Gårdagens bloggspel landade tyvärr inte i en seger. Hammarby fullkomligt städade av Östersund och pressade sönder backlinjen och Tesfaldet Tekie vilket ledde till snabba omställningar. Målspelet “Båda lagen gör mål” rättas därför med röda siffror och vi blickar framåt. Idag bjuder Allsvenskan på 5 olika matcher och vi ska fokusera på mötet mellan Falkenbergs FF och Djurgården.

Falkenbergs FF

Det blåser ordentligt nere i Falkenberg. De optimistiska vindarna börjar sakta men säkert bytas ut mot orosmoln. Jag har varit inne på det tidigare i mina inlägg, Falkenberg förtjänar inte att vara där man är i tabellen. Men, det är också typiskt för ett bottenlag. Man spelar en bra fotboll med ett tydligt spelsystem, det som jag tror är problemet är anfallspositionerna. Spetsen längst fram, vanligtvis förre IK Frej forwarden Nsima Peter, är inte bra nog för Allsvenskan. I senaste matchen borta mot AFC Eskilstuna så var man det klart bättre laget sett över 90 minuter men det görs för lite mål. Det positiva man får ta med sig från det mötet är att Denni Avdic inte ens träffade målet på sin straffspark. Är det här sista chansen för laget från havet?

Falkenbergs FF 5 senaste matcher: AFC Eskilstuna - Falkenbergs FF 0-0 Falkenbergs FF - Malmö FF 1-2 GIF Sundsvall - Falkenbergs FF 3-1 Falkenbergs FF - IK Sirius 0-0 IFK Norrköping - Falkenbergs FF 4-3

Huvudtränaren Hasse Eklund har tagit ut följande spelare: Hampus Nilsson, Johan Brattberg, Ludvig Johansson, Carl Johansson, Johan Lassagård, Tobias Karlsson, Tibor Brink Joza, Nsima Peter, Kalle Söderström, Robin Östlind, Marcus Mathisen, Per Karlsson, Kirill Pogrebnyak, Edi Sylisufaj, Jacob Ericsson, John Chibuike, John Björkengren, Anton Wede, Tobias Englund

Djurgårdens IF

Det som så länge såg bra ut inledningsvis har bytts ut mot dystra miner på Kaknäs. Djurgården öppnade årets Allsvenska säsong mycket imponerande, men de senaste matcherna har inte gått som man tänkt sig. Självklart har skador och avstäningar varit en betydande faktor. Hur är djupet i truppen? När lagkapten Marcus Danielsson varit borta, Erik Berg varit avstängd och Astrit Ajdarevic inte orkat prestera i 90 minuter så har ingen annan riktigt klivit fram. Djurgården kommer in till bortamötet mot Falkenberg med 1 vinst på de 5 senaste matcherna. Hur är stämningen i truppen efter att ha förlorat 2 derbyn och varit centimeter från att förlora borta mot Helsingborg? Jag tror att Kim och “Tolle” manar på sina spelare ikväll, man har inte råd att tappa poäng.

Djurgårdens 5 senaste matcher: Djurgården - AIK 0-2 Helsingborgs IF - Djurgården 1-1 Hammarby IF - Djurgården 2-1 Djurgården - IFK Norrköping 1-1 BK Häcken - Djurgården 0-1

Kim och “Tolle” har tagit ut följande spelare: Marcus Danielsson, Jacob Une Larsson, Elliot Käck, Jesper Karlström, Dzenis Kozica, Haris Radetinac, Astrit Ajdarevic, Jonathan Ring, PK Bråtveit, Jonathan Augustinsson, Aslak Witry, Hampus Finndell, Nicklas Bärkroth, Erik Berg, Adam Bergmark Wiberg, Fredrik Ulvestad, Tommi Vaiho och Mohamed Buya Turay.

Noterbart är att Marcus Danielsson är uttagen, men osäkert om han kommer till spel.

Analys och speltips

Det är två lag som möts idag på Falcon Alkoholfri Arena med olika tabellplaceringar men samma inställning. En vinst idag ger optimism inför resterande matcher denna vår medans en förlust skulle innebära att man går en tråkig framtid tillmötes. Djurgården och dess supportrar satte ribban högt i år, och vi vet att man har kapaciteten för att rå sig på Europaplatserna. För Falkenbergs del så gäller det att börja vinna matcher och hamna på rätt sida strecket, något som inte är omöjligt.

Vi ska, precis som vi gjort tidigare när Falkenberg spelar Allsvensk fotboll, titta på hörnmarknaden och dess statistik. Falkenbergs 4-5-1 / 4-2-3-1 uppställning har tendenser att generera hörnor i och med att man spelar en inläggsfotboll. Falkenbergs forward Nsima Peter har en tendens att inte vara skicklig nog att få igenom sina skott utan får istället oftast nöja sig med hörnor. Han ligger också gärna nära motståndarens mittbackar i anfallsområdet vilket också kan resultera i hörnor.

Falkenberg har den här säsongen har fått totalt 36 hörnor på 8 allsvenska matcher. Det ger ett snitt på 4,5 hörnor per match. Under dessa 8 matcher har 5 stycken matcher gått över hörnlinan 9,5. Falkenbergs motståndare har denna säsongen fått totalt 36 hörnor, vilket är ett snitt på 4,5 hörnor per match.

För Djurgårdens del så ser det ut som följande: Man har på 8 Allsvenska matcher fått totalt 41 hörnor. Det ger ett snitt på 5,12 hörnor per match denna säsong. Under dessa 8 matcher har 2 matcher gått över hörnlinan 9,5.

Tittar vi på statistiken så ligger bolagen rätt med sin lina. Men, jag tror denna match kommer att resultera i mycket hörnor. Det är mycket på spel ikväll som vi varit inne på. Bägge lagen spelar med mycket boll på sina yttrar vilket generellt sett genererar hörnor. Falkenberg kommer inte vara skickliga nog att hitta många bollar in på sin forward, men man kommer hitta inläggslägen.

Spelet blir alltså följande: Över 9,5 hörnor till oddset 1,74 hos Betsson med 3 units.

Alla rekar

Över 9,5 hörnor

Falkenbergs FF - Djurgårdens IF

Betsson 1.74
3.00 u
  • 2.22 u
    Resultat

Ett inlägg av