Speltips: Frölunda HC-Luleå HF - Tunga spel till Game #4!

Vi kastar oss in mot en lördag med SM-slutspel där vi har Frölunda som tar emot Luleå hemma i matchseriens fjärde möte!

Här hittar du alla odds och all statistik för SM-slutspelet!

Frölunda HC-Luleå HF, 13/4, 15:15.

En seger på hemmaplan för Luleå uppe i Coop Norrbotten Arena har gjort att ställningen i matchserien är 2-1 för Frölunda. Jag tycker att det är bra kvalité på matcherna och det är två lag som verkligen bevisar varför de båda var topp tre i SHL:s grundserie. Ny match under lördagen alltså - vad kan vi förvänta oss?

Bra kvalité på matcherna hittills

Som jag nämnde precis ovanför, tycker jag att det är bra matcher som utspelar sig mellan lagen i denna semifinal. Ännu roligare för matchen att Luleå nu jämnade till matchserien senast i och med en rättvis seger på hemmais. Det avgörande målet från Jesper Sellgren finns här i videoformat. Spela upp det med ljud, för att höra Lasse Granqvists underbara referering av situationen.

Luleås seger fullbordades i och med Karl Fabricius styrning in i det tomma Frölunda-målet som blev spiken i den kista som Frölundas målvakt Johan Mattsson höll stängd i totalt fem perioder totalt innan Jack Connolly blev den som fick hål på Frölundas målvakt i och med kvitteringspucken i Game 3.

Roliga matcher har det varit, åtminstone ur min synvinkel, och jag tycker att lagen uppvisar goda kvalitéer både offensivt som defensivt. Resultaten hittills har slutat:

  1. Luleå-Frölunda: 3-4 efter förlängning
  2. Frölunda Luleå: 2-0
  3. Luleå-Frölunda: 3-1

Inte de målgladaste matcherna man sett genom åren, men tycker trots de målsnåla resultaten de två senaste matcherna att det finns underlag och förutsättningar för att se mål i Scandinavium under lördagen.

Offensiven övervinner disciplinen?

Matcherna har hittills präglats av en hel del disciplin i försvarsspelet från båda lagen och nu senast var det särskilt Frölunda som ville sätta stopp för de offensivt skickliga spelarna från Luleå. Tillslut övervanns det disciplinära Frölunda av alla Luleås kraftanstormningar som fick Johan Mattsson att kapitulera. Man kan ju verkligen påstå att Frölunda-målvakten spelat på toppen av sin förmåga de senaste matcherna vilket har varit en räddningsplanka för Frölunda. Till exempel i tisdagens match i Scandinavium där han stod för fenomenala räddningar matchen igenom och ibland visste han inte ens var pucken tagit vägen - till exempel när Emil Larsson sköt mot den öppna målet, missade puckträffen helt, och prickade istället sin lagkamrat Isac Lundeström i ändan.

Det jag vill komma fram till är att det har funnits lägen, speciellt för Luleå de senaste matcherna, att kunna öka på målskörden. Mattssons storspel har varit en nyckel för Frölunda då Luleå på ett effektivt sätt stoppat Ryan Lasch från att få samma tid och möjlighet till att lägga sina urläckra mackor på bladet hos sina medspelare. Nu senast fick vi heller inte se prov på särskilt mycket powerplay-spel för något utav lagen, då det endast blev tre stycken sådana möjligheter totalt i matchen med två för Luleå och ett för Frölunda.

Med tanke på att Luleå vann den tredje matchen och nu har reducerat tror jag man har lite råg i ryggen och vågar gå för det i det offensiva spelet. Det visade sig vara vägvinnande i den tredje matchen att trycka mycket puckar på mål och det vore ett konstigt taktikdrag från norrbottningarna om samma taktik inte skulle råda i denna match.

Vad gäller Frölunda så känns det inte som att man kommer att komma hem till Scandinavium för att spela disciplinerat. Nu har man tolv raka hemmasegrar i Scandinavium, är otroligt bekväma hemma och brukar bjuda på underhållande och målglad matcher. Laget har sina största kvalitéer i det offensiva spelet och man har flera kedjor som nu kan leverera , vilket nog kommer vara en viktig faktor för att ta sig till final och ett eventuellt SM-guld.

Här finner du mycket fina bonusar att ta innan du spelar!

Slutsats och speltips

Inför lördagens Game #4 mellan Frölunda och Luleå har jag med följande punkter med mig:

  • Samtliga tre matcher har varit fyllda med målchanser.
  • Luleå spelar som bäst när de ligger på hårt i offensiven.
  • Frölunda brukar släppa på handbromsen i Scandinavium - har 12 raka segrar här (!)
  • Mål i tom kasse är ofta förekommande - kan trilla dit en puck till vid slutet av fulltiden.

Med dessa faktorer med in till matchen och val av spel till den tycker jag att Över 4.0 Mål i matchen är ett riktigt bra spel till det ovanligt höga oddset 1.60 som vi får hos Kambi-bolagen. I mina ögon ett riktigt bra spel då vi få insatsen tillbka om matchen skulle sluta på exakt fyra mål. Jag väljer dessutom att ta den 0.5 punkter högre linan Över 4.5 då vi får ett så bra odds som två gånger pengarna hos samma oddsleverantör. Kan tyckas att det blir lite "allt på ett kort" från min sida då jag väljer två överspel i samma match. Men med ovan nämnda förutsättningar och med de, i min bok, alltför höga oddsen, väljer jag följande spel:

Över 4.0 Mål (Insatsen tillbaka vid exakt 4 mål vid fulltid)

1.60 Unibet, 5/10 Units

och

Över 4.5 Mål

2.00 Unibet, 5/10 Units

Totalt alltså maxinsats, 10 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt