Senaste bloggspelen har varit mycket tillfredställande och jag känner mig väldigt nöjd över att ha hittat ”rätt” på matcherna från #AFCCAL2019 hittills. Vid flera av spelen gick marknaden emot mina tankar men jag känner mig stolt över att fått rätt kring egna tankarna och spelen. Vi ska inte glömma eller snarare tappa respekten för marknaden men inte heller ska vi alla gånger låta oss skrämmas när rörelserna går åt fel håll, på samma sätt det inte alltid blir den utgången man önskar sig trots att man mer eller mindre krossat marknaden.

Med det sagt går vi över till dagens blogginlägg och en match som vi hämtar från Persian Gulf League. Ett rent stadsderby är det vi ska titta närmare på.

Esteghlal Khuzestan – Foolad:

Staden Ahvaz och provinsen Khuzestan är kända för att få fram många bra fotbollsspelare och har alltid flera lag i högsta serien. Det var till och med så att Ahvaz hade hela tre lag i ligan och Khuzestan som helhet fem för något år sedan.

Foolad är storebror i staden och även laget med flest supportrar och störst ekonomiska muskler. Säsongen började mycket svagt för laget och man gjorde ett tränarebyte strax innan vinteruppehållet. In kom rutinerade Ghotbi med bla meriter från landslaget, guld med Perspolis men som även varit tränare i både Japan, Kina och Thailand. Han började direkt med att värva in brassen och fd Fooladspelare Shimba och japanen Akahoshi. Inte nog med de in togs även Messi! Inte den argentinske utan en spelare från Kamerun som tidigare spelat i Kina.

Sedan Ghotbis tillträde har laget gått något bättre än tidigare men framförallt spelar man mer stabilt. Man har bla slagit Perspolis och Tractorsazi och spelat oavgjort emot Sepahan men även förlorat emot Nassaji och Saipa.

Inom iransk fotboll finns det många sorgebarn och Esteghlal Khuzestan är ett av dessa. Klubben befinnser sig på ruinens brant och parkerar på jumboplatsen i tabellen med hela nio poäng upp till säker mark. Utöver detta har man även blivit av med sex poäng efter att ha misskött ekonomi och löneutbetalningar till tidigare utländska spelare.

Tabellen hittar ni HÄR

Hemmplansfördel:

Foolad och Esteghlal Khuzestan har tidigare delat arena och båda är mer än väl bekanta med omgivningen. För ca en månad sedan blev bygget av Foolads moderna stadium klar och man flyttade då ut och huserar på egna Foolad Arena numera. I skrivande stund finns stor risk att matchen flyttas till just Foolad Arena eftersom tilltänkta spelplatsen Gahdir Stadium sägs ha drabbats av översvämningarna som delar av Iran drabbats av just nu och tagit in vatten på något sätt.

Om matchen spelas på Ghadir försvinner hemmaplansfördelen helt och skulle vara så att matchen flyttas så kommer det att vara Esteghlal Khuzestans allra första besök och laget har noll erfarenhet(har inte ens tränat där) från Foolad Arena.

Såhär ser det ut i Foolads nya arenan och noterbart är att det är enda arenan i Iran som inte har några löparbanor:

Speltips:

Esteghlal Khuzestan kommer till match med fyra raka förluster och senast tappade man 1-0 ledning och en man mer till en 1-2 förlust sista 15 minuterna av matchen. Laget är dåligt tränat och orkar inte ha fokus uppe under 90 minuter. Man har heller inte någon som helst ”go” i laget då löner betalas inte ut och degraderingen är mer eller mindre klart. Foolad befinner sig i mitten av tabellen och kommer varken upp eller ner men samtidigt vill man avsluta på snyggt sätt och ta så många poäng som möjligt. Man ser sin chans till tre poäng på ”hemmaplan” trots att man är bortalag och den vill man under inga omständigheter släppa från sig.

Spel i matchen: Foolad @ 2,0 hos bet365

Odds från matchen hittas HÄR

Alla rekar

Foolad Khuzestan FC

Esteghlal Khuzestan FC - Foolad Khuzestan FC

bet365 2.00
5.00 u
  • 5.00 u
    Resultat

Ett inlägg av