På onsdag kväll möts Arsenal och Norwich på Emirates Stadium i London. Det är två lag vars säsonger utvecklats till kanske lika stora besvikelser trots att man befinner sig på olika halvor av ligatabellen.
Arsenal ligger för närvarande på nionde plats med 43 poäng och får rycka upp sig flera nivåer om man ska delta i det europeiska cupspelet till hösten; man har 6 poäng upp till Manchester United på Europa League-plats och hela 11 poäng upp till Chelsea på Champions League-plats.
Norwich ligger allra sist i tabellen med 21 poäng det ser onekligen dystert ut med 6 poäng upp till Aston Villa, Bournemouth och West Ham som alla balanserar kring nedflyttningsstrecket med 27 poäng vardera.

Arsenal möter Sheffield United borta på Bramall Lane i FA-cupen på söndag och en framgång i cupen är kanske det enda sättet för Arsenal att komma ur den här säsongen med någon slags heder i behåll. Efter matchen mot Norwich möter man i tur och ordning Wolverhampton på bortaplan, Leicester hemma på Emirates, Tottenham på bortaplan och Liverpool hemma på Emirates. Det är nog inte helt världsfrånvänt att anta att ligamatchen mot Norwich är den match i detta stim som lockar fram minst motivation och driv hos Mikel Arteta och hans gäng.

Norwich mötte Manchester United hemma på Carrow Road i FA-cupen idag lördag och efter en riktig kämpainsats orkade man inte stå emot förlängningen ut med en man mindre. Jag tror dock att denna match kan ge mer energi än den kostade - Norwich visade återigen att man kan rucka även de namnkunnigaste lagen.
Efter matchen mot Arsenal möter man i tur och ordning Brighton hemma på Carrow Road, Watford på bortaplan och West Ham hemma på Carrow Road. Om det är någon gång Premier League-kontraktet skall räddas så är det nu men då är ett någorlunda positivt resultat från Arsenal-matchen nog ett måste.

Arsenal har alltså ett riktigt tufft spelschema och kommer ha en dags mindre vila efter söndagens förhållandevis långväga bortamatch i cupen och det är möjligt att Norwich-matchen är den som Arsenal tar lättast på just nu.
Norwich har alltså en dags extra vila efter lördagens hemmamatch i cupen och måste få med sig någonting positivt från mötet med Arsenal om nytt kontrakt skall kunna räddas.
Dessutom finns det viss statistik som eventuellt talar emot Arsenal nu när man möter ett av bottenlagen hemma på Emirates Stadium.

Du kan med fördel läsa fler speltips på svenska här, fler speltips på engelska här och se hela min spelbok för engelsk fotboll här.

Statistik

När Arsenal möter lag från botten av tabellen på hemmaplan har man en av de sämsta avslut-på-mål-differenserna i ligan; när Norwich möter lag från övre halvan av tabellen på bortaplan har man en förhållandevis hedervärd avslut-på-mål-differens:

Man skulle kunna säga att Arsenal är lika dåliga på hemmaplan mot lag från botten av tabellen som Norwich är på bortaplan mot lag från övre halvan av tabellen.

Arsenal

Det är bara 6 lag i ligan som skapar färre avslut och avslut än på mål än Arsenal på hemmaplan denna säsong. Det är bara 8 lag i ligan som släpper till fler avslut och avslut än på mål än Arsenal på hemmaplan denna säsong.
När Arsenal mött lag från under halvan av tabellen tidigare under säsongen har man vunnit 6 av 8 matcher (dock bara 1 av dessa med mer än 1 måls marginal) men bara vunnit avslut-på-mål-statistiken i 2 av dessa 8 matcher.

Norwich

Det är faktiskt 7 lag i ligan som skapar färre avslut och avslut än på mål än Norwich på bortaplan denna säsong. Det är faktiskt 6 lag i ligan som släpper till fler avslut och avslut än på mål än Norwich på bortaplan denna säsong.

Mer statistik kring Premier League hittar du här!

Slutsats & Speltips

Arsenal har ett tufft spelschema och kommer dessutom ha en dags mindre vila efter söndagens bortamatch i cupen; det är möjligt att Norwich-matchen är den som Arsenal tar lättast på just nu.
Norwich har en dags extra vila efter lördagens hemmamatch i cupen och måste få med sig någonting positivt från mötet med Arsenal om nytt kontrakt skall kunna räddas.
Dessutom talar en del statistik emot Arsenal när man möter bottenlagen hemma på Emirates Stadium.
Speltips: Norwich +1.25 (AH).
Insatsen är 5/10 units.

Läs mer om asiatiska handikapp (AH), den fiktiva valutan units och konsten att hantera din spelkassa.

Du hittar fler odds för Arsenal - Norwich här!

Alla rekar

Norwich City +1.25

Arsenal FC - Norwich City

bet365 1.87
5.00 u
  • -5.00 u
    Resultat

Ett inlägg av