Speltips: Stjärnornas stjärna - Dags för final!

Fest

Underhållningsprogrammen duggar tätt på televisionen för tillfället i brist på idrottsevenemang. Let’s Dance har snart passerat halvtid, då man tvingades pausa tävlingen i två veckor på grund av sjukdomar i produktionsteamet där försiktighetsåtgärder togs till. En tävling som är inne i sin absoluta slutfas är ”Stjärnornas Stjärna” som även det rullas på TV4, där finalen står för dörren och avgörs på lördag. Förutsättningar och speltips för detta följer nedan!

Stjärnornas stjärna

Från början var de åtta deltagare, nu är de bara två, som gör upp om titeln ”Stjärnornas stjärna”. Välkända, eller åtminstone kända, svenska artister som på lördagskvällarna gör upp i olika musikgenrer. Vi har fått se bland annat musikal, visa, rock och opera där artisterna fått tolka välkända låtar. Vem som går vidare baseras endast på tittarrösterna, och således har juryn som finns i programmet ingenting att säga till om förutom respons på framträdandet.

I finalen är det David Lindgren och Jon Henrik Fjällgren som gör upp. Den förstnämnde är storfavorit och har så varit sedan programmet började, mycket med tanke på hur mångfacetterad han är och hans förmåga att klara av flera olika musikgenrer. Ska Lindgren palla för favoritskapet eller ska Fjällgren kunna stå för en seger?

Att Jon Henrik Fjällgren är så pass stor underdog inför finalen som han är i min bok felaktigt.

Jon Henrik Fjällgrens TV-medverkande

Jon Henrik Fjällgren känns igen framförallt från Melodifestivalen och sina låtar präglade av jojk. Vad som Fjällgren drar fördel av här är att han har ett starkt förtroende hos det svenska folket. En genomgång följer här nedan, där det även blir en jämförelse mot David Lindgren som han nu möter i finalen.

Både i Melodifestivalens finaler 2019 och 2017 har Fjällgren fått ett stort antal, upp emot och till och med över tio procent, av telefon-, sms- och hjärtröster. Båda gångerna har det räckt till att få fjärde mest röster av samtliga tolv deltagare i finalen och år 2015 var det, på grund av tekniska problem, endast för tittarna möjligt att att rösta via telefon och sms. Vid denna upplaga fick Jon Henrik hela 18,6 % av rösterna och slutade då tvåa bakom Måns Zelmerlöw som vann.

Ser vi då till hur David Lindgren presterat i förhållande till Jon Henrik Fjällgren vad gäller röster från tittarna är andelen klart lägre för de gånger han deltagit. Precis som Fjällgren har Lindgren varit i final tre gånger. År 2012 fick Lindgren med sitt bidrag ”Shout it out” 5% av rösterna och i finalerna 2013 och 2016 har andelen röster i finalen varit 2,6 % respektive 5,9 %.

Således fördel till Fjällgren om man bara tittar på rösterna från Melodifestivalen. Då har dessutom Fjällgren vunnit Let´s Dance, år 2018, och då ska tilläggas att han hade långt ifrån flest jurypoäng alla gånger och hade två poäng mindre än Daniel Norberg inför att tittarrösterna avslöjades i finalen.

Lägg därtill en seger i ”Talang” år 2014 efter sin känslosamma jojk till sin bortgångna vän Daniel.

Han har alltså tittarnas stöd vilket program han än medverkar i, vilket visade sig i semifinalen.

Semifinalen

I semifinalen av Stjärnornas stjärna väntade ett dubbeltema med latin och topplistepop och deltagarna skulle tolka två låtar var. David Lindgren och Elisa Lindström stod i vanlig ordning för briljanta framträdanden och fick hyllningar i mängder av juryn, medan Jon Henrik Fjällgren stod för mindre spektakulära insatser, speciellt vad gäller poplåten där hans tolkning av Victor Leksells ”Svag” var .. inte så värst bra. Trots detta (!) Så höll han sig kvar i tävlingen vilket fick ses som en stor skräll om man endast tittar prestationsmässigt. Men när det är upp till tittarna är Jon Henrik Fjällgren erkänt stark vilket han kan dra nytta av i finalen.

Slutsats och speltips

David Lindgren är helt klart den bättre deltagaren och har så varit under dessa veckor, och ska den ”neutrala” rösta på det bidrag som är det vassaste, då kommer rösten falla på David Lindgren. Men om röstanden fortlöper som det gjort i ja det senaste decenniet, då har Jon Henrik Fjällgren goda chanser att stå som slutsegrare av Stjärnornas stjärna.

Så stor underdog som han är här är i min bok felaktigt och 2.55 är riktigt bra.

Jon Henrik Fjällgren Vinnare (Stjärnornas stjärna) till 2.55 hos Unibet / Betsson @ 2.55






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.