Mitt i cupen kommer här förmodligen de sista långtidsspelen till årets allsvenska som närmar sig.

Östersund före Sirius i tabellen @2.0 NordicBet 0.5u (halvflat).

Östersund före Örebro i tabellen @2.44 Svenska Spel 0.5u (halvflat).

Man ska inte ta försäsongen och cupen för seriöst i hur de reflekterar ett lags säsong då det sista åren har visat att inte behöva ha någon korrelation mellan varandra, även om det såklart är positivare att se bra ut i cupen än tvärtom. Bra har just ÖFK sett ut som med två övertygande vinster mot Eskilsminne och GAIS har bra chans att ta sig vidare i gruppen inför gruppens sista match mot Häcken på bortaplan där det räcker med X för dem. ÖFK har sett överraskande bra ut på planen och verkar ha lyckats släppa fokuset på klubbens vara eller icke vara.

Jag ser Östersund som lite bättre än Sirius och likvärdiga med ÖSK och tycker det är fel att dem är underdogs här, ett nästan större hot än att Sirius och Örebro skulle komma före ÖFK är att ÖFK inte skulle klara ekonomin och behöva dra sig ur serien, Nordicbet kommer voida om det skulle hända, hur SvS gör är lite oklart men förmodligen samma grej. Ett lite större hot och anledningen till att jag splittar en unit här bara är att ÖFK är tvungna att sälja av ett antal nyckelspelare i sommar för att överleva utan att kunna ersätta, det finns en ganska stor chans för det men jag tror att man ska kunna placera sig före dessa lag ändå.

Örebro utanför Topp 8 @1.72 Unibet 1u (medel).

ÖSK går in i denna säsong lite som vanligt, man har för lite pengar för att satsa och folk höjer ett varningens finger om att de är en outsider till att åka ur eftersom det inte skulle vara så väntat och att de gör det, och spelartruppen inte egentligen är så bra. Väldigt tunga tapp under förra säsongen i form av Carlos Strandberg och Filip Rogic, dem stod för mycket poäng tillsammans. In offensivt har Robin Book som gjorde en okej säsong i Varberg ifjol, Erik Björndahl som gjorde en jättefin säsong i Degerfors ifjol och Jack Lahne på lån fram till sommaren. Helt okej ersättare men ingen jättespets direrkt, framförallt det ska bli roligt att se Lahne i denna miljö, om han kan bevisa sig vara den stortalangen han är.

Jag ser det som väldigt osannolikt att ÖSK placerar sig högre än förhandstippade topp 8 MFF, Bajen, DIF, AIK, Peking, Häcken, GBG, och Elfsborg, dessutom ser jag inte ÖSK klart starkare än lagen bakom och en av utmanarna att hamna på övre halvan. 1.72 på nedre halvan på Unibet tycker jag är bra.

AIK utanför topp 3 @ 1.65 Unibet 1u (medel)

Detta odds är tyvärr lite slashat då de var 1.80 förut, men jag tycker fortfarande 1.65 duger då AIK fortsatt ser riktigt risiga ut och inte ser ut att komma med nåt konkret nyförvärv offensivt. Milosevic lär säkerligen förstärka detta lag och föra in viktiga ledaregenskaper om han kommer, och backlinjen och det lite mer sittande mittfältet ser riktigt bra ut. Men offensiven med Goitom/Sigthorsson som spets (där den sistnämnda fysiska status är ifrågasatt), med Ylätupa, upptinade Stefan Silva och nye albanen Jasir Asani som blandat och gett hittills som ska funka som några slags 10or bakom känns otroligt svagt och det känns som att många allsvenska lag kan presentera bättre offensiv än så. AIK kan mycket möjligt få ordning på denna spelrevolution men att det oavsett med Nabil Bahoui tillbaks efter skada i sommar skulle innebära topp 3 tror jag verkligen inte.

Det var allt för denna gång, min Twitter hittar du här.

Odds och statistik till årets allsvenska hittar du här.

Alla rekar

Östersund

Östersund H2H Sirius

NordicBet 2.00
0.50 u
  • -0.50 u
    Resultat

Spel: AIK

Sluta utanför topp 3

Unibet 1.65
1.00 u
  • 0.65 u
    Resultat

Ett inlägg av