Speltips: Örebro SK - GIF Sundsvall - Kan Tony Tiger rädda GIF Sundsvall?

Allsvenkan boll

Äntligen rullade den svenska toppfotbollen igång igen efter ett sömnigt landslagsuppehåll. Det började direkt med att Sirius tog ett rejält grepp om sin Allsvenska licens och visade övriga lag där nere att man är alldeles för bra för en bottenstrid. -0,5 till 2,18 på Sirius var väldigt tacksamt att få in. Nu fortsätter vi den fina formen som vi haft den här säsongen och vänder blickarna mot Örebro och Behrn Arena. GIF Sundsvall gästar Örebro SK och vi får se ett nytt ansikte på tränarbänken hos GIF Sundsvall. Kan klyschan att en ny tränare innebär direkt seger eller är det just en klyscha?

Örebro SK

Sportklubben från Örebro symboliserar just nu det stora problemet som Allsvenskan har med sina “mittenlag”. Man får alldeles för bra bud för att kunna tacka nej på sina stjärnspelare under sommarfönstret men har samtidigt inte råd att ersätta rakt av under samma fönster. Det gör att Örebro SK nu tappat sin överlägset spelare i Filip Rogic samtidigt som Malmö FF valt att låna ut Carlos Strandberg till ett lag nere i mellanöstern. Vad är nu tanken att Axel Kjäll ska få ut av den här säsongen? Ja, man vann mot AFC Eskilstuna utan de två nämnda spelarna. Men, det är knappast en trupp som skrämmer allt för många i skrivande stund. Man har kvar kvalitet med Martin Broberg, Jake Larsson och intressanta ytterbacken Kevin Wright. Samtidigt är man otroligt känsliga vid en eventuell skada eller två. Vart ska den här hösten landa för Örebro SK?

Örebro SKs 5 senaste matcher:

  • Örebro SK - AFC Eskilstuna 3-1
  • IK Sirius - Örebro SK 3-4
  • Örebro SK - BK Häcken 1-2
  • Kalmar FF - Örebro SK 1-1
  • Örebro SK - IFK Göteborg 2-2

Följande spelare är uttagna till matchtruppen: Oscar Jansson, Daniel Björnquist, Johan Bertilsson, Viktor Prodell, Martin Broberg, Jake Larsson, Rodin Deprem, Michael Almebäck, Martin Lorentzson, Yaser Kasim, Agon Mehmeti, Simon Amin, Albin Granlund, Daniel Björkman, Hussein Ali, Nordin Gerzic, Mathias Karlsson, Helmer Andersson, Adam Bark och Niclas Bergmark.

GIF Sundsvall

Det har varit ett intensivt landslagsuppehåll för “Patronerna” i Sundsvall. Tony Gustafsson har ersatt hyllade Joel Cedergren och frågan är om det kan räcka för att vända det redan sjunkna skeppet. För Joel Cedergrens del så tror jag han redan nästa säsong tar på sig ett betydligt större och bättre projekt. Han är inte den stora anledningen till Giffarnas förfall utan det är en usel ekonomi som satt käppar i hjulet. Nu ska GIF Sundsvall göra allt som krävs för att vinna en Allsvensk match igen och sätta press på Falkenberg som just nu ligger på negativ kvalplats. Vaknade man i tid eller är det helt enkelt försent?

GIF Sundsvalls 5 senaste matcher:

  • GIF Sundsvall - IFK Göteborg 0-2
  • GIF Sundsvall - IF Elfsborg 1-2
  • Hammarby - GIF Sundsvall 3-0
  • GIF Sundsvall - Östersunds FK 1-1
  • Falkenbergs FF - GIF Sundsvall 2-0

Analys och speltips

Det är två lag som kliver in på konstgräset denna underbara lördag med samma frågeställning. Vart ska den här säsongen ta vägen? Örebro ligger just nu på 8e plats i tabellen med sina 28 poäng. Man är bäst av lagen som inte räknas in i toppstriden och har den här säsongen verkligen spelat stundtals riktigt bra fotboll. Men. Med spelarförluster och en viss risk för motivationsbrist så kan det bli en tråkig höst ur det perspektivet att man inte har något att spela för. Det är 12 poäng ner till Falkenberg och negativt kval vilket gör att man har exakt lika mycket poäng upp till Norrköping på 7e plats. Jag tror att man absolut kommer göra en gedigen insats idag och stundtals spela en bra fotboll och göra både ett och två mål. Samtidigt tror jag vi får se ett Örebro som match efter match börjar tappa allt mer intensitet, vilja och hunger. Idag med två raka segrar i bagaget och 7 gjorda mål på dessa två matcher så kommer man garanterat inte göra det alltför enkelt för Tony Gustafssons GIF Sundsvall.

Ett GIF Sundsvall som visat tydligt att man inte kommer lägga sig platt den här avslutningen av säsongen utan man kommer göra ett ordentligt försök. Problemet? Viktiga spelare antingen avstängda eller helt ur form. Tony har den senaste veckan pratat mycket om att försöka sätta stopp för bollar som rullar in i eget nät. Problemet är att försvaret i GIF Sundsvall just nu inte håller högre klass än vad man presterat. Offensivt så finns det en viss skicklighet och yvighet kvar att jobba med. Jag har svårt att se hur Tony Gustafsson satt defensiven under det här landslagsuppehållet samtidigt som han är väldigt mån om att han måste gå framåt och vinna fotbollsmatcher. Jag tror på en temposkiftande match på Behrns Arena som inte kommer vara den mest sprakande matchen men som kommer innehålla målchanser nog för att bägge lagen ska hitta nätet. Spelet blir därför följande:

BLGM, Båda lagen gör mål, till oddset 1,75 hos bet365 med 3 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.