På söndag eftermiddag möts säsongens ångvält och ett av säsongens ojämnaste och mest svårbedömda lag: Liverpool tar emot Manchester United på Anfield.
Jag lyckades läsa första halvlek bra i Liverpools förra match och tycker mig återigen ha hittat en del intressant statistik som sticker ut kring just första halvlek och som motiverar iallafall en TV-peng.

Liverpool

The Reds ångar på som aldrig förr och leder Premier League med smått galna 14 poäng, dessutom med en match mindre spelad. Jürgen Klopp och hans muntra mannar har också bara Premier League att fokusera på fram till mitten av februari då Champions League-slutspelet drar igång.

Läget i truppen

Mittfältsalternativet Naby Keita, defensive allroundspelaren James Milner och eventuellt också mittfältaren Fabinho saknas p g a skador, där Fabinho är den av de tre som skulle varit påtänkt för en plats i startelvan.
Summa summarum: Liverpool påverkas ytterst marginellt av skador i dagsläget.

Statistik

Bara Manchester City och Chelsea har skapat fler avslut än Liverpool i Premier League hittills denna säsong. Bara Manchester City har skapat fler avslut på mål än Liverpool i Premier League hittills denna säsong.
Bara Manchester City och Chelsea har släppt till färre avslut än Liverpool i Premier League hittills denna säsong. Ingen annat lag har släppt till så få avslut på mål som Liverpool i Premier League hittills denna säsong.

Liverpool har gjort matchens första mål i 82% av sina hemmamatcher denna säsong.
Liverpool har varit i ledningen i halvtid i 91% av sina hemmamatcher denna säsong.
Det har blivit över 0,5 mål i 100% av Liverpools hemmamatcher denna säsong.
Det har blivit under 1,5 mål i 55% av Liverpools hemmamatcher denna säsong.
Det har blivit exakt 1 mål första halvlek i 55% av Liverpools hemmamatcher denna säsong, varav Liverpool haft ledningen med 1-0 i 83% av dessa.

Manchester United

The Red Devils blandar hej vilt denna säsong, både poäng- och prestationsmässigt. Ole Gunnar Solskjær har en del extra utmaningar då Manchester United spelar returmöte i FA-cupen på onsdag denna vecka och dessutom möter Manchester City i Ligacupens semifinal i slutet av januari.

Läget i truppen

Manchester United har haft en förhållandevis lång skadelista ett tag nu. Av de som aspirerar på en plats i startelvan saknas fortfarande mittfältarna Paul Pogba och Scott McTominay; frågetecken kring vänsterbacken Luke Shaw och forwarden Marcus Rashford.
Summa summarum: Manchester dras med en handfull skador och påverkas något i alla lagdelar, men kanske främst i på mittfältet.

Statistik

Bara Manchester City, Chelsea och Liverpool har skapat fler avslut och avslut på mål än Manchester United i Premier League hittills denna säsong.
Bara Manchester City, Chelsea och Liverpool har släppt till färre avslut än Manchester United i Premier League hittills denna säsong. Fem lag har släppt till färre avslut på mål än Manchester United i Premier League hittills denna säsong.

Manchester United har släppt in matchens första mål i 55% av sina bortamatcher denna säsong.
Det har blivit över 0,5 mål i 82% av Manchester United bortamatcher denna säsong.
Det har blivit under 1,5 mål i 73% av Manchester United bortamatcher denna säsong.
Det har blivit exakt 1 mål första halvlek i 55% av Manchester United bortamatcher denna säsong, varav Manchester United legat under med 0-1 i 50% av dessa.

Mer statistik kring Premier League hittar du här!

Slutsats & Speltips

Söndagens magiska siffra är 1. Det blir iögonfallande ofta exakt 1 mål i 1:a halvlek i Liverpools hemmamatcher och i Manchester Uniteds bortamatcher, så att säga en 1:a på kupongen i halvtid.
Liverpool är det av de två lagen som skapar flest avslut och avslut på mål och Manchester United är det av de två lagen som släpper till flest avslut och avslut på mål mot sig; hemmalaget har dessutom mest lugn och ro av de två i spelschemat just nu.
Speltips: Resultat i halvtid: 1-0.
Insatsen är 3.75/10 units.

Du hittar fler odds för Liverpool - Manchester United här!

Alla rekar

Correct score Half-time: 1-0

Liverpool FC - Manchester United

bwin 3.70
3.75 u
  • 10.1 u
    Resultat

Ett inlägg av