Speltips: PHI 76ers @ UTH Jazz - Dålig tidpunkt

Utah Jazz v LA Clippers

Philadelphia 76ers

76ers är på sin västkust roadtrip just nu, man möter Jazz och Nuggets innan man åker hem igen för att möter Hornets natten mot söndag. Det kommer bli riktigt tuffa matcher mot lag med disciplin defensivt och 76ers förlorade senast mot ett hett Suns. Jag tror att man kommer ha det svårt att ställa om och ladda om inför matchen mot Jazz nu i natt. 76ers har som jag sagt tidigare gjort en fin free agency i sommar där man tog in Al Horford som har varit en av 76ers bästa spelare så här långt, hans defensiva egenskapar är så viktiga för detta lag. Han kommer såklart vara viktig även denna match om inte ännu viktigare än vanligt. Jazz gillar att rulla med Gobert mot korgen och Horford och Embiid måste vara samspelta när detta händer för att undvika enkla poäng under korgen. Det är dock försvaret utanför paint som måste förbättras, Philly har haft problem förut med att man låter guards elda upp dem som Booker gjorde senast. Jazz har möjligtvis inte en lika stark trepoängsskytt i Donovan Mitchell men han kommer fortfarande få sitt om Philly inte skärper till sig. Man har bra försvarare i Simmons och Richardson men dessa, speciellt Simmons, kan se lite loja ut i försvaret emellanåt. Men överlag ser Philly ganska bra ut. Mot Portland vann man men man hade det tufft ändå och jag tror Jazz kommer plocka upp staffetpinnen från dem och göra det ännu tuffare. Jazz och Philly har en bra matchup mot varandra och det kommer inte ges någoting gratis från båda sidor.

Jag tycker inte riktigt man har hitta sitt anfallsspel med Embiid på planen och Horford. Simmons är såklart en del av problemet pga hans icke skytte, det känns som att det är lite för många spelare på en och samma yta när Joel ska post up. Han tar ganska lång tid på sig och när han blir double teamed har han en tendens att kasta iväg bollen lite för ofta fortfarande, jag trodde att han skulle lära sig hantera double teams efter 3-4 år i ligan men det verkar gå långsamt fram. Embiid går upp mot Gobert som är ligans allra bästa försvare i paint och Embiid har inte riktigt kunna dominera honom fysikt som han gör så bra med andra spelare. Även om Joel har gjort 23 poäng på Gobert två senaste möterna så har han skjutit 16 av 37 vilket inte är superbra. Embiid kommer att få det tufft i sin comeback efter avstängningen efter bråket med Towns.

En spelare som jag tror kommer kunna göra bra ifrån sig inatt är Tobias Harris, han är en väldigt allround spelare som kommer få ytor att operera i ute vid trepoängslinjen även om han har en tendens att vilja gå in en par steg och skjuta i midrange så bör han få ytor där med när Embiid och Horford tar mycket av uppmärksamheten. Om man kan få igång Harris så har man en bra chans att kunna hänga med i poängprotokollet då andra spelare inte har en lika bra matchup som Harris har mot Bogdanovic.

Utah Jazz

Jazz som förra säsongen, framförallt Mitchell, hade en lite downswing i produktionen vilket är normalt andra året när lag har fått en ordentlig scoutrapport på spelaren. Dock tycker jag Jazz fortfarande har sin defensiva indentitet intakt men man måste verkligen hitta en rytmen i anfallet. Mike Conley, nyförvärvet i trade från Grizzlies i sommras, har haft en knackig start minst sagt men inatt har en bra matchup mot Ben Simmons. Simmons är en bra försvarsspelare när han vill men oftast vill han inte och då kan det gå som mot Phoenix eller Portland där Booker/Lillard går off totalt på dem. Conley och Mitchell måste visa sin mentala styrka i den här matchen för man har fördelen i matchup och schemamässigt.

Jazz som sagt har haft det tufft i anfallet och nu går man upp mot ett 76ers som fightas om att ha den bästa defensiven i ligan. Jazz måste dock utnyttja tendensen till lojhet från Simmons och gå emot Harris som är helt okej i försvaret men inte alls någon lockdown defender precis. Mitchell måste fortsätta att ta sig till frikastlinjen som han gjort här i inledningen, 7 gånger per match går han till frikastlinjen, inatt måste han utmana Embiid och få honom i foulproblem och samma med att attackera Horford. Rubba 76ers första femma och man har en bra chans att ta det här för bänken är långt ifrån lika stark. Jazz bänk med Joe Ingles kommer också ha en bra matchup mot 76ers bänk, kanske inte ser så ut på statsen, men Ingles playmaking, Greens skytte och O'Neales defensiv kommer vara tufft för Philly som inte riktigt har storleken eller den hustle som Jazz bänker har. Grit and grind match kommer det vara helt klart, båda lagen spelar långsamt och jag kommer inte bli förvånad om lagen knappt nuddar 100 poäng.

Slutsats och Speltips

Philly har en tuff roadtrip just nu och Jazz har fått dem precis där de vill. Tuff match i Portland och förlust i baken mot Suns, Jazz har vilat i 2 dagar och bör kunna trötta ut 76ers ännu mer med sitt fysika spel. 76ers har fyra raka vinster mot Jazz också så jag kan se en revanschlusta krypa in i detta Jazz. Utahs anfallsspel är en stor del i att laget har startat dåligt, man gör knappt 100 poäng men mot 76ers har man faktiskt en bra matchup med Conley/Mitchell och Bogdanovic kommer också få bra lägen mot Harris. Jazz måste bara fokusera på att avsluta anfallena. 76ers är ett trött lag nu och jag tror att det kommer spela en stor roll i hur man avslutar matchen och vilken nivå av trötthet man är i. Båda lagen är jämnlika vad det gäller clutchstats den här säsongen men jag gillar Bogdanovic chanser om det skulle komma ner till slutminutrarna. Mitt spel är Jazz -2.5 @1,94 hos Unibet.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 2500 kr
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
1000 kr riskfritt spel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
100% upp till 2000 kr
9.3
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
300% upp till 750 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
888 Sport

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr | Omsättning inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt: spelpaus.se