Vi går in i den fjärde allsvenska omgången där Djurgården 14.30 på söndagen ska ta emot Kalmar på hemmaplan, två lag som kom ifrån fjolåret med helt olika känslor och prestationer, men det har svängt ordentligt redan nu, tre omgångar in i denna säsong.

Djurgården

De regerande mästarna har startat denna säsong ganska knackigt. Man kom undan med vinst i premiären mot Sirius där Sirius nog förtjänade en poäng i alla fall. I omgång två hemma mot Örebro förlorade man med 2-1 och senast var det egentligen inget snack när man förlorade mot Peking på bortaplan med 3-0. Även om det ser illa ut på pappret tycker jag att spelet varit helt okej ändå, skillnaden hittills i år är marginaler emot, ingen Buya eller Danielson som var riktiga matchvinnartyper ifjol och att man inte kommit igång ordentligt än. Kollar man på Djurgårdens trupp ifjol och i år är det inget mästarlag, man fick ut otroligt mycket av materialet ifjol och hade marginaler med, samtidigt som andra lag, t.ex Malmö som under en period hade 6 missade straffar irad hade lite marginaler emot istället.

Men allt är inte svart eller vitt, även om DIF ser sådär ut för tillfället och som det känns just nu knappast lär gå för guldet i år är man fortfarande ett väldigt bra och stabilt allsvenskt lag som ska vara med och tävla om europaplatserna. Kim och Tolle är en av seriens bästa tränare och lär säkerligen få rätsida på detta snart nog och maskineriet DIF börjar rulla igång igen. DIF har dessutom bredd och lär va ett av få lag som skulle kunna öppna plånboken ordentligt när transferfönstret öppnar för att förstärka om det skulle fortsätta knacka då efter försäljningen av Danielson. En djupledsgående speedig anfallare kanske skulle vara en idé, man försökte senast något halvdant experiment med Chilufya längst fram för att hitta något liknande spel som man hade med Buya, men Chilufya har knappast de kvalitéer som behövs för att lyckas längst fram förutom snabbheten som det känns just nu.

Kalmar

Wow. Blåste vindarna negativt ifjol för Kalmar när man faktiskt var nära att åka ur är det annorlunda nu. Nanne har kommit in och gjort en helomvändning från MP’s baktunga 5-3-2 ifjol. Nu spelas det en rolig frejdig fotboll med yngre spelare och all negativitet från fjolåret känns som bortblåst. 6 poäng på 3 matcher hittills, enda förlusten mot seriens bästa såhär länge Norrköping på bortaplan där man varit det laget som stått upp bäst mot Peking hittills. Senaste matchen mot Falkenberg var ingen jättematch men som Viktor Elm sa efter matchen, ifjol hade dem torskat en såndär match, nu med vinden i ryggen får man in 1-0 i 70’ när matchen står och väger och kan sen punktera den i slutet.

Leder laget i offensiven gör Isak Jansson och Nils Fröling, två spelare KFF gjort det riktigt bra att ha knutit till sig och sen utvecklat. Två spelare som dessutom dagen de säljs kan skjuta upp Kalmar lite i näringskedjan igen då det borde gå att casha in bra där. Förutom dem finns det fler intressanta spelare och toppa det med veteranerna Viktor Elm och Romarinho har Kalmar faktiskt ett väldigt intressant lag som skulle kunna fortsätta störa topplagen, även om de inte lär ligga där de ligger idag när vi summerar serien efter 30 omgångar.

Slutsats och Speltips

Inget av lagen spelar cupkvartsfinaler på torsdag så båda har inför denna match en veckas vila, något som kan behövas efter den intensiva premiärveckan. Djurgården roterade ganska mycket under första veckan, Kalmar å sin sida har inte roterat mycket alls. Hade denna match varit i slutet av förra säsongen hade vi säkerligen haft en 1.5 lina att ta hänsyn till här, helt befogat. Det är också efter lagens starter befogat att vi inte har det nu, men jag tycker att när vi får över dubbla pengen på Djurgården, som trots allt är regerande mästare på hemmaplan att det har gått lite till en överdrift. Kalmar har varit riktigt fina hittills och Djurgården har vacklat lite, men DIF är en viktklass högre och ska ta tre poäng i denna match mer än hälften av gångerna. Vi lär dessutom se starkast möjliga Djurgårdslag med spelare som Ring och Kujovic in jämfört mot Peking senast, då det måste in en trepoängare nu för att inte andra lag i toppen ska få börja dra ifrån redan.

Djurgården -0.50 @2.06 tas hos Betsson med 1u

Alla rekar

Djurgardens IF -0.50

Djurgardens IF - Kalmar FF

Betsson 2.06
1.00 u
  • 1.06 u
    Resultat

Ett inlägg av