Speltips: SPELTIPS: ÖSTERSUNDS FK - IF ELFSBORG

Cibicki 4/18

Den Allsvenska säsongen sparkades igång för en handfull veckor sedan. För egen del så har jag premiär i och med detta inlägg. Matchen i fokus denna långfredag är den som utspelar sig norrut på Jämtkraft Arena. Ett revanschsuget Östersund tar emot ett Elfsborg som ska försöka göra förra omgångens seger till en vana. Vem blir den stora vinnaren när domare Granit Maqedonci visslar av matchen?

ÖSTERSUNDS FK

När Östersund sparkar igång omgång 4 och mötet med Elfsborg så finns det enligt mig en del frågetecken. Hur bra är man denna Allsvenska säsong? Att få med sig 0-0 borta mot AIK i en Allsvensk premiär är en godkänd insats. Men en skakig 3-2 seger hemma mot Falkenberg, som enligt mig inte har att göra på den här nivån med den truppen, samt en 2-0 förlust senast mot Malmö. Kan Östersund, Ian Burchnall och Jämtkraft Arena leverera den typ av fotboll och resultat vi blivit vana med sedan debuten i Allsvenskan. Kommer Ravel Morrison, Colkett och resterande spännande spelare upp i nivå?

Att potentialen för att kunna leverera bra och underhållande fotboll under säsongen 2019 finns råder det inga tvivel om. Östersunds 3-4-3 uppställning med Gero, Aiesh och Morrison/Sellars längst fram kan skapa problem för alla lag. Hittills har Östersund gjort 3 mål, samtliga i matchen hemma mot Falkenberg. Det har varit 2 tuffa inledande bortamatcher för Jämtarna och vi ska ha i beaktning att man hemma spelar på konstgräs och mött seriens två bästa lag på naturgräs redan.

IF ELFSBORG

Elfsborg kommer till spel denna påskhelg med en vinst i bagaget efter 3-1 hemma mot giffarna Sundsvall. Per Frick, Pawel Cibicki och Jonathan Levi hittade alla tre in en varsin boll bakom Eskelinen. Innan dess hade Thelins mannar spelat 1-1 hemma mot Hammarby i premiären och åkt på en kalldusch i form av 3-0 borta mot IFK Göteborg i en match som hade bud på fler mål åt bägge håll. När Ellos nu börjar bli hemmastarka, vilket har varit en vana de tidigare säsongerna, så fortsätter spelet utanför Borås lämna stora frågetecken.

Elfsborg och Jimmy Thelins 4-5-1 uppställning med Gojani och Holmén centralt har inte levererat på den nivån som krävs för att kunna spela den typen av fotboll som Thelin vill. Till matchen mot Östersund kommer viktige och rutinerade Stefan Ishizaki finnas tillgänglig medans Per Frick saknas. Ersättare till viktige Frick finns att hämta från bänken. Hummet, Kabran men framförallt Jesper Karlsson väntar alla på att få chansen från start.

Slutsats & Speltips

När Maqedonci blåser igång matchen tidigt på Jämtkraft Arena så finns det frågor som kommer bli besvarade. Kommer Elfsborg mittfält klara av den svåra uppgift man ska ta sig an i Östersunds skickliga bollhantering och bolltempo. Hur ska Östersund ta sig an skickliga yttermittfältarna/forwards i Elfsborgs Levi och Cibicki.

Jag tror att vi kommer få se en öppen och fartfylld match uppe i Jämtland. Bägge lagen föredrar konstgräs och ges därför goda förutsättningar för att klara av sina respektive matchplaner. För Elfsborgs del handlar om att spräcka målnollan på bortaplan denna säsong samtidigt som Östersunds spännande nyförvärv ska börja leverera i högre utsträckning offensivt. Med andra ord, vi kommer få se två lag som kommer in med en offensiv inställning som jag tror kommer leda till målchanser åt bägge håll. Jag har därför valt att investera i spelet BLGM & Ö2,5 mål hos bet365.

Jag har också lagt en insats på att hörnlinan kommer att spräckas. Linan ligger på över 9,5 hörnor hos NordicBet.

Östersund kommer att äga mycket boll, som man ska på hemmaplan samtidigt som det är den tydliga spelidéen, medans Elfsborg med sina skickliga yttrar kommer att kunna hota i ytterkorridorerna. Elfsborgs omställningsspel och anfallsspel resulterar ofta i inlägg alternativt låga inspel som skapar hörnor för de gulsvarta.

Spelen är alltså följande:

  • Över 2,5 mål & Båda lagen gör mål hos bet365 till oddset 2,05.
  • Över 9,5 hörnor hos Betsson till oddset 1,80.

Odds på matchen och andra Allsvenska matcher hittar du här: https://1x2.se/odds/fotboll/sverige/allsvenskan






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.