Speltips: CON Sun @ LA Sparks - Hemmastarka vs Bortasvaga

wnba 1/6

Connecticut Sun (2-0) @ Los Angeles Sparks (0-1)

Connecticut Sun

Sun kommer in med två raka segrar på hemmplan, senast mot Fever och i premiären mot Mystics. Hemmaplan är deras borg, man är urstarka i Moehegan Sun Arena men det är en annan historia på bortaplan, spelet på bortaplan har varit mediokert om man ska vara snäll och om man vill vinna titeln så måste man vara topp 3 bästa bortalagen i ligan för att vara uppe i toppen för att slippa spela en extramatch. Sun har en av ligan mest talangfulla lag just nu men man har unga ledare som kan saknar den här extra erfarenheten att spela på en jämn nivå under en lång period. Bortaspöket kommer vara svårt att få bort mot detta Sparks som är, som många andra lag, starka på hemmaplan. Sun kommer få kämpa för varje poäng i natt och jag tror att man kommer få det svårt att göra enkla poäng vid korgen, förre Sun-spelaren Chiney Ogwumike har alltid varit en stabil spelare i det defensiva arbetet och framförallt att ta returer båda sidor planen. Andra spelare som Sparks har defensivt under korgen är rookie Kalani Brown som är en lång spelare med stor räckvidd som kan skydda korgen. Sun kommer försöka förlita sig på trepoängaren i denna match, man har fina skyttar i laget som kan elda upp nätet på nattlig basis. Dock är detta high risk high reward spel och mot ett lag som Sparks som har en väldigt tuff defensiv och Alana Beard som lockdown ute vid trepoängaren så kommer inget komma lätt för detta Sun. Man har dock det bästa offensiva laget när det gäller points per possession även om man kan explodera har man historiskt sett haft det svårt att göra poäng på Sparks i Stapel Center då Sparks helt enkelt spelar väldigt långsamt och man har en bra kontringsdefensiv där man inte tillåter motståndet att springa alltför mycket och med ett samlat försvar är det alltid svårt att göra poäng. Vi såg stundtals att Connecticut hade det svårt att göra poäng mot Fever här senast och det är ungefär den matchbilden jag ser i natt, Sun har det svårt att göra poäng men spelar ganska bra försvar.

Los Angeles Sparks

Sparks har ändrat mycket på sig inför säsongen, Ogwumike från Sun kom in medans man trade:a iväg Odessey Sims till Lynx, Chelsea Gray är fortfarande tveksam till spel medans Candace Parker är out i 3 veckor till pga en ljumskskada. Ännu dåliga nyheter för Sparks är att Maria Vadeeva, ryskan som var poängbäst i förlusten mot Aces i premiären missar 5 matcher inklusive denna mot Sun pga landslagsspel med Ryssland här i juni månad. Sparks har alltså "bara" Ogwumikesystrarna att luta sig på under en ganska lång tid och all cred till dem så kommer Sparks offensiv att ta en smäll utan Vadeeva, det såg vi senast mot Aces då ingen riktigt kom igång förutom hon. Sparks har också en av ligans sämsta bänkar och det gör inte saken bättre offensivt. Nneka och Chiney Ogwumike kommer definitivt dra det största lasset i natt men vem kan kliva fram som support för dessa två, jag ser ingen riktigt som kan poppa upp och göra 15 poäng "extra" helt från ingenstans i dessa rollspelare. Tiera Ruffin-Pratt möjligen men hon är ingen jag skulle lita på fullt ut för att producera på en jämn nivå. Sparks har ett lag som är ganska nytt, ny coach, nya stjärnor som som ska jobbas in och det kommer vara lite växtverk i början och det måste man acceptera. Jag tror helt klart att Sparks kommer vara bra defensivt i natt dock och om man kan stoppa Alyssa Thomas impact medans man håller hårt i Jonquel Jones kommer detta vara en riktig slugfest med riktigt många bricks från båda sidorna.

Speltips

För mig, även om Sun är ett duktigt offensivt lag, kommer denna match bli en riktig kamp om returerna och om ett av lagen börjar ta offensiva returer regelbundet under matchens gång kommer det lag att vinna. Sun har alltid haft svårt på bortaplan medans Sparks är starka hemma och man vill visa LA publiken att man är här för att vara i toppen av ligan och att förlusten mot Aces var ett väggupp mot toppen. Matchen kommer vara mellan två lag som kommer vilja visa upp en bra defensiv och göra det svårt för motståndet att göra enkla poäng. Därför tycker jag att Under 165.5 poäng hos bet365 @1.90 i denna matchup låter lockande.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt