Andra omgången av cupens gruppspel drar igång till helgen. Första omgången var väldigt favoritbetonad, faktum är att de enda favoriterna som inte höll och tappade poäng var AFC, Sundsvall och just AIK som fick 2-2 hemma mot J-Södra.

Örgryte

ÖIS första match i gruppspelet är nog någonting man vill glömma ganska snabbt när man förlorade mot Kalmar på bortaplan med 3-0. Kalmar hade full kontroll hela matchen och faktum är att ÖIS knappt lyckades skapa en enda vettig målchans. Lite ursäktade är man dock, för truppläget i ÖIS är inget vidare för tillfället, hela 11 spelare missade matchen mot KFF pga skador och sjukdomar.

ÖIS går in i sin 5:e säsong i superettan och har två fina säsonger ryggen, det känns som man har etablerat sig som ett lag på övre halvan nu och att man är en fullträffsäsong ifrån allsvenskt avancemang. Dock som alla andra lag i denna del av näringskedjan har man svårt att behålla tongivande spelare, lagets stora stjärna Gustav Ludwigson med 12+9 under fjolåret har lämnat för Hammarby, där har man en svår uppgift att kunna ersätta hans poängproduktion.

AIK

AIK kom undan med andan i halsen i premiären mot J-Södra där man lyckades hämta upp 2-0 underläge till 2-2. AIKs enda väg till europaspel denna säsong är vinst i cupen, det och förlängningen av från vissa håll kritiserade tränare Norlings kontrakt hade kunnat i kombination med förlust i den matchen gjort att en atombomb exploderat på Skytteholm när domaren blåste av matchen. Nu visade man lite karaktär och vilja och hämtade upp tvåmålsunderläget vilket ger lite mer positiva vindar i seglen för fortsatt cupspel. Men man ska komma ihåg att detta är en måstematch för AIK, tappar AIK poäng här samtidigt som KFF skulle vinna mot J-Södra är AIK ute ur cupen innan ens gruppspelet är klart.

Hur Norling och truppen hanterar denna press, när man dessutom är inne i en förändringsprocess där man ska börja spela lite mer attraktiv fotboll kommer bli otroligt intressant att se. AIKs säsong såhär långt har varit sådär, men man såg faktiskt bra ut i cupgenrepet mot Rostov där man spelade 1-1, så någon slags nivå har man ändå visat upp med detta nya spelsätt. Truppläget ser förutom långtidsskadan på Nabil Bahoui helt okej ut, Kolbienn Sigthorsson och Daniel Granli missade förra matchen och är tveksamma till denna också.

Slutsats & Speltips

AIK såg inge vidare ut sist, men man ska veta att det är mot ett bra J-Södra med en av Sveriges mest spännande tränare på bänken, dessutom fick man med sig en liten positiv känsla från den matchen ändå eftersom att man lyckades hämta igen tvåmålsunderläget. Här möter man ett sargat ÖIS i en måstematch som knappt mäktade med en målchans mot KFF senast. Jag tror AIK löser detta tämligen enkelt och tycker deras svagare insatser hittills bakats in lite för mycket i oddsen då det ändå är ett förväntat topplag i allsvenskan mot ett skapligt superettanlag med ett par avbräck. Det är dags för AIK att steppa upp nu och undvika den katastrof som kan hända vid poängtapp, att de är ute ur cupen och inte har något att spela för sista matchen mot KFF inför hemmapubliken.

AIK -0.5 tas @1.72 hos Svenska Spel med 1u (medel).

Alla rekar

AIK -0.50

Orgryte IS - AIK

Svenska Spel 1.72
1.00 u
  • 0.72 u
    Resultat

Ett inlägg av