SHL-veckan är här och premiären är endast fyra dagar bort. I det här inlägget kommer det (troligtvis, om inget nytt dyker upp) sista långtidsspelet inför säsongen från min sida. Jag tar en titt på Djurgården och Leksand, två lag som förväntas hamna på den nedre delen av tabellen.

Här hittar du alla odds för SHL!

Djurgårdens IF

Stockholmarna slutade i fjol på en sjätteplats i tabellen och gjorde en riktigt bra vinter- och vårsäsong, i synnerhet på hemmaplan där man vann 16 (!) raka hemmamatcher i slutet av säsongen. Till denna säsong har man inga större förväntningar på sig, och är av oddsen att döma inte något lag för slutspel.

Största förlusterna under silly season är helt klart försvararen Linus Hultström och forwarden Patrik Berglund som var etta respektive två i den interna poängligan i fjol. Hultström har man tappat till KHL samtidigt som Patrik Berglund valde att skriva på för Brynäs. Istället värvat försvararen Tobias Ekberg från Malmö och forwarden Linus Andersson från Vita Hästen. Dessutom stärkt upp målvaktssidan bakom Niklas Svedberg med att värva tillbaka den tidigare djurgårdsmålvakten Mantas Armalis från Skellefteå.

Precis som flera andra SHL-lag har man också plockat in en NHL-spelare på korttidslån, och det är försvararen Tobias Björnfot från Los Angeles Kings som anslutit.

En ganska slätstruken Silly Season från Djurgårdens sista och det är en trubbig trupp man ställer på isen för 20/21 års upplaga av SHL. 18-årige Alexander Holtz kommer säkerligen få dra ett stort lass i offensiven, om inte Jacob Josefson är skadefri och i speldugligt skick under säsongens gång. Målvaktssidan är stark om Niklas Svedberg kan hålla den nivå som tagit honom till både KHL och NHL, då man stärkt upp med en bra andramålvakt i form av Mantas Armalis.

Nja, många pusselbitar som ska hamna rätt om det ska bli någon succéartad säsong för Djurgården. Ingen tydlig spets framåt och dålig bredd på laget. Gäller att många av de yngre spelarna, som nämnda Alexander Holtz, tar kliv och bidrar i större utsträckning i

Djurgårdens trupp för säsongen 2020/2021

Leksands IF

Leksand räddades (?) av den avbrutna säsongen innan man skulle ge sig in i ett negativt kval efter att ha hamnat näst sist i SHL. Nu har man rustat för en ny säsong, med att först och främst plockat in MODO-tränaren Björn Hellqvist.

Hellqvist och hans Leksand har förstärkt både på försvars- och forwardsidan, med totalt fem värvningar under sommaren, men precis som med Djurgården är det mestadels den ursprungliga truppen från i fjol man lutar sig tillbaka på.

På försvarssidan tappade man unga Filip Johansson till Frölunda och den mer rutinerade Philip Samuelsson till Oskarshamn samtidigt som Mattias ”Kolan” Karlsson ännu är klubblös. In har man istället plockat in han som i fjol var finska ligans bästa back, Matt Caito som kommer från två poängstarka säsonger bakom sig i Finland och innan dess i Österrike och klubben Graz 99ers. Dessutom värvat tillbaka Patrik Norén till klubben efter att han tillbringat de senaste två säsongerna i Skellefteå.

Störst förändringar framåt, med tre nyförvärv. Största nyförvärvet Peter Cehlarik som tidigare spelat i Luleå och närmast kommer från Boston Bruins organisation. Förväntas bli lagets stora poängkung den kommande säsongen. Han har på försäsongen matchats ihop med ett annat nyförvärv, Carter Camper som i fjol spelade AHL-hockey i Vancouvers farmarlag Utica Comets och som också förväntas göra många poäng då han i fjol stod för 41 poäng på 48 matcher. Den forwarden som värvades först under våren var den landslagsmeriterade finnen Otto Paajanen som värvats från HIFK.

Helt klart spetsigare trupp än i fjol då man var det lag som, utöver Oskarshamn, var det lag som gjorde minst antal mål. Förstärkt både framåt och bakåt och frågetecknet ligger främst vid målvaktssidan, där man har samma duo som i fjol med Janne Juvonen och Axel Brage.

Leksands trupp för säsongen 2020/2021

Slutsats och speltips

Djurgården och Leksand förväntas hamna på den nedre delen av tabellen, vilket är fullt rimligt. Stockhomarna har i mina ögon en svag trupp som är svagare än den man hade i fjol. Leksand har å sin sida förstärkt med rutinerade och högklassiga nyförvärv. Djurgården med en starkare målvaktssida och gällande truppbredd skulle jag säga att man är jämbördiga. Men med Leksands nyförvärv tycker jag att man bör vara favoriter till att vara före Djurgården i grundserien, och 2.10 är taget!

Leksand före Djurgården (Grundserien) till oddset 2.10 hos Betsson

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Alla rekar

Ett inlägg av