På torsdagskvällen ska vi avverka hela fyra stycken cupkvartsfinaler, en av matcherna den tidigaste avsparkstiden klockan 18.00 är Häcken-ElfsborgBravida Arena.

Häcken

Häckens start på årets allsvenska har varit sådär, 3 stycken kryss är nog inte den poängskörden man hoppats på efter tre omgångar. Första matchen mot Falkenberg var det ett riktigt trögstartat Häcken vi fick se, lite ovanligt dock för Häcken att tappa poäng mot lag på nedre halvan, för är det några matcher man brukar vinna är det dem. I andra matchen hemma mot Malmö gjorde man en väldigt bra match och fick välförtjänt in en kvittering i slutet. I tredje matchen mot Sirius i måndags blev man nästintill utspelade och fick under stora perioder knappt låna bollen alls, lite illavarslande även om Sirius bevisat mot fler lag att de är att räkna med såhär långt, ganska turligt fick man med sig en poäng därifrån även om Häcken visade sin tyngd i slutet och var nära ett par gånger att få in ett vinstmål.

Häcken brukar börja säsonger bra för att sedan mattas av ju längre vi kommer, i år är läget lite annorlunda när man börjat lite sämre, dessutom har man förmodligen en bredare trupp än någonsin och bör vara ett av lagen som kommer orka med detta täta matchande bäst längre fram. De senaste dagarna har man dessutom breddat än mer i och med att Leonard Zuta kommit hem igen och kan ge Adam Andersson understöd på vänsterbackspositionen.

Elfsborg

Fram tills Helsingborgmatchen sist var Elfsborg ett av de mest håsade lagen i årets allsvenska i och med vinsten mot Blåvitt i premiären och krysset mot Hammarby omgång två. Matchen mot Helsingborg var ett riktigt sömnpiller och slutade rättvist mållöst, men med tanke på att det var tredje matchen på 8 dagar för Elfsborg, på ett tungsprunget Olympia mot ett Helsingborg som gick in 100% för att säkra defensiven och ta sina första poäng var det ingen katastrof med en poäng där.

Nu när många av dem tilltänkta topplagen har vacklat lite i starten, samtidigt som Elfsborg känns mognare och stabilare än på länge finns chansen att slå sig in på övre halvan och lämna mittenskicktet man befunnit sig i under några år. Det är svårt att säga men känslan är, då man dessutom vid eventuell vinst kommer få vinnarna i Bajen-Blåvitt i semi att man kanske prioriterar bort cupen lite nu för att gå all-in på Allsvenskan. Man har dessutom spelat exakt samma elva alla tre allsvenska matcher hittills förutom senast när man behövde ta bort Johan Larsson ur startelvan pga skada. Känslan är att vi kommer få se lite rotation här, och även om man har lite intressanta spelare som Ndione, Hummet och Ondrejka på bänken tycker jag Häckens motsvarighet är mycket starkare.

Slutsats och Speltips

Ser man till Allsvenskan har Elfsborg sett bättre ut än Häcken, men Häcken på hemmaplan i detta spelschema tycker jag väger klart tyngre än Elfsborg. Häcken är regerande mästare i cupen och har de sista åren visat sig varit ett riktigt bra cuplag. Tills denna match är åter stjärnförvärvet Alexander Söderlund med i matchtruppen och enligt Andreas Alm är han redo för 90 minuter. Med honom får man in lite av någonting man saknat då det känts ganska uddlöst längst fram med Gustaf Nilsson såhär långt. Jag tror vi kommer få se ett Häcken riktigt suget efter en vinst här, och ett Elfsborg som antingen kommer spela lite tröttkörda startspelare eller rotera in lite svagare spelare.

Häcken -0.5 tas @2.00 hos Casumo med 1u.

Alla rekar

BK Hacken -0.50

BK Hacken - IF Elfsborg

Casumo 2.00
1.00 u
  • -1.00 u
    Resultat

Ett inlägg av