Det var ett tag sedan, men nu är det dags att återigen försöka sig på lite inlägg och framför allt lite spel. Tyvärr har mycket annat tagit tid i mitt liv, vilket gjort att jag inte kunnat prioritera denna blogg så mycket, men jag lovar att försöka så gott jag kan ha återkommande spel under hösten här. Så länge tiden finns så ska det nog allt gå. Nog snack om mig, det är full tid att börja fokusera på spelen.

Manafov/Pichler - Taylor/Taylor (2) @ 2.62

Turnering: ITF M25 Bydgoszcz

Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 13:30

Mina åsikter gäller inte

Lagom till final i Bydgoszcz, ska vi återuppliva detta och det är inför en match där jag tror vi sitter bra till på förhand. En del talar för det, och en del talar emot det precis som vid varje analys. För er som har följt med mig under årens gång har nog märkt en övertygande trend där vi valt att inte backa bröderna Taylor. Från 2016 fram till 2018 fanns det goda skäl till detta, då det inte varit några direkt övertygande dubbelspelare. Tittar vi till historiken har vi nog en väldigt fin ROI på dom över alla spel, där vi ofta kunnat hitta rätt mediokra par som stått väldigt högt i odds mot bröderna.

Efter 2018 däremot så har de hittat spelet och framför allt lite form i det hela, det är nästan kusligt, hur man gått från bland de sämre på touren (i dubbel) till ett toppat par på futurestouren och nästintill utmanande även på Challengern när man fått testa på det. Framför allt när det kommer till bröderna Taylor, så är det faktum att mina åsikter gäller inte längre. Oavsett vad jag tycker om de båda, så har man resultaten som säger annat. Därav så kommer jag våga backa dom i såna här situationer som vi har idag.

Tittar vi lite på deras resulat genom 2018 och 2019 så har man faktiskt presterat bra överlag. Det har blivit dryga 70 matcher under dessa år, där man oftast spelat på futuresnivå men även kommit in i Challengers i vissa fall. Exempelvis gick man till semifinal i en Challenger under förra året och även en kvartsfinal, där man i år också spelat tre turneringar men åkt ut i första omgången. På futuresnivå så tar man en del poäng men åker ut mot starka par i slutet av veckorna, under 2019 har det inte blivit någon titel där man denna vecka har första chansen till en. Möjligtvis är det så att man börjar komma tillbaka till en någorlunda normal nivå, men det är också en del skicklighet inbäddad i matcherna, då man ofta står upp väldigt bra. Samspelta är man med och totalt är det över 200 matcher ihop de senaste åren.

Denna vecka tycker jag man har gjort det bra, vilket talar för en stigande formkurva. Man har slagit ut två polska par i form av Kowalczyk/Kossek och Dembek/Michalski, vilka båda håller hög nivå på denna tour. Sedan blev det en rak setvinst i semifinalen mot Alvarez/Dougaz, två riktigt starka spelare på den här nivån och framför allt på gruset. På tal om gruset är det tydligt att bröderna skördar störst framgång på detta underlag och det är något jag inte riktigt tycker man prisar in i dagens oddssättning.

Starka på pappret

Det är tufft motstånd i finalen helt klart, där veckans förstaseedade par Manafov/Pichler står som motståndet. Detta är två spelare som är rätt starka på pappret, men som jag inte tycker kanske riktigt spelar hela omvärldsbilden och där man fått alldeles för högt förtroende i enighet med oddsen.

Tittar vi på spelarna individuellt, då detta är deras första turnering, så är det Manafov som sticker ut mest och som jag tycker är den bäste spelaren på banan idag. Det är en spelare som ofta håller till i öststatsturneringarna men som tillhört toppskicktet av futruesspelare under många år. I år har Manafov en del starka turneringar på både futures och Challenger-nivå, med bland annat semi i Uzbekistan på Challengern och titel på futuresnivå. Överlag är det en väldigt bra spelare i sin serve som gillar att gå fram mot nät så han passar definitivt för dubbeln vilket rättfärdigar hans ranking innanför de topp 300 i världen.

Bredvid honom hittar vi idag, Pichler, en spelare som jag tycker inte riktigt håller måttet alltid och som är otroligt ojämn som spelare. Han var på väg uppåt starkt för några år sedan, men har blandat och gett så otroligt mycket senaste åren att jag inte riktigt vet var hans nivå verkligen ligger. I dubbeln tycker jag han har presterat bäst genom åren och har i år två titlar, men det finns också veckor som inte genererat starka resultat och där han varit alldeles för dålig generellt för att hålla upp den höga nivån som han har. En viss positiv fördel finns i att han ofta kan blanda och ge, vilket även visar sig ibland i sina servegem och det är möjligen där man får nytja sina chanser om man vill vinna idag.

Jämnare än oddsen

Jag tror defintivt det här blir en tuff match, i mitt bakhuvud ligger alltid faktorn att jag inte tycker bröderna Taylor är särskilt bra spelare, men denna vecka har man varit riktigt bra och slagit minst lika starkt motstånd som här. Man har undervärderats under hela veckan och det är bäst att nyttja det är man har chansen. Jag tror defintivt på en jämnare match än oddsen indikerar, där det finns en stor fördel i att bröderna Taylor är väldigt samspelta ihop. Ett mer korrekt odds är i min mening 2.10 där bröderna får se sig som små underdogs men håller man sina gem ska detta vara en bra chans till årets första titel.

Alla rekar

Taylor, J / Taylor, A

Manafov, V / Pichler, D - Taylor, J / Taylor, A

bet365 2.62
5.00 u
  • -5.00 u
    Resultat

Ett inlägg av