Svenska cupen smygstartar idag lördag när Malmö tar emot Syrianska hemma klockan 16.00. Resten av lagen drar igång nästa helg, men denna match har brutits ut eftersom MFF inte ville ha någon tävlingsmatch mittemellan europamötena mot Wolfsburg.

Malmö

Malmös sista månader har varit speciella, som det lätt blir när man går vidare från gruppen i europaspel. Lägg därtill att man gjort ett tränarbyte och tackat av klubbens förmodligen störste i modern tid och man förstår att det är lite oklart i MFF-land för tillfället. Den 12:e december spelade man sista matchen i gruppen borta mot FCK där man vann med 1-0 och säkrade avancemang. Efter det hade man ett kortare juluppehåll innan man drog igång säsongen 2020 för att se till att man var ordentligt förbereda och formtoppade till Wolfsburgmatcherna 20:e och 27:e februari.

Sen nyår har man spelat fyra träningsmatcher, 7-0 vinst mot IFK Malmö, förlust med 3-0 mot Krasnodar, vinst 2-0 mot Sparta Prag och förlust senast mot Varberg med 3-1. Just Varbergsmatchen är lite oroande då man borde vara bättre och kommit längre nu än de man såg där. Första halvan av första halvlek såg ungefär ut som man kunde tänka sig, ett MFF som ägde spelet och tryckte på, men efter det var det snarare Varberg som ägde matchen, och man vann matchen välförtjänt med 3-1. Det ska dock sägas att två av Varbergs mål var riktiga långskott som man inte ser speciellt ofta, men det till trots var framförallt MFF väldigt svaga offensivt, man skapade inte alls så mycket som man borde mot en allsvensk nykomling.

Syrianska

Är läget i Malmö lite speciellt kan man verkligen säga det om Syrianska också. Jumbo i Superettan ifjol räckte inte då man dessutom fick besked av SvFF att man blivit degraderade en division till och dessutom fått värvningsförbud pga ekonomiska problem. Det har dock dragits tillbaka och Syrianska ser nu ut att ställa upp i division 1 och kunna värva spelare. Förberedelserna till säsongen har dock trasats sönder ordentligt, och det känns nästan som att detta cupspel kommer olägligt.

Man har fortfarande ingen tränare klar till årets säsong, och den tillfälliga tränare man har haft under årets träningar hittills har andra prioriteringar denna helg, så det är U19 tränaren som kommer leda laget denna match. Truppen man skickat ner till Skåne är en 17-mannatrupp där man kommer kunna ställa en förstaelva med seniorer som är en mix av några spelare kvar från ifjol med nyförvärv man tagit in, och en bänk där bara juniorer kommer sitta.

Slutsats och Speltips

MFF ville ha ett ordentligt genrep till europaspelet, när det då uppdagades att Syrianska skulle skicka ett väldigt kaosartat lag bokade man in en till match denna dag, klockan 20.00 ikväll mot Jönköping. Hur man kommer matcha lagen i de olika matcherna är oklart, risken är dock att man kommer ställa ett sämre lag mot Syrianska och ett bättre mot J-Södra då vilket lag som än spelar mot Syrianska borde lösa uppgiften. Säger vi att man vill spela den "starkare" backlinjen mot J-Södra senare ikväll kan man fortfarande ställa upp med Eric Larsson, Hugo Andersson, Lasse Nielsen och Jonas Knudsen i denna match, en riktigt bra backlinje på pappret det med. Det i kombination med Varbergmatchen sist där man såg ganska trubbiga ut får mig att undvika att spela hcplinan som ligger på -5 i asien. En tanke jag gillar mer är att spela att Malmö håller nollan, BLGM Nej steg från 1.33 till 1.95 under morgonen på bet365. Nu har den studsat tillbaka lite men jag ser fortfarande värde i 1.75 som den står nu. Chansen till nollan känns större än vad oddsen indikerar här i mitt tycke, även om jag inte hade spelat den så mycket lägre än vad den är nu efter sänkningen.

BLGM - Nej tas till 1.75 med 1u(medel) på Bet365.

Bäst odds och statistik till matchen hittar du här.

Min Twitter hittar du här.

Alla rekar

Nej - Båda lagen gör inte mål

Malmo FF - Syrianska FC

bet365 1.75
1.00 u
  • 0.75 u
    Resultat

Ett inlägg av