Igår skrev jag ett inlägg gällande spel i matchen Michael van Gerwen-Adrian Lewis. Spelet var magsikt. Magiskt fel. Van Gerwen kastade på en hög nivå och tog fem raka legs efter att Lewis tagit dom två första legsen. Så även om spelet på +2,5 var nära att hitta in, så var analysen fel och jag är inte nöjd över spelet.

Nya tag idag när den tredje speldagen tar vid och hälften av grupperna ska färdigspelas. Jag tar fokus på kvällens sista match där två av toppspelarna ställs mot varandra i en direkt avgörande match vem som tar sig vidare från gruppen.

Nathan Aspinall:

Aspinall är utan snack en av årets spelare och är en av dom som nu kan hota på daglig basis om titlar. Allt började när han förra julen tog sig överraskande till semifinal i VM. One hit wonder var såklart tanken många fick upp då. Han har dock bevisat dessa fel då han följde upp med att vinna UK Open tidigare i år. Majors vinner man inte om man inte är en väldigt väldigt bra spelare. Dave Chisnall är en av många som sitter utan en, Peter Wright satt vinstlös bara för två år sedan. Så Nathan Aspniall har verkligen bevisat att han är en av räkna med såväl nu som för framtiden.

Han ser väldigt vass ut den här veckan Aspinall. Han började med att slå tysken Martin Schinlder med 5-0 efter ett average av 99. Han följde upp det med att få stryk av Michael Smith med 5-1. Det ska dock sägas att han mötte en spelbar Michael Smith. Michael Smith kastade ett average av 114. Det är pilar man bara kan drömma om. Aspinall kastade riktigt riktigt bra och fick stryk med stora siffror ändå. Han ser dock väldigt bra ut denna veckan och jag räknar med att han blir farlig när slutspelet drar igång, om han tar sig dit.

Glen Durrant:

Ett fullt godkänt första av år Durrant hos PDC. Två titlar har han rott ihop på Pro Touren. Utöver det tog han sig till semifinal i årets upplaga av World Matchplay. Förutom det har han inte fått ut sin kapacitet fullt på den stora scenen, de tvsända tävlingarna. Helt övertygad om att det kommer en major från Durrant inom fem år, han behöver bara få lite mer erfarenhet på den stora scenen.

Durrant började tävlingen med att få stryk av Michael Smith med 5-3. Han kastade ett average på 93 vilket är helt okej, men ska man slå dom bästa måste man upp några punkter till. Han följde upp det med att slå Martin Schinlder med 5-4. Där var hans average nere i 89 och han hade lite tur att han fortfarande lever i den här gruppen.

Slutsats:

Det är två jämna spelare som ställs mot varandra i kvällens batalj. Under året har dom liknande average och stått för likasinnade insatser. Jag lägger dock vikt i att Aspinall presterat bättre i viktiga lägen på tv, och framförallt att han ser bättre ut än Durrant denna veckan. Vissa spelare trivs bättre än andra i olika arenor. Aspniall ser ut att trivas som fisken i vattnet i Wolverhamtpon och jag räknar med att han vinner denna avgörande match ikväll.

Match: Nathan Aspniall-Glen Durrant

Tid: 23:30

Speltips: Nathan Aspinall

Odds: 1,95

Bookie: Unibet

//Axel Andersson

//@MrXet

Alla rekar

Nathan Aspinall

Nathan Aspinall-Glen Durrant

Unibet 1.95
1.00 u
  • -1.00 u
    Resultat

Ett inlägg av