Det blev inte riktigt den matchbilden jag förväntat mig på Tunavallen i måndagskväll. Till en början dominerade Djurgården spelet fullständigt men AFC gav aldrig riktigt upp och hotade med sitt omställningsspel var och varannan gång. 1-1 får ses som rättvist trots Mohamed Buya Turays jättemiss i den 90e minuten. Snöpligt, men vi blickar vidare och kan konstatera att Superettan nu är tillbaka efter ett kortare sommaruppehåll. Vi bjuds dessutom på en riktigt intressant match på Påskbergsvallen, det är nämligen Varbergs BOIS mot klassiska Degerfors IF.

Varbergs BOIS

Har magin runt Varbergs BOIS tagit slut? Svensk fotbolls största succé under våren 2019 har utan tvekan varit BOISen från Varberg. Alla, då menar jag ALLA, trodde att Varberg skulle åka ur Superettan den här säsongen. Fjolårets turliga avslutning gjorde att man klarade sig i det negativa kvalet, nyförvärv från division 1 och division 2. Det var inte mycket som talade för det. Istället så har just dessa nyförvärv från de lägre divisionerna varit den stora framgångsnyckeln. Skytteligaledaren Astrit Seljmani har dunkat in 10 mål trots sin “brist” på erfarenhet, fjolårssuccén Netabay kom även han från de lägre seriesystemen. När allt rullar på som det ska och till och med lite till så är det enkelt att spela ut sitt register. Men när man nu hamnat i säsongens första svacka kan allt som kändes som självklart bli lite tuffare. Kan man studsa tillbaka hemma mot Degerfors?

Varbergs BOIS FCs 5 senaste matcher:

 • Östers IF - Varbergs BOIS 1-1
 • Jönköping Södra - Varbergs BOIS 3-1
 • Varbergs BOIS - Norrby 3-2
 • Varbergs BOIS - GAIS 2-1
 • IK Frej - Varbergs BOIS 1-1

Följande spelare var uttagna i träningsmatchen för ett par dagar sedan mot Norrby: Albin Svensson, Hampus Zackrisson, Jesper Modig, Sebastian Möller, Rebin Asaad, Adama Fofana, Vuk Lugonjic, Joakim Lindner, Erion Sadiku, Sadmir Zekovic, Keanin Ayer, August Strömberg, Tobias Carlsson, Philip Ljung, Perparim Beqaj, Edwin Condrup, Liam Munther, Erik Zetterberg, André Boman, Nils Bertilsson.

Noterbart är att succéliraren och skyttekungen Astrit Seljmani inte var med. Han har dragits med en skada i baksida lår senaste veckorna.

Degerfors IF

Detta ständiga “eländet”, Degerfors IF. Jag hade de betydligt högre upp i min tabell inför säsongen. Jag trodde, precis som man själva trott, att den här säsongen skulle man ta steget upp till svensk fotbolls finrum. Christos Gravius kom in på lån ännu en gång, Jacob Ortmark plockades också in till den redan starka truppen. Spelare som Alm och framförallt Björndahl håller redan hög klass. Men, det är det här “eländet” som varit DIFs stora problem. Eländet med att hitta en konstant och hög lägstanivå. En nivå som inte innebär förluster hemma på Stora Valla mot lag som IK Frej. Nu har man, efter en stark avslutning på vårsäsongen, satt sig i ett läge som är långt ifrån omöjligt. Man ligger 4 poäng bakom tabelltvåan Mjällby i den otroligt jämna tabellen. Kan man klättra i tabellen?

Degerfors IFs 5 senaste matcher:

 • GAIS - Degerfors IF 0-3
 • Degerfors IF - Västerås SK 3-2
 • Trelleborgs FF - Degerfors 0-0
 • Degerfors IF - IK Frej 2-3
 • Halmstad BK - Degerfors IF 3-0

Analys och speltips

Kan Degerfors bli det första laget att vinna på Påskbergsvallen i Superettan 2019 eller ska Varbergs BOIS hitta tillbaka till den där vinnande formen? Hur som haver så får vi en minst sagt intressant match ikväll. Degerfors kommer in till matchen ikväll med en inställning och känsla som nog inte de flesta lag haft mot Varberg i år. Nämligen totalt orädda och med en inställning som är att man är ett bättre fotbollslag.

Jag tror att vi får se en match som kommer vara tight och tempofattig. Varberg har byggt sitt 3-5-2 spel på äga bollinnehavet och att bygga sitt spel från backlinjen. En spelare som Netabay har fri roll på det centrala mittfältet och gillar att komma ner djupt och möta. Jag tror att han kommer få det tufft mot Degerfors starka centrala mittfält. Det gör att Varbergs mest kreativa spelare kommer få det svårt att producera målchanser. För Degerfors del gäller det att fortsätta med sina snabba omställningar. Jag tror att bägge lagen kommer skapa chanser nog för att göra ett varsitt mål, men det kommer inte bjudas på särskilt mycket mer. Därför har jag valt att “skapa ett spel” hos bet365.

Spelet är: Båda lagen gör mål + under 5 mål i matchen till oddset 2,20 hos Bet365 med 2 units.

Alla rekar

BLGM + Under 5 mål i matchen

Varbergs BoIS - Degerfors IF

bet365 2.20
2.00 u
 • -2.00 u
  Resultat

Ett inlägg av