Tisdagens bloggspel fick rättas som en halvförlust, när SIF inte lyckades lösa -1.25 AH linan när man vann med 1-0 hemma mot Esse IK i Kolmonen. Utöver det spelet fanns det inte alltför mycket att klaga över när dagens övriga 3 spel hittade hem vilket betydde att dagen slutade på +7 u. Nu under onsdagen spelas det lite mera matcher här i Finland när vi har en match från Ykkönen, Kakkonen & Naisten Liiga utöver dessa matcher så spelas det också 9 matcher i Kolmonen. Har valt att i dagens blogg ta fokus på matchen som spelas i Ykkönen och förflyttar mig därför till Åbo.

TPS

En av årets två stora seriefavoriter i Ykkönen, den andra är förövrigt AC Oulu, spelar idag säsongens andra hemmamatch när AC Kajaani kommer på besök till Veritas Stadion. TPS som efter säsongen 2018 fick ta steget ner från Veikkausliiga efter att KPV slog ut dem i kvalet, siktar på att sejouren i Ykkönen skall bli ettårig.

TPS har hunnit med att spela 3 matcher i årets serie, man inledde med en 1-0 vinst borta mot serienykomlingen MyPa. I den andra matchen spelade man 1-1 borta mot Ekenäs IF, anmärkningsvärt från den matchen är att man fick spela 75 minuter med en man mindre på planen efter att Rasmus Holma blivit utvisad. I den seanste matchen som samtidigt var säsongens försat hemmamatch vann man med 2-1 mot serienykonlingen TPV.

Ser vi på TPS förra match som man vann med 2-1 mot TPV så lämnade inte spelet i första halvlek mycket att berätta om åt barnbarnen. Båda lagen spelade rätt så passivt och försökte undvika misstag, lite roligt då att vi hade 1-1 i halvtid efter att båda lagen kommit efter bissarra mistag och svagt försvarsspel. I den andra halvleken började TPS spela klart bättre och hade utöver 2-1 målet chanser på att göra fler mål i matchen.

Till dagens match mot AC Kajaani har lagets tränare Tommi Pikkarainen ett angenämnt problem när han har en närapå fulltalig trupp till sitt förfogande bortsett från avstängde mittbacken Rasmus Holma. TPS kommer idag att starta med följande uppställning

AC Kajaani

AC Kajaani var med in min blogg förra veckans måndag när jag bloggade om dem inför hemmamatchen mot AC Oulu, den matchen som man förlorade med 2-0 gav inte orsak till många glädjerop när laget spelade mycket svagt matchen igenom, bortsett från en liten period på 5-10 minuter i andra halvlek före 2-0 målet när man fick till lite press på AC Oulus planhalva.

Efter AC Oulu matchen var AC Kaajani förra lördagen och spelade bortamatch mot MyPa, en match som man vann med 2-1 och därmed tog säsongens första vinst. I den matchen såg vi en kandidat till årets mest bisarra mål när AC Kajaani gick till 1-0 ledning, rekommenderar alla att kolla målet härifrån

Lagets tränare Ari Koski hade efter vinstmatchen lite blandade känslor över lagets prestation. Koski var nöjd med lagets anfallsspel som enligt honom var det bästa som laget har visat upp såhär långt under säsongen. Försvarsspelet var dock enligt honom stundtals svagt och han vill se en förbättring från laget där inför dagens match mot TPS som normalt sett spelare med en hög press och försöker snabbt bryta sig bakom försvarslinjen efter att man har vunnit bollen.

Liksom TPS så har AC Kajaani inte några större skadeproblem och kan ställa upp med en ordinarie trupp. ”Intressanta” med AC Kajaani är att man genom åren har varit mer eller mindre ett lag som till stora delar består av utländska spelare. I årets 3 macher i Ykkönen har man haft i öppningselvan två gånger 2 finländska spelare och en gång hela 3 stycken finländska spelare. Idag har man återigen 2 stycken finländska spelare i sin öppingselva.

Speltips och analys

Spelbolagen anser att TPS skall vara rätt så klara favoriter i dagens match, när en hemmavinst ger odds runt 1.30-35. Håller själv med om att TPS skall vara favoriter i dagens match, men 1.35 i odds är inte direkt något som man blir glad av. Kollar vi på AH linorna så har minus handikappet på TPS gått upp ca 20 punkter idag, både på -1.25 AH som ligger runt 1.85-90 och på -1.5 AH som ligger runt 2.10-15. Var först frestad att spela TPS -1.25 AH när jag tycker att man bör ha rätt så goda möjligheter att lösa denna lina, förutsätter dock att man håller nollan idag, har dock svårt att se att man skulle göra 3 mål om man släpper in 1 mål.

Sen om vi ser på AC Kajaani så gjorde dom, åtminstone enligt lagets tränare, sin bästa match i offensiven förra lördagen. Frågan är nu om man kan fortsätta med det och få till minst ett mål i matchen, vilket i sin tur skulle göra t.ex plus handikappet på dem intressant, ser vi på +1.5 AH så ligger det runt ca. 1.80 i odds. Men för att man skall täcka denna lina så anser jag att man bör lyckas med att göra minst ett mål idag och ser vi på vad oddset ger för Båda lagen gör mål så ligger det runt 2.00. Tycker själv att detta odds är aningen för högt här idag, när jag anser att BLGM borde ligga närmare 1.80, alltså runt samma odds som AC Kajaani +1.5 AH gör. Detta göra det spelet som enligt mig har mest värde idag är BLGM till oddset 2.05 som jag spelar med 3/5 u hos Bethard.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här

Alla rekar

Ja - Båda lagen gör mål

TPS - AC Kajaani

Bethard 2.05
3.00 u
  • -3.00 u
    Resultat

Ett inlägg av