Speltips: Felix i form!

Challenger tennis

Då var vi här igen. Slutet av ännu en tennisvecka och vi har svårt att få med oss några svenskar. Leo Borg ut i första rundan i Bergamo, Micke Ymer ut i andra rundan mot Tsitsipas, och Andre Göransson som gör det riktigt bra på dubbeltouren, ut i första rundan tillsammans med Ugo Humbert borta i staterna.

Annars i tennisväg den här veckan är väl största nyheten att Federer ska operera knät och blir borta framtill grässäsongen tar vid. Det vill säga att han är tillbaka när vi är framme i Juni. Otroligt att han orkar rehaba vid denna ålder. Han vägrar verkligen sluta Federer, och det tackar vi för.

Ja ja, nu är det väl dags att skicka ut ett spel kanske. Vi har ett riktigt fint flow den senaste tiden och har vänt röda siffror till gröna, och på den vägen ska vi hålla det. Nu ska vi ta oss till Frankrike och Marseille där det ska spelas fyra kvartsfinaler idag. Vi riktar in oss på den sista.

Egor Gerasimov:

Vitryssen är på jakt efter ännu en framgång efter att för två veckor sedan tagit sig till sin första ATP-final i Pune. Det låter mer än vad det var. Jag tror den turneringen i Indien kan ha varit den turnering med sämst startfält på ATP-turen någonsin.

Under gårdagen lyckades Gerasimov eliminera världstian David Goffin. Det låter även det mer än det var. Goffin är inte bra just nu. Detta gör att Gerasimov blivit alldeles för överskattad av bolagen för tillfället.

Nu har jag fått det att låta som Gerasimov inte har så mycket att erbjuda, men nog har han det. Han är den typiske inomhusspelaren. Han har en serv av hög klass, och han slår sin forehand väldigt hårt och lever på att flytta runt motspelarna. Hans egna försvar håller inte särskilt hög klass, och nyckeln för att han ska ha en chans ikväll är att han får styra de flesta av bollduellerna.

Felix Auger-Aliassime:

Den unge Kanadensaren fick inte den start på säsongen han hade önskat. Utslagen mot Gulbis i första omgången av Australien Open var långt ifrån planen. Efter att han satte sig på planet till Europa igen så har det sett bättre ut för Felix. Han spelar riktigt bra tennis just nu.

Förra veckan tog han sig till final i Rotterdam där han bland annat gjorde slarvsylta av den gode Dimitrov. I finalen blev dock Monfils för stark. Hans försvarsspel som håller absolut högsta nivå stod emot Felix attackspel och stressade honom till misstag. Inga tecken alls på att han ska vara sliten den här veckan. Han har spelat två tresetare och varit den starkare i dom båda. Under gårdagen var han helt överlägsen mot Herbert, men var ändå tvungen att vinna i ett tiebreak i tredje set.

Han trivs jättebra här i Marseille, Felix. Han har blivit bruten en gång på sex set den här veckan, och är otroligt stadig bakom sin egna serv. Något jag förmodar att han kommer vara återigen under kvällen då han inte möter någon spelare likt Monfils som hinner med i hans tempo.

Speltips:

Det skiljer rätt mycket mellan dessa två spelare egentligen. Men tack vare vad Gerasimov åstadkommit senaste veckorna så får vi ett fint odds på Kanadensaren. Felix spelar i ett tempo som Gerasimov inte riktigt hanterar. Dessutom servar Felix riktigt bra just nu. Gerasimov kommer behöva göra detsamma för att ha något att komma med här.

Inte mycket att fundera på här tycker jag. Felix är bra mycket bättre och är nu även i fin form. Jag tycker inte han borde stå i högre än 1,40. När vi nu får uppemot 1,60 så är det bara att hugga!

Match: Eger Gerasimov-Felix Auger-Aliassime

Speltips: Felix Auger-Aliassime att vinna

Odds: 1,61

Bookie: Coolbet

Spelstopp: 20:30

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt