Till helgen drar tävlingssäsongen igång då Malmö möter Syrianska i en utbryten match i svenska cupen, resten av lagen i turneringen drar dock igång nästa helg, och därför lägger vi bort fokuset på cupen några dagar till och fortsätter med långtidsspel till Allsvenskan.

4/5 spel från förra inlägget dök i odds, inget att ta på jätteallvar dock då det är ganska små marknader som påverkas lätt av insatser, men det är ju inte negativt iallafall.

Häcken nedre halvan @12 till 8.0

Kalle Holmberg interna skytteligan DIF @4.50 till 2.75

Malmö SM-Guld @2.90 till 2.70

Kiese Thelin U10.5 mål @2.20 till 1.85

Ofori ö0.5 mål oförändrat

Sirius före Mjällby @1.90 Svenska Spel 1u(medel).

Mjällbys transferfönster har hyllats, framförallt är det den chockartade värvningen av David Batanero som sticker ut, som enligt egen utsago har haft lite olika erbjudanden världen över, men som tillslut alltså valde Mjällby av alla lag. Förutom det har man t.ex tagit in spännande spelare som Erik Björkander från Sundsvall och Besard Sabovic från Djurgården. Smarta värvningar men oavsett detta lär man få tampas i botten och kriga för att få hålla sig kvar. Här värderas man ungefär 50/50 mot Sirius som gör sin fjärde raka säsong i Allsvenskan där man mer eller mindre etablerat sig trots att det vissa säsonger varit med kaosartade metoder man klarat sig ifrån plats 14-16. Inför denna säsong har man för första gången på evigheter känns det som tagit in en renodlad förstaforward med bra facit från Allsvenskan, spännande att se hur Kennedy Igboananike kommer prestera. Jag ser Sirius och Mjällby i samma skick av tabellen men Sirius ett par placeringar över, 1.90 på Svenska Spel är taget. Det är bara SvS som värderar dessa lag såhär jämt, Betssongroup och Kambi t.ex har Sirius som klart starkare än Mjällby på förhand, något jag är mer benägen att hålla med om, även om jag tycker de kanske istället överdriver skillnaden mellan lagen lite.

Falkenberg före Varberg @1.77 Svenska Spel 1u(medel).

Detta skrivs strax efter Varberg i princip kontrollerat MFF under 90 minuter och vunnit mot dem med 3-1, så en lite tankeställare fick man allt till detta spel. Men dessa träningsmatcher har en tendens att inte betyda speciellt mycket på lags prestationer sen när serien drar igång, så jag tar det med en nypa salt och tror fortfarande Varberg är det svagaste laget i serien. Superettan 2019 kändes svagare än någonsin och var ett ypperligt tillfälle för Varberg att ta sig upp, framförallt tränare Jocke Persson har gjort ett enastående jobb att ta upp detta lag. Men det känns i stora delar som en superettantrupp där man dessutom tappat Tobias Carlsson till Häcken och Nahom Netabay till Sirius utan att få in något riktigt spetsnamn. Falkenbergs trupp känns väl inte ljusår bättre men man har en helt annan allsvensk rutin i truppen och i tränare Hasse Eklund, man vet vad som krävs att klara sig kvar och kommer gnugga stenhårt för att göra det. Svenska Spel står liksom förra spelet ut här, andra bolag har större skillnader mellan dessa lag, Kambi har t.ex 1.40 på Falkenberg på exakt detta spel.

Hosam Aiesh vinna assistligan @17 Unibet 0.5u(halvmedel).

Aiesh var Blåvitts prestigevärvning i somras, det blev bara 1+2 under hösten på 9 starter men han såg desto bättre ut i spelet och det känns som att han kan komma bli en ännu mer giftig spelare när han kommer in i IFKs anfallsspel ordentligt under denna säsong. Assist har han en tendens att göra, det tyder inte minst vinsten i assistligan 2018 på när han gjorde 10 stycken på. Ett offensivt Blåvitt där han i vår kommer serva Robin Söder, och eventuellt i höst kommer få serva Marcus Berg kommer nog passa Aiesh som handen i handsken. Dessutom känns risken att han lämnar i sommar vid en succevår lite tidigt eftersom han bara varit i klubben ett halvår. Jag blev lite förvånad när jag såg det höga oddset och spelar givet detta spel till 17 gånger pengarna. Detta spel har dock som Häckenspelet förra inlägget för dålig limit för att bokföras.

Det var dem långtidsspelen jag tar just nu, det kommer säkerligen komma fler under våren, antingen här i text eller på min Twitter.

Alla rekar

Falkenberg

Falkenberg H2H Varberg

Svenska Spel 1.77
1.00 u
  • -1.00 u
    Resultat

Sirius

Sirius H2H Mjällby

Svenska Spel 1.90
1.00 u
  • 0.90 u
    Resultat

Ett inlägg av