Det blev inte någon vinst för bloggen i det senaste inlägget. IFK Göteborg +0,75 är ett spel som jag hade tagit alla dagar i veckan igen. Men, allt gick Hammarbys väg och man kom ut med en energi som körde över ett IFK Göteborg som såg ut att ha blivit tagna av stundens allvar. I takt med att vi får allt färre soltimmar och allt kyligare dagar så blir också matcherna viktigare och viktigare. På Vikingavallen i Täby Kyrkby norr om Stockholm så ska IK Frej ta sig an GAIS. Två bottenlag som visat form den senaste tiden, vem drar det längsta strået?

IK Frej Efter 3 raka och sena förlustmatcher så spände farmarklubben till Hammarby sina muskler och vann imponerande med 3-0 borta mot Syrianska i Södertälje. Dessförinnan hade man tappat ledning till förlust mot Mjällby och Degerfors, något som summerar hur det är att vara en farmarklubb. Det är en trupp med otroligt hög potential och talang som kan såra alla lagen i serien offensivt. Samtidigt så är lagsammanhållningen inte den högsta, nya spelare på träning och match hela tiden, vilket gör att man inte har ett starkt grundspel i matchens alla 90 minuter. En efterlängtad seger senast där Oke Akpoveta återigen var bra, kan han skjuta IK Frej kvar i Superettan?

IK Frejs 5 senaste matcher:

 • Syrianska - IK Frej 0-3
 • Mjällby - IK Frej 2-1
 • IK Frej - Degerfors IF 2-3
 • IK Frej - Jönköping Södra 1-3
 • Varbergs BOIS - IK Frej 2-2

GAIS Efter en kaotisk vår med spelarflykter, sparkade tränare och sportchefer så har GAIS lyckats få positiv vind i seglet. Man ligger i skrivande stund 2 poäng över negativt kvalstreck och har tagit 5 poäng på sina 5 senaste matcher. Målskyttet som varit ett stort problem under säsongen har sakta men säkert börja komma igång. Man har på 23 matcher i Superettan den här säsongen bara gjort 19 mål, bara tabelljumbon Öster är sämre i den statistiken. GAIS har gjort mål i 3 raka matcher. Blir det nya mål för Asceric och co ikväll på Vikingavallen?

GAIS 5 senaste matcher:

 • GAIS - Halmstad BK 1-1
 • IK Brage - GAIS 1-1
 • GAIS - Brommapojkarna 2-0
 • Dalkurd - GAIS 3-0
 • GAIS - Mjällby IF 1-2

Analys och speltips För den som följt Superettan de senaste säsongerna har fått lära sig att man inte åker till Vikingavallen och "plockar" tre enkla poäng. Det blåser en del, konstgräset är svårspelat och det är motivationsmässigt ingen rolig match. GAIS har varit på besök till Vikingavallen 4 gånger sedan Frej tog steget upp inför säsongen 2015. Det har slutat med 2 vinster och 2 förluster. Den senaste matchen mellan dessa lag slutade 3-1 till IK Frej på Vikingavallen, får vi ett liknande resultat ikväll?

IK Frej har som jag varit inne på blivit en farmarklubb till Hammarby vilket inneburit en hel del ändringar i såväl ledarstaben som i truppen. Spelare som Leo Bengtsson, Jean Carlos de Brito och Izountouemoi är spelare som har hög potential och som kan spela riktigt bra fotboll. Nu har man sakta men säkert börjat spela ihop truppen ordentligt i IK Frej vilket de senaste matchernas resultat speglar. Man stör topplagen så pass bra att man varit nära att vinna mot exempelvis Mjällby. Nu kommer man till spel med så bra lag som möjligt ikväll då Hammarby inte har match förrens söndag samtidigt som "Bajen" har en i princip fulltaglig trupp. Däremot så kommer Marcus Degerlund förmodligen att saknas då Hammarby behöver honom.

Bekräftat är det att Marcus Bergholtz inte kommer vara tillgänglig för spel då han drog på sig sitt 6e gula kort i mötet med Halmstad. Det innebär att man tappar sin lagkapten och motor på mittfältet. Han har varit väldigt viktig med sin skicklighet som kan lugna ner spelet för GAIS. Nu tror jag istället vi kommer att få se en chansrik fotbollsmatch där bägge lagen kommer gå för tre poäng. IK Frej har de senaste matcherna gått stenhårt offensivt för att vinna matchen snarare på fler gjorda mål än att hålla tillbaka med defensiven. Det kommer innebära att det kommer bli ytor för GAIS att spela sitt inläggspel för att hota Frejs orutinerade backlinje. Jag har valt följande spel ikväll:

Över 2,5 mål och BLGM till oddset 1,95 hos bet365 med 2 units.

Alla rekar

BLGM + Ö2,5 mål

IK Frej - GAIS

bet365 1.95
2.00 u
 • -2.00 u
  Resultat

Ett inlägg av