Det finns mycket att glädjas över att vi kommit in i mitten av Maj. Värme, fotboll och så småningom semestertider. Det tråkiga med att vi kommit in i mitten av Maj är att vi kommit en tredjedel in på den Allsvenska fotbollen. Trots att vi är inne i omgång 9 så är tabellen inte riktigt en indikationsmätare på hur tabellen kommer se ut för säsongen. Men, något vi kan slå fast är att bottenstriden kommer vara likadan nu som den kommer vara i November. Vi tar en titt på mötet mellan Elfsborg och AFC Eskilstuna.

Elfsborg

Det var minst sagt en snöplig söndag i Malmö för Elfsborg. Man öppnade klart starkast första halvtimmen och man såg lika intressanta ut som man gjort under hela säsongsinledningen. Men, så kom det röda kortet på Simon Olsson och Malmö tog över matchbilden. Surt för de gulsvarta som öppnat säsongen på ett mycket övertygande sätt. Jimmy Thelin har i och med sina nyförvärv, Pawel Cibicki och Jonathan Levi framförallt, fått fart på fotbollen i Borås. Man ligger i skrivande stund 5 poäng bakom serieledande Malmö FF med sina 12 inspelade poäng. Något som man gör bättre denna säsong än fjolåret är Jimmy Thelins “patenterade” platsväxlingar. Nu när spelsystemet har satt sig i Elfsborg så ser både defensiven och offensiven mycket, mycket bättre ut.

Elfsborgs 5 senaste matcher: Malmö FF - Elfsborg 4-1 Elfsborg - IFK Norrköping 0-0 IK Sirius - Elfsborg 2-4 Elfsborg - Örebro SK 4-2 Östersunds FK - Elfsborg 1-1

Jimmy Thelin har tagit ut följande spelare i truppen: Kevin Stuhr-Ellegaard, Tim Rönning, Frederik Holst, Jesper Manns, Stian Rode Gregersen, Jon Jönsson, Gustav Henriksson, Joakim Nilsson, Simon Strand, Samuel Holmén, Robert Gojani, Deniz Hümmet, Stefan Ishizaki, Jonathan Levi, Jesper Karlsson, Pawel Cibicki, Kevin Kabran, Simon Lundevall

Saknas i truppen gör avstängde Simon Olsson samt skadade Rami Kaib.

AFC Eskilstuna

När Denni Avdic träffade skyddsnätet bakom målet på Tunavallen så finns risken att han även sköt bort ett eventuellt Allsvenskt kontrakt. Det är inte mycket som talar för att AFC ska få ta del av de nya TV-intäkterna under 2020. Utöver taskiga resultat i bagaget så ser det spelmässigt inte bra ut. Man skapar inte tillräckligt med lägen för att kunna rädda sin usla defensiv. Lägg därtill att spelarna i truppen ständigt hoppar in och ut på grund av skadehistoriken vilket gör att man aldrig får den kontinuitet som behövs för att huvudtränare Nemanja Miljanovic ska få ihop spelet. Man har endast tagit 1 poäng på de senaste 5 matcherna. Krysset senast borta hemma mot Falkenberg var i överkant, man hade inte mycket av spelet.

AFC Eskilstunas 5 senaste matcher: AFC Eskilstuna - Falkenbergs FF 0-0 AIK - AFC Eskilstuna 2-1 BK Häcken - AFC Eskilstuna 3-0 AFC Eskilstuna - Östersunds FK 0-1 Hammarby IF - AFC Eskilstuna 3-1

Följande spelare är uttagna: Ivanov, Levchenko, Kojic, Hodzic, Rakhmanov, Jarl, Björkman, Bobko, Camara, Ali, Miljanovic, Dresevic, Loeper, Miljevic, Leon, Nnamani, Lushaku, Michel, Raskaj.

Saknas i truppen gör Ole Söderberg, Denni Avdic, Adi Nalic, Robert Åstedt samt Luka Miljaljevic.

Analys och speltips

Det är inte mycket som talar för att AFC Eskilstuna ska rå sig på Elfsborg på Borås Arena. Man har inte vunnit i Allsvenskan sedan premiäromgången hemma mot IFK Göteborg och har sedan dess haft två oavgjorda och 5 förluster. Spelarrotationen i truppen har haft en tung och negativ påverkan på en trupp som inte håller hög Allsvensk klass. Med spelare som Adi Nalic och Denni Avdic borta idag så blir det väldigt tufft att rå sig på Elfsborg på bortaplan. Tittar vi på det statistiska så har AFC ännu inte tagit poäng på bortaplan denna säsong, det är inte mycket som talar för att man gör det ikväll heller. Man har gjort 4 mål på 4 matcher men släppt in hela 11 mål, ett snitt på 2,75 insläppta mål per match.

För Elfsborgs del handlar det om att studsa tillbaka. Komma in till match idag med samma självförtroende och spelidé som man haft tidigare. Jimmy Thelin har verkligen fått ut sina tankar i truppen och det märks på planen. Man har på 8 omgångar gjort 14 mål, en siffra som bara IFK Göteborg och Malmö FF har bättre. Man saknar ikväll bara avstängde Simon Olsson och skadade Rami Kaib vilket ger goda förutsättningar till att prestera på hög nivå igen. Jag tror att man gör processen kort med AFC ikväll och att man fortsätter att ha ett högt poängsnitt och målsnitt även på hemmaplan. Man har inför kvällens match 2 vinster och 2 oavgjorda på sina 4 matcher. På dessa 4 matcher har man gjort 8 mål, vilket är ett snitt på 2 mål per match.

Spelet blir därför följande: Elfsborg -1 AH till oddset 2,06 hos bet365 med 3 units.

Alla rekar

IF Elfsborg -1.0

IF Elfsborg - AFC Eskilstuna

bet365 2.06
3.00 u
  • Push
    Resultat

Ett inlägg av