På söndag drar allsvenskan igång! Det är ett riktigt monsterschema med matcher nästan varje dag nästa vecka, vilket är hur det ska fortsätta om jag förstår det rätt. På söndag klockan 17:30 tar Örebro emot AIK på hemmaplan och jag tror hemmalaget har en större chans till poäng än vad oddsen gör.

Örebro

Dessa helgmatcher i Örebro mot stockholmslagen brukar vara magiska, ett stort bortafölje brukar ansluta och även Örebroarna brukar sluta upp bakom sitt ÖSK, ÖSK brukar allt som oftast bjuda upp till match också, det brukar bli tighta matcher lagen emellan. Nu har vi ju dock väldigt speciella förutsättningar som alla vet med publikfritt.

ÖSK har bättre och bredare trupp än på många år, vilket nog är väldigt nödvändigt i denna väldigt speciella säsong. Förhoppningsvis kommer man kunna lösa att förlänga vindsnabbe forwarden Jack Lahnes låneperiod längre än till 31:a juli som det sträcker sig till nu. Väldigt fin och viktig förstärkning i Nahir Besara förra veckan kryddade till denna offensiv ordentligt och det känns truppmässigt, framförallt offensivt är det bättre än på många år, men sen ska det ju stämma på planen också såklart. Om det kommer göra det eller inte är såklart jättesvårt att avgöra då man inte spelat matcher sen i mitten av mars.

AIK

AIK med sitt spelschema står nästan inför en måstematch här då man efter denna match har Norrköping, Hammarby, Malmö, Göteborg, ett riktigt mördarschema såhär i inledningen. Återstår att se om detta är positivt eller inte, AIK tror jag kommer växa in i denna säsong ju mer man får spela sitt spel och ju mer man kommer få igång sina kuggar offensivt, Sigthorsson och Bahoui som lär va ganska trögstartade här i början då man kommer direkt från rehab. Att då ha detta tuffa schema i början kan va tufft, men samtidigt är det knappast något lag som lär va särskilt ”klara” här i början och bara kommer springa över andra topplag, så effekten för AIK kan ju bli att man kommer ur detta schema med några skalper och en skaplig poängskörd, och då med stort självförtroende går in i ett lite enklare knippe av matcher där man börjat fått igång spelet och vissa spelare.

AIK såg sådär ut i det man hann spela i cupen, det kommer ta tid att framförallt vänja spelarna att börja spela man-man i försvarsspelet där man förr legat ganska bekvämt i sina block och försvarat vissa ytor och till stor del släppt kanterna.

Slutsats och Speltips

Hemmafördel är ju ganska svårt att avgöra i vanliga fall, än svårare är det nu och tänka hurpass mycket mindre den blir utan publik på plats. Men många har nog sett statistiken i Bundesliga där man, förvisso på ett fortsatt ganska litet sample sett ordentlig skillnad i att hemmafördelen blir mindre med tomma läktare. Därför kan ju det locka att spela bortalaget i många matcher, men man ska också veta att det givetvis är inräknat i oddset.

Jag inte att AIK bara kommer att åka till Örebro och hämta hem poäng här. Vi lär se matchotränade lag där spelet kommer hacka och rytmen kommer vara konstig, AIKs offensiv innan Bahoui och Sigthorsson är med igen och i form skrämmer mig inte och jag tror dem kommer kunna få problem att luckra upp ÖSK här, samtidigt som ÖSKs offensiv inte är dålig och kan komma orsaka problem för AIKs lite frågetecken till backlinje. AIK ska ses som favoriter här men inte så stora som de är nu i mitt tycke.

Örebro +0.5 tas @ 2.08 på Svenska Spel med 1u (flat).

Alla rekar

Orebro SK +0.50

Orebro SK - AIK

Svenska Spel 2.08
1.00 u
  • -1.00 u
    Resultat

Ett inlägg av