Den svenska fotbollens tävlingssäsong sparkade igång ordentligt redan förra helgen när Malmö FF fullkomligt körde över ett svagt Syrianska. Men, det är den här helgen som övriga klubbar kliver in i klassiska ‘Svenska cupen’. Mycket har skett på transfermarknaden där vi ser en tydlig trend: Våra lägre seriesystem producerar och utvecklar många duktiga fotbollsspelare. Man behöver inte alltid längre vända blickarna utomlands utan kan istället med ett bra scouting nätverk hitta fina, fina guldkorn här hemma. Hatten av för våra lägre rankade fotbollslag!

Sollentuna - Sirius grupp 7

IFK Göteborg kliver med all rätt in som stora favoriter i den här gruppen som utöver Sollentuna och Sirius också har Västerås SK i sig. IK Sirius som jag varit smått svag för de senaste säsongerna har knutit till sig rutinerade Kennedy Igboananike och intressanta Nahom Netabay beger sig till Sollentuna. Ett Sollentuna som fick kvala sig kvar i Division 1 förra säsongen, ett fiasko med den truppen, har rustat upp ordentligt inför 2020. David Zlotnik, Pash Abdulla och Dida Rashidi är några utav namnen. Nu ska man direkt ta sig an Allsvenskt motstånd. Visst har man kapaciteten att kunna hota offensivt men defensivt har man under försäsongen ännu inte imponerat på mig. I en vinstmatch mot Division 1 nykomlingen Täby FK såg defensiven oväntat dålig ut. Jag kliver in på överspelet:

Över 2,5 till oddset 1,70 hos bet365 med 3 units.

Oskarshamn - Örebro SK grupp 8

Här får vi se ytterligare ett möte mellan en Division 1 klubb och ett Allsvenskt lag. Oskarshamn fick precis som tidigare nämnda Sollentuna FK kvala sig kvar i Sveriges tredje division. Detta efter att man säsongen innan bara varit en balja från att avancera upp till Superettan. Inför säsongen 2020 har man rustat upp och hittat nya intressanta spelare, exempelvis Dobrijevic från Vasalund. Örebro å sin sida har plockat in Erik Björndahl från Degerfors IF och fått tillbaka Isaac Boye som var utlånade till Umeå FC. Nu väntar match nere i ett blåsigt Oskarshamn och av det jag sett och läst om hittills denna försäsong så har inte Örebro SK imponerat på mig. Här väljer jag ett handikappspel på hemmalaget:

Oskarshamns AIK +2,25 till oddset 1,66 hos Unibet med 2 units.

Alla rekar

Oskarshamns AIK +2.25

Oskarshamns AIK - Örebro SK

Unibet 1.66
2.00 u
 • -2.00 u
  Resultat

Över 2.50 mål

Sollentuna Utd - IK Sirius

bet365 1.70
3.00 u
 • 2.10 u
  Resultat

Ja - Båda lagen gör mål

IF Elfsborg - IK Brage

bet365 1.75
3.00 u
 • -3.00 u
  Resultat

Elfsborg att vinna sin grupp

Svenska cupen

Coolbet 1.70
4.00 u
 • 2.80 u
  Resultat

Ett inlägg av