Omstarten av den tyska fotbollen (Bundesliga och 2. Bundesliga) har hittills omfattat endast två matcher där det totala antalet mål understigit 2. På grund av lika delar tur och spöklik träffsäkerhet var det just dessa två matcher jag rekade inför helgen: Speltips: Fortuna Düsseldorf - SC Paderborn 07: Målsnål ångestmatch i nedflyttningsstriden samt Speltips: FC St. Pauli - 1. FC Nürnberg: Avvaktande och målsnålt?.
Här kommer nu ett tidigt speltips på samma tema; själva matchen spelas först kommande helg.
(För den som orkar läsa knagglig engelska har jag även skrivit ett speltips inför måndagens kvällsmatch här: Werder Bremen - Bayer 04 Leverkusen.)

1. FSV Mainz 05

De rödvita från Rheinland-Pfalz huserar just nu på plats 15 i tabellen, 4 poäng före Fortuna Düsseldorf på kvalplatsen för nedflyttning.

Statistik

Studerar man mål- och avslutsiffror för Mainz så ser det ganska knapert ut, i synnerhet hemma på Opel Arena.
Bara Werder Bremen, Hertha BSC och Fortuna Düsseldorf har gjort färre mål på hemmaplan än Mainz denna säsong, Mainz har gjort i genomsnitt 1,15 mål per match. Räknar man enbart hemmamatcher mot topp-6-lagen i serien så är Mainz det lag som gjort minst antal mål av alla lag: i genomsnitt 0,4 mål per match mot topp-6-lagen.
Bara Hertha BSC och Fortuna Düsseldorf har kommit till färre avslut på mål på hemmaplan än Mainz denna säsong. Räknat enbart på hemmamatcher mot topp-6-lagen i serien så är det bara Hertha BSC och Werder Bremen som skapat färre avslut på mål än Mainz hittills denna säsong.
Bara Werder Bremen och VfL Wolfsburg har en lägre skotteffektivitet på hemmaplan än Mainz denna säsong.

RB Leipzig

Tycka vad man vill om energidryckslaget från Sachsen. Men på fjärde plats i tabellen ligger de och är i högsta grad med och slåss om en av fyra platser i Champions League till hösten.

Statistik

Inget lag i serien har släppt till färre mål på bortaplan än Leipzig denna säsong, Leipzig har släppt till i genomsnitt 1,0 mål per match.
Inget lag i serien har släppt till färre avslut mot sig på bortaplan än Leipzig hittills denna säsong. Bara ligatvåan Borussia Dortmund har släppt till färre avslut på mål mot sig på bortaplan än Leipzig hittills denna säsong.
Bara fyra lag har en bättre räddningsprocent än Leipzig hittills denna säsong.

Mer statistik kring Bundesliga hittar du här!

Slutsats & Speltips

Mainz är ett av lagen i serien som kommer till allra minst antal avslut på mål och gör allra minst antal mål, i synnerhet på hemmaplan och mot topplagen.
Leipzig är ett av lagen i serien som släpper till allra minst antal avslut på mål mot sig och släpper in minst antal mål, speciellt på bortaplan.
Speltips: Totalt antal mål av Mainz 05: Under 0,5.
Insatsen är 5/10 units.

Du hittar fler odds för 1. FSV Mainz 05 - RB Leipzig här!

Alla rekar

1. FSV Mainz 05 gör 0 mål

1. FSV Mainz 05 - RB Leipzig

Unibet 2.75
5.00 u
  • 8.75 u
    Resultat

Ett inlägg av