Efter en otroligt fin månad för bloggspelen under Augusti så kliver vi nu in i omgång 23 och starten på en otroligt spännande höst inom den svenska fotbollen. Det är getingbo både i toppen och botten av såväl Allsvenskan som Superettan. Samtidigt som mörkret lägger sig att tidigare på kvällarna så kommer, åtminstone för egen del, många fina minnen fram under höstsäsongen. Under fredagskvällen så sparkas Allsvenskan igång igen efter landslagsuppehållet. Vi kastas då också in direkt i ett getingbo och en oerhört viktig match då IK Sirius tar sig an Falkenbergs FF på Studenternas. Det är upplagt för en mycket fin start på omgång 23.

IK Sirius

Det som inte skett på en handfull matcher skedde tillslut för Uppsalas stolthet IK Sirius, man tog poäng i Allsvenskan. 1-1 borta mot Elfsborg var ett mycket viktigt resultat som innebar att man nu har 3 poäng ner till negativt kvalstreck och samtidigt 3 poäng ner till just Falkenberg. Matchen innan den mot Elfsborg så lyckades man för andra gången den här säsongen med en otrolig bedrift i negativ bemärkelse. Man gjorde 3 mål hemma på Studenternas men lämnade ändå matchen tomhänta efter att ha släppt in 4 mål. Det är just sådana resultat som speglat Sirius säsong såhär långt. Man har i år gjort 24 mål på 22 matcher, överlägset flest av alla 7 lagen som jag räknar in i bottenstriden. Men, man har också släppt in 41 mål vilket bara Falkenberg och AFC Eskilstuna har sämre siffror i. Henrik Rydström och hans mannar står nu inför en match som kan ge extra andrum i tabellen. Tar de blåsvarta chansen?

IK Sirius 5 senaste matcher:

 • IF Elfsborg - IK Sirius 1-1
 • IK Sirius - Örebro SK 3-4
 • IK Sirius - IFK Norrköping 0-2
 • Djurgårdens IF - IK Sirius 4-0
 • BK Häcken - IK Sirius 4-1

Falkenbergs FF

Vart ska den här säsongen ta vägen, FFF? 3 vinster på 22 matcher skrämmer inte någon just nu i Allsvenskan samtidigt som man har ynka 16 poäng. Men, man ligger hittills på en negativ kvalplats och har 2 poäng ner till AFC Eskilstuna. Något som dock är intressant kring FFF är att man i majoriteten av matcherna har presterat stundtals riktigt bra i långa perioder men brustit på onödiga individuella misstag. Målvakten Hampus Nilssons ibland tveksamma ingripanden har säkerligen kostat minst 5-6 poäng den här säsongen. Nu ska man försöka göra allt för att säkra kontraktet denna höst och ta del av den allt större pengen från det nya TV-avtalet med Discovery. Kan “laget från havet” stå för en stark avslutning av Allsvenskan och undvika nedflyttning?

Falkenbergs FFs 5 senaste matcher:

 • BK Häcken - Falkenbergs FF 4-1
 • Falkenbergs FF - Hammarby IF 0-2
 • Malmö FF - Falkenbergs FF 5-0
 • IFK Göteborg - Falkenbergs FF 1-1
 • Falkenbergs FF - Helsingborgs IF 1-1

Analys och speltips

Det blir minst sagt en rysare på Studenternas IP i Uppsala. Vinnaren i det här mötet får inte bara ett positivt besked i tabellen utan också en perfekt start på höstsäsongen. Ett lag som jobbar i motvind kan lätt vända seglet efter vinden vid minst lilla positiva framgång. Det här är också ett intressant möte för mig då jag ofta under säsongen spelat på bägge lagens matcher en hel del. Något som jag nyttjat är då Sirius förmåga att göra mål och Falkenbergs horribla bortafacit. Faktum är att Falkenberg är seriens sämsta bortalag. 0 vinster, 3 oavgjorda matcher och 8 förluster. Man har släppt in hela 33 mål på bortaplan den här säsongen vilket är ett snitt på 3,3 mål per match.

Tittar vi istället på Sirius hemmafacit så är inte heller det en positiv läsning. Man är faktiskt sämst i Allsvenskan på hemmaplan med sina 7 poäng. Som jag var inne på tidigare så har man förlorat hemma på Studenternas i matcher som man gjort både 3 och 2 mål i. Anledningen till det var att man i början av säsongen spelade med en alldeles för naiv och offensiv trebackslinje. Den backlinjen har sjunkit ner ett par snäpp i banan vilket gjort att man stått för bättre defensiva insatser emellanåt. Jag tror att Sirius kommer dra det längsta strået i den här matchen. Falkenberg har på 8 matcher den här säsongen mot sina bottenkollegor fått med sig 8 poäng efter 1 vinst och 5 kryss samt 2 förluster. För Sirius del så har man på 5 matcher mot sina bottenkollegor tagit 10 poäng. En statistik som egentligen inte behöver vara allt för talande men som samtidigt skapar tydligheter. Sirius är så pass mycket bättre än sina bottenkollegor. När man nu dessutom fått avstängningen på den viktige mittbacken Kebba Ceesay så ger jag ett tydligt favoritskap för Uppsala-klubben i det här bottenmötet. Spelet blir därför följande:

IK Sirius -0,5 AH till oddset 2,18 hos Unibet med 3 units.

Alla rekar

IK Sirius -0.50

IK Sirius - Falkenbergs FF

Unibet 2.18
3.00 u
 • 3.54 u
  Resultat

Ett inlägg av