro

Säsongspremiär för Örebro som i fjol slutade på en åttondeplats i grundserien. I år förväntas man vara med in i kvartsfinalspel vilket är troligt när man ser till hur laget ser ut truppmässigt. Fick försäsongen lite halvt förstörd, när lagets tilltänkta motståndare i slutet av försäsongen Linköping och Brynäs hade sjukdomsfall i truppen dagar innan matcherna som då helt korrekt ställdes in av säkerhetsskäl. Men det betyder även att Örebro inte spelat någon match sedan den åttonde september, men tränare Niklas Eriksson menar att det inte ska vara några bekymmer och att de istället jobbat på hårt under träningarna.

Örebros styrka den här säsongen kommer helt klart ligga i offensiven, jag skrev inför säsongen ett längre inlägg om Örebro och lagets trupp den här säsongen - det inlägget hittas här

Robin Salo kliver fram i frånvaron av Ebert och Näkyvä?

Dystra besked för Örebro och dess supportrar när laget förra veckan meddelade att nyförvärvet på backsidan Nick Ebert, som ådrog sig en axelskada i laget sista träningsmatch mot Oskarshamn, är borta från spel de inledande tre månaderna. Ebert, som var och är en klassförstärkning för närkingarna, får man nu klara sig utan ett bra tag framöver. Likaså gäller Kristian Näkyvä som friskförklarades från sin cancer och skrev på ett nytt kontrakt med Örebro. Han kommer vara borta från spel den första fjärdedelen av säsongen preliminärt.

Utöver Näkyvä och Ebert besitter Örebro följande försvarare:

 • Rasmus Rissanen
 • Gustav Backström
 • Stefan Warg
 • Lukas Pilö
 • Jonathan Andersson
 • Robin Salo

Samtliga försvarsspelare spelade för Örebro i SHL under fjolåret. Ingen backsida som skrämmer livet ur något av de andra SHL-lagen och som tur är har man en stark målvakt i Jhonas Enroth som är ny för säsongen. Den sistnämnde av backarna, Robin Salo, kommer i frånvaron av Ebert och Näkyvä sannolikt få en ännu större roll än tidigare.

Salo värvades i fjol på deadline day från finska SaiPa och var otroligt nyttig för Örebro de tolv omgångarna han spelade för laget. Vass med puck och klubba och stod för en rad egna räder till offensiv zon och bidrog i det offensiva spelet i både spel fem mot fem och i powerplay. Utöver Kristian Näkyvä var Salo den spelare i Örebro som spelade överlägset mest per match med dryga 22 minuters istid i snitt. Fått en stor roll under försäsongen i powerplay på point-positionen på blålinjen i powerplay, i formationen med Joonas Rask, Robert Leino, Rodrigo Abols och Borna Rendulic, där den sistnämnde är en utpräglad målskytt och förhoppningvis ska matas med puckar från just Robin Salo.

HV71 jagar revansch efter premiärförlusten

Ja det blev nederlag i premiären för HV71 borta mot Frölunda i Scandinavium i lördags. Besvikelse hos både mig och dem, då jag förväntade mig ett helt klart bättre HV71. Frölunda var helt klart mer påslaget och aktiva i skridskoåkningen där bortalaget var steget efter på det mesta under hela matchen. Dessutom saknades den skärpa i powerplay, den spelform där man varit så vassa under försäsongen. Bör finnas en revanschlusta hos jönköpingslaget efter lördagens förlust, och det finns rejält med kvalité i detta lag, i synnerhet i offensiven där man har en rad starka namn som bör kunna såra Örebro och som borde sårat Frölundas unga försvar klart mer än vad de gjorde i premiären.

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Slutsats och speltips

Två lag som har sina styrkor i offensiven drabbar samman i Behrn Arena under kvällen. HV71 bör vara revanschsuget efter förlusten sist och Örebro har ett skickligt lag som vill spela offensiv och fartfylld ishockey. Jag tror på en öppen matchbild med många chanser, där även Örebros Robin Salo får stort förtroende och är starkt bidragande i det offensiva spelet hos hemmalaget. Här spelas minst fem mål i matchen och en poäng från Salos klubba.

Över 5.0 Mål till oddset 1.81 hos bland annat Unibet (insats tillbaka vid exakt fem mål (ordinarie tid))

Robin Salo Över 0.5 Poäng till oddset 2.10 hos Betsson

Alla rekar

Över 5.0 Mål

Örebro HK-HV71

Unibet 1.81
3.00 u
 • 2.43 u
  Resultat

Robin Salo Över 0.5 Poäng

Örebro HK-HV71

Betsson 2.10
3.00 u
 • -3.00 u
  Resultat

Ett inlägg av