Förra veckan slutade på allra bästa sätt när det inte var några problem alls för Dussin och Van Der Meerschen att vinna sin första titel på professionell touren. 6-4 6-0 skrevs slutresultatet till och det känns verkligen som att man kunnat urskilja dessa 50/50 matcher som bolagen försökt peka ut. Nu är det ny vecka och såklart kan allt hända här, jag hoppas på en fortsatt fin form innan jag beger mig iväg härifrån under någon veckas tid.

Kaukovalta/Vasa - Doumbia/Reboul (1) @ 2.62

Turnering: Challenger Tampere

Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 13:00

Hur de ligger till i nivå

Vi vänder på det hela inför detta speltips och tittar först och främst på motståndet denna gång och inte paret vi ska backa.

Till motståndet hittar vi det franska paret Doumbia/Reboul som kommer in till turneringen här i Tampere genom sin ITF-ranking. Det är ett par som spelat en hel del ihop under de senaste åren och som gjort det väldigt bra på framför allt ITF-nivå med ett par titlar i bagaget. Man hade också svagare turneringar på Challengern som man under 2017 och 2018 spelade och gjorde bra resultat på, men 2018 andra halva var ett bakslag med skador för de båda och man fick börja om från grunden under 2019.

Det har inte varit så många turneringar än ihop under 2019 men man startade otroligt bra med två raka ITF-titlar i Nigeria. De senaste veckorna har det också varit två ytterligare finaler på den nivån men som man gått förlorande ur. Faktiskt mot två rätt svaga par vilket gör att jag funderar lite kring hur de verkligen ligger till i nivå. Jag tycker att båda två kan vara rätt så ojämna väldigt ofta och Reboul har haft en del knäbekymmer vilket jag tror kanske ställer till det i vissa fall. Jag tror inte han riktigt är på samma nivå än igen och att båda två var väldigt överrankade ett tag. Självklart är det dock två kompetenta spelare som har mycket tennis i sig och som spelat länge ihop. Ett par som bör vara favoriter här men som jag tycker ges lite för högt förtroende för tillfället.

Underskattade finnar

För jag tror verkligen det här är en gyllene chans för två underskattade finnar som också har en otroligt fin hemmafördel. Kaukovalta och Vasa är inte obekanta med varandra heller utan man har en hel del matcher ihop professionellt genom åren. 2018 blev det tre turneringar ihop där man också vann en ITF-titel. Dessförinnan spelade man en del 2016 också men har emellanåt spenderat sin tid på college i USA.

Kaukovalta har säsongen 2018-2019 varit fantastisk för sitt Alabama och var i final i dubbeln i NCAA-mästerskapet för någon månad sedan. Rankad nummer fyra i landet i dubbeln och var den första någonsin att nå final för sin skola. Har något år kvar på college och det ska bli otroligt intressant att se hans fortsatta utveckling där.

Vasa kommer också från en bra perioder på college. Spelade på position ett i dubbeln och hade ett riktigt fint facit samt var rankad runt topp 50 i landet. Vasa har också visat otroligt fin form här denna vecka när han i första omgången slog ut Dragos Dina i raka set.

Det är två hårt slående finnar som är mentalt starka. Man har verkligen klivit upp ett par steg det senaste året och kan nu nog börja utmana spelare på riktigt i alla fall på ITF-nivån. I dubbeln tror jag definitivt man har potential och det här är en perfekt värdemätare för att se var man står. Hemma i Tampere presterar alltid de finska spelarna och jag tror inte på något undantag för morgondagen.

För mig är det kanske ingen större tvekan kring att Doumbia och Reboul är de bättre spelarna i grunden men som nämnt tycker jag man ofta kan vara lite ojämna och att det här är en match som passar Kaukovalta/Vasa bra. Man kommer inte vika ned sig och i dubbeln ser jag inte riktigt den här stora skillnaden emellan paren. Det kommer bli en tuff batalj men jag är säker på att Kaukovalta/Vasa kommer stå upp bra och utmana mycket mer än oddset säger. Det mer korrekta ser jag ned mot 2.25 för denna matchen.

Alla rekar

Kaukovalta, P / Vasa, E

Kaukovalta, P / Vasa, E - Reboul, F / Doumbia, S

bet365 2.62
5.00 u
  • 8.10 u
    Resultat

Ett inlägg av