Portland Trail Blazers

Portland vann senast mot Hawks men innan dess var man bedrövlig form. Man är inte ett lika starkt lag utan sina rollspelare som Aminu, Harkless och Curry. Sen när CJ McCollum inte riktigt levererar så blir det ganska tungt för Blazers som inte riktigt har den talangen utöver sina toppspelare. Zach Collins saknas, Whiteside har varit skadad men kommer spela inatt så Skal Labissiere får spelatid och han är tyvärr inte redo just nu för att spela många minuter. Damian Lillard har dock plockat upp där han lämnade av förra säsongen och har varit ett ljus i den dåliga inledningen av säsongen.

Blazers inatt möter Sacramento Kings och dessa har redan mötts en gång tidigare och Portland gick vinnande ur strinden den gången. När man får tillbaka Hassan Whiteside så är det ett tillskott perfekt för ett möte med Kings. Whiteside dominerade under korgen senast lagen möttes och kommer göra det nu också. Kings är svaga i paint rent generellt och jag tror Hassan kommer få stabila minuter i sin comeback från skada. Backcourt för Portland har också en bra matchup, Lillard och McCollum går upp mot Cory Joseph och Buddy Hield, dessa två kommer inte kunna hålla Lillard eller McCollum framför sig. Detta Kings har inte ett bra försvar pga sitt höga tempo och ingen riktig som kan störa spelare i paint, möjligen Holmes men samtidigt inte. Whiteside kommer göra stor skillnad i denna matchup, det är jag övertygad om.

Sacramento Kings

Kings är också ett lag i dålig form, man vann senast mot Hawks också där man spelade ganska bra overall men man tappade en 20 poängsledning i 3Q till 1 poäng, man kunde dock rycka ifrån ännu en gång och vinna tillslut. Det största problemet för Kings har varit att man inte riktigt kunnat överraska lag den här säsongen med sitt supertempo. Lag har fått in en hel säsongs fakta om dem och man kan nog säga att lag har hamnat i sen så kallad "Sophmore year slump" som många andra årsspelare hamnar i efter sitt rookie år. Data finns nu över en hel säsong, scoutrapporterna är fyllda och lag vet hur man ska stoppa dem.

Bogdanovic har varit missnöjd över sin situation i laget och kommer troligen att lämna i RFA i sommar om inte tidigare. Det har märkts att han inte spelat lika bra som tidigare och det sårar såklart Kings då han var och fortfarande är en riktigt bra spelare från bänken som kan elda upp motståndet precis som mot Hawks senast. Ett stort avbräck för Kings är att DeAaron Fox kommer vara borta en månad och troligen längre tid än så med en stukad fot. Joseph kommer in istället och Yogi Farrell kommer in i rotationen igen. Fox har en usage rate på 28% mest av alla i laget och jag det är Bogdanovic som kommer få ganska mycket usage nu när Fox är out. Fox snabbhet kommer att saknas väldigt mycket men jag tror dock Bogdan kan hjälpa detta Kings ganska mycket då han är en stabil scorer och helt okej på att hitta sina kamrater i bra lägen.

Kings kommer att få det svårt att försvara detta Blazers, man har svagheter på alla tre positioner där Portland har sina bästa spelare på planen och om man inte kan freda paint och vara aggressiva i returtagningen kommer det bli väldigt svårt att hålla ner siffrorna och ta bort enkla poäng.

Slutsats och Speltips

Med tanke på svagheterna i Kings och att man spelar med ett högt tempo där man inte riktigt kan samla in försvaret på ett bra sätt så kommer Portland ha det bra. Portland måste attackera i pick and roll för att få Whitside djupt ner under korgen för han kan använda sin styrka mot Dedmon som är ett par centimeter kortare och under korgen betyder det mycket. Lillard och McCollum har båda en bra matchup och CJ måste skärpa till sig, han har varit ur form här i början av säsongen och det funkar inte. Han måste gå på Hield vid alla tllfällen han får då Hield inte kan guarda honom. Det kommer bli tuff match för båda lagen, Portland har dock fortfarande en edge då man har Hassan under krogen båda sidor bollen. Kings har lite revansch att ta efter förlusten senast mot Portland och det brukar vara svårt att vinna säsongsserier outright tror jag det kommer bli svår omställning för Kings utan Fox.

Trail Blazers -1.5 @1,90 hos Coolbet är mitt speltips för inatt.

Alla rekar

POR Trail Blazers -1.5

POR Trail Blazers @ SAC Kings

Coolbet 1.90
8.00 u
  • -8.00 u
    Resultat

Ett inlägg av