Bra start på veckan när Kaukovalta/Vasa kunde gå vinnande ur sin match tidigare idag. Det blev en seger i två raka set med 6-3 6-4 men det var en väldigt tuff match för finländarna, som vinner på att man tar tillvara på sina chanser och att fransmännen inte var på topp. Lite som jag trodde på förhand att man skulle vara ojämna fransmännen utspelade sig även under matchen och jag är mest bara glad att Kaukovalta/Vasa lyckades hålla ut i andra set med. Nu kör vi vidare på de sista dagarna innan jag beger mig iväg i någon vecka.

Kingsley/Nanda - Brown/Perez (1) @ 1.83

Turnering: ITF Champaign M25

Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 23:30

Supertalangerna

Vi beger oss till lägre nivå igen och en stor M25-turnering i Champaign där det kommer vara en oerhört intressant match på förhand som vi ska ge oss in på. Återigen är det en 50/50 match sett till spelbolagen, men jag tycker vi har ett värde här på supertalangerna i detta speltips.

Supertalangerna består av de 2001-födda Cannon Kingsley och Govind Nanda. Två av de bästa spelarna i sin åldersklass och som båda varit rankade bland de bästa juniorerna i världen. Båda har också börjat visa framfarten även i deras profesionella karriär där Kingsley redan börjat spela en del matcher på Challengern och Nanda har en futurestitel från tidigare i år.

Egentligen så tycker jag inte riktigt någon av dom har spelstilen för dubbeln, utan detta är två juniorer med enorm potential från baslinjen då båda är otroligt bollsäkra och extremt duktiga i grundspelet. Trots det så kan man såklart även vara farliga i dubbeln, det har Kingsley bland annat redan visat med en futurestitel, men det är inget större fokus på dubbeln från någon av dom och det har varit sparsamt med spel i den här formen - även om jag tror de kommer att spela en hel del i framtiden. Båda två infinner sig för collegespel där Kingsley valt Ohio och Nanda UCLA och det tror jag gynnar dom just för dubbeln så småningom. Det är också två spelare som känner varandra väl även om man aldrig spelat ihop i stort sett, de är båda från klass 2001 och spelat juniora Grand Slams, så meriter finns även om det är på juniornivå.

Måste vara på topp

Till motstånd står två starka spelare också, men kanske inte riktigt i benämningen utav supertalanger riktigt. Trots det har både Alexander Brown och Alfredo Perez varit topp 10 i sina årskullar, där man också valt collegespel efter juniorsejouren. Man har gjort bra ifrån sig på college där Brown tillhör toppen av spelare och Perez hade en stark sejour i Florida och gjorde bra resultat i dubbeln.

Tittar vi till deras historiska proffsturneringar så är det inte riktigt något som imponerar på mig än. Brown tävlar en del när han har chansen och utmanar till visso, men aldrig att det längre går än kvartsfinaler då han inte räcker till riktigt mot toppskiktet än. I dubbeln har det varit maximalt semifinal än så länge, men lite samma visa som för Kingsley/Nanda så är det inte tillräckligt många turneringar än.

Den som gör sig bäst ifrån i dubbeln är Perez, som därigenom saknar några framgångar i singeln. Mest har det varit kval in till turneringar för honom, men i dubbeln så har han en ranking som lägger honom bland de 800 bästa i världen. I år har det varit rätt bra prestationer med bland annat en semifinal och tittar vi på 2018 så var det också även en final som Perez lyckats ta sig till. Här finns det mer potential i dubbeln än i singeln kan jag tycka och det lär nog vara här han kommer satsa under årets gång.

Skiljer i nivå

Jag tycker dock att tittar man på spelarna indivduellt så skiljer det i nivå mellan paren. Enligt mig är Kingsley och Nanda snäppet bättre än både Brown och Perez, där det finns en enorm potential och där man båda är otroligt starka i grundspelet. Man kommer ha stor fördel i returspelet där man kan mycket mer variera och slå igenom motståndet, längre dueller kommer gynna dom, men å andra sidan finns det en nackdel i ett frågetecken kring hur mycket man satsar på dubbeln egentligen. Jag tror att just de tidiga omgångarna gynnas man av att spela dubbel men kanske satsar mer under veckan på singeln beroende på utgången där. Det är helt enkelt upp till Kingsley och Nanda hur detta ska sluta och är man motiverade och fokuserade så är detta en match man ska vinna och definitivt vara favoriter i. Oddsmässigt tycker jag det mer korrekta är ned mot 1.61 på Kingsley/Nanda och jag tror på en riktigt bra chans inför detta speltips.

Alla rekar

Nanda, G / Kingsley, C

Nanda, G / Kingsley, C - Perez, A / Brown, A

bet365 1.83
5.00 u
  • -5.00 u
    Resultat

Ett inlägg av