Efter SHL-frånvaro på grund av Karjala Cup och Champions Hockey League är det nu återigen dags för samtliga lag i svenska ishockeyns finrum att snöra på sig skridskorna för seriespel igen.

Vi bjuds under torsdagen på full omgång, det vill säga sju matcher!

Här hittar du alla odds för SHL!

I denna text blir det fokus på toppmötet i Scandinavium mellan Frölunda och Örebro.

Frölunda HC-Örebro HK, 14/11, 19:00.

Trean i tabellen Frölunda hemma mot serieledande Örebro. Inför säsongen var Örebro ett tippat lag för botten men börjar alltmer prestera och spela som ett topplag. Nu är det långt kvar på säsongen och mycket kan hända. Jag tror Örebro inte kommer att sluta grundserien som seriesegrare, men åtminstone långt över de ställda förväntningarna som både experter och laget själva satt upp inför säsongen.

Kan man matcha de regerande mästarna i denna fight, eller ska ett hemmastarkt Frölunda ta sin femte raka seger i Scandinavium?

Hemmastarkt Frölunda

Fyra raka hemmasegrar har man alltså och jagar här sin femte. Avslutade dock seriespelet innan landslagsuppehållet med att förlora två raka matcher på bortaplan mot Malmö och Brynäs.

Frölunda är det lag som imponerat mest spelmässigt hittills och där resultaten stämmer bäst överens med hur det ser ut på isen. Innehar dessutom seriens klart slagkraftigaste trupp med ett koppel stjärnspelare och är ju relativt klara favoriter till att vinna SM-guldet.

Till matchen mot Örebro är man också klara favoriter, vilket är fullt rimligt. Spelmässigt bättre än Örebro vilket man visade när lagen möttes i Behrn Arena i den fjärde omgången för knappt två månader sedan. Dessutom hemmaplansfördel med match i Scandinavium där man varit starka och endast har två förluster på åtta matcher, mot Brynäs i premiären (2-5) och mot Rögle i omgång 8 (1-2).

Förutom att man är profilstarka framåt med välkända namn har man dessutom ett starkare försvarsspel än tidigare. Frölunda är ett av ett av seriens bästa lag vad gäller att släppa in mål, och på den punkten är endast Luleå och Rögle bättre. Är dessutom ett av de lag som släpper till minst skott mot eget mål och utöver det har båda målvakterna, Johan Mattsson och Niklas Rubin sett stabila ut längst bak. På hemmaplan släpper man in väldigt få mål och det är egentligen bara två matcher som svärtar ned statistiken här.

Frölundas insläppta mål på hemmaplan den här säsongen: 5, 0, 2, 2, 1, 5, 1, 1

Matcherna mot Brynäs (2-5) och Växjö (5-5) sticker ut från en förövrigt stabil defensiv resultatrad. Att man ska stävja Örebros offensiv är ingen omöjlighet i mina ögon.

Frölunda stod för en platt första halva i tisdagens CHL borta mot Färjestad. Allt, ja nästan i alla fall, gick in bakom Niklas Rubin som klev åt sidan efter fem insläppta puckar. Mattsson släppte sedan endast in ett mål och känns inte orimligt att det är han som får vakta kassen framöver, speciellt i en såpass viktig match som denna toppmatch är.

Hur bra är Örebro?

Som ovan nämndes så var man ganska så nederlagstippade inför säsongen och man förväntades vara ett lag för botten fyra. Nu är det förvisso långt kvar på säsongen men man är klart bättre än förväntan och kommer tillbaka från landslagsuppehållet i serieledning. Frågan är hur länge den kan bibehållas eller ifall det är så att man passeras redan under torsdagskvällen.

Örebro är bra och vinner ofta sina matcher rättvist då man spelar bättre än de flesta lagen som man mött, speciellt på hemmaplan. Borta är man inte riktigt lika starka och fick slita hårt för segrarna mot Skellefteå och Rögle som är de två senaste bortamatcherna laget spelat.

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Slutsats och speltips

Örebro har fått slita hårt för sina senaste bortasegrar mot Rögle och Skellefteå där man kommit undan med andan i behåll efter att ha varit det tillbakatryckta laget. Man kommer att få slita för att få med sig poäng även mot Frölunda i Scandinavium. Varit väldigt effektiva i säsongsinledningen, vilket med stor sannolikhet kommer jämna ut sig under säsongen. Man skjuter inte överdrivet mycket och bör så vara fallet här också. Frölunda är det lag som på hemmaplan styr matcherna och vinner i princip alltid skottstatistiken i Scandinavium. Endast i matchen mot Luleå, där bortalaget hade sex stycken powerplay, och mot Rögle är de gånger man skjutit färre skott än motståndarna. Defensivt starkt Frölunda mot ett Örebro som vunnit utan att imponera på bortaplan, gör att jag väjer Örebro Under 2.0 Lagmål vilket ger insatsen tillbaka om Örebro gör exakt två mål under ordinarie tid.

Alla rekar

Örebro HK Under 2.0 Lagmål

Frölunda HC-Örebro HK

Unibet 2.18
5.00 u
  • 5.90 u
    Resultat

Ett inlägg av