Säsongspremiär för både Brynäs och Oskarshamn när lagen drabbar samman i Monitor ERP Arena under torsdagskvällen!

Här hittar du alla odds för SHL!

Brynäs IF-IK Oskarshamn, 24/9 19:00.

Två lag som i fjol hamnade långt ned i tabellen, då Oskarshamn slutade slutade sist i tabellen och Brynäs slutade trea från slutet. Brynäs tippas, precis som i fjol, hamna något högre än så medan Oskarshamn återigen tippas vara ett lag långt ner i tabellen.

Upprustat Brynäs med skadeavbräck på stjärnspelare

Brynäs gjorde några uppmärksammade värvningar under våren och sommaren då man bland annat plockade in Patrik Berglund från Djurgården och återvändande Simon Bertilsson från ryska Sochi. Dessutom fyllde man på med de rutinerade nyförvärven Adam Pettersson, John Nyberg och Kristofer Berglund samt unga Tom Hedberg från MODO och målvakten Viktor Andrén från Växjö.

På försäsongen har Brynäs uppnått följande resultat:

 • Vinst 3-1 vs Djurgården
 • Förlust 4-1 vs Örebro
 • Vinst 4-0 vs Södertälje
 • Förlust 3-0 vs Djurgården
 • Vinst 3-2 vs Leksand (efter förlängning)
 • Förlust 5-2 vs Leksand

Men såhär dagen innan seriepremiär dras laget med skadebekymmer. På tisdagens träning saknades sedan tidigare Anton Rödin som under sommaren opererats. Saknades gjorde också Greg Scott efter att ha ådragits en skada under den föregående veckan. Saknades gjorde dessutom *’Nicklas Danielsson** på grund av sjukdom. Nu är det inte helt säkerställt vilka av dessa som missar premiären, med det troliga är att både Rödin och Scott får stå vid sidan, och oklart hur sjuk Danielsson var under tisdagen och om han är redo för spel imorgon. Dessa tre var i fjol lagets etta, tvåa och trea i den interna poängligan, så vid frånvaro av dessa är det helt klart avbräck på den offensiva fronten för Brynäs.

IK Oskarshamn

Nykomlingen i fjol, IK Oskarshamn, hamnade som väntat långt ned i tabellen och hade det stundtals riktigt tufft, i synnerhet på bortaplan där man endast tog 14 poäng på 26 matcher.

Inför i år har man stärkt upp med hela tio nyförvärv, och man har förstärkt på samtliga positioner med att bland annat plocka in Björklöven succémålvakt Joe Cannata.

IK Oskarshamns trupp för säsongen 2020/2021

Oskarshamn har spelat sju matcher på försäsongen med följande resultat:

 • Vinst 4-1 vs Linköping
 • Förlust 3-1 vs Växjö
 • Vinst 3-2 vs Leksand (efter straffar)
 • Förlust 3-2 vs HV71
 • Vinst 3-2 vs Växjö
 • Förlust 1-0 vs Oskarshamn
 • Förlust 3-2 vs Rögle (efter förlängning)

Till premiären saknar Oskarshamn forwarden Richard Palmberg och försvararen Nichlas Torp. Man har ny tränare i laget i form av Martin Filander som tidigare varit assisterande tränare i Malmö bakom Peter Andersson, som nu är huvudtränare i Brynäs och således ställs den tidigare tränarduon mot varandra direkt i premiären.

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Slutsats och speltips

Två lag som inte direkt öst in mål på försäsongen ställs mot varandra i premiären. Oskarshamn har gentemot i fjol ett starkare försvar då man värvat hela fem nya backar inför den här säsongen. Nu saknar laget forwarden Rickard Palmberg som gjorde stor succé i offensiven när han värvades i slutet av förra säsongen, då han stod för tolv poäng på tretton matcher. Dessutom ser det ut som att hemmalaget Brynäs får klara sig utan en eller flera av lagets producerande spelare då alltså Anton Rödin, Greg Scott och Nicklas Danielsson saknades på tisdagsträningen. Det bör inte bli någon klang- och jubelföreställning med tanke på förutsättningarna och hur lagen spelat under försäsongen.

Under 5.5 Mål till oddset 1.87 hos bland annat Unibet

Alla rekar

Under 5.5 Goals

Brynäs IF-IK Oskarshamn

Unibet 1.87
3.00 u
 • -3.00 u
  Resultat

Ett inlägg av