Lite tråkigare slut på gårdagens bloggspel när FC Inter kunde göra 2-1 i den 89:e minuten och spelt på VPS +0.25 AH fick rättas som en förlust. Vill man hitta något positivt från den matchen så var det att Inters båda mål gjordes av Filip Valencic som jag har spelat som målkung i årets Veikkausliiga. Sen är det kanske också onödigt att gråta över att man hade otur i VPS matchen när HJK samtidigt väne ett 1-0 underläge till vinst med mål i 89:e och 94:e minuten i den andra Veikkausliiga matchen hemma mot IFK Mariehamn.

Tisdagen erbjuder inte direkt på en stor mängd matcher med finländska fotbollslag, när vi t.ex. inte längre har kvar något lag i Champions League slutspelet (överraskande). Spel dock en damlandskamp i HELLsinki mellan Finland och Polen som jag tänkte försöka skriva några rader om i dagens blogg.

Finland Damer

Det finska damlandslaget spelar sin andra landskamp under detta pågående landslagsuppehåll. I den första matchen som spelades förra veckans fredag borta mot Schweizgjorde det finska damlandslaget spelmässigt en bra match och fick med sig ett 0-0 resultat, man hade också alla chanser till en vinst men tyvärr så missade Linda Sällström en straff i mitten av andra halvlek. Sen igen saknade inte Schweiz heller målchanser i matchen när man hade hela 3 stycken stolpträffar. Efter matchen var den finska förbundskaptenen Anna Signeul nöjd med lagets insats.

– Vi mötte ett bra lag och vi har tagit stora steg framåt jämfört med förra årets möte i träningsturneringen på Cypern. Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna men målen kommer att komma. Alla spelare jobbade väldigt bra och vi spelade bra fotboll, sade hon i Yle Sporten efter matchen.

Finska damlandslaget återvände från Schweiz tillbaka till Finland under lördagen och har efter det varit på läger vid Eerikkilän Urheiluopoisto och förberett sig för dagens match mot Polen. Enligt Anne Signeul har det finska landslaget återhämtat sig bra från matchen mot Schweiz. Inför dagens match kommer man dock att få klara sig utan försvararen och Juventus spelaren Tuija Hyyrynen som skadade sig i senaste matchen samt Olga Ahtianen som har blivit sjuk. Istället för Hyyrynen blev Tiia Peltonen blixtinkallad till landslagstruppen.

Finland inleder dagens match med följande öppningselva

Polen damer

Det polska damlandslaget ligger för tillfället på en 28:e plats på FIFAs världsranking, Finland ligger förövrigt på plats 32. Liksom Finland så spelar Polen sin andra landskamp under detta landslagsuppehåll, i den första matchen så spelade man 1-1 hemma mot Italien förra fredagen. Överlag så har lagets resultat i år varit klart godkända. Utöver träningsmatchen mot Italien så har man spelat i Algarve Cup var man tog sig till final men förlorade den matchen med 3-0 mot Norge. I gruppspelet så vann man sina matcher med 1-0 mot Holland och 3-0 mot Spanien.

Enligt Signuel har Polens damlandslag utvecklats mycket under dom senaste åren. Laget spelare en raklinjig fotboll och består av många individuellt skickliga spelare. En av lagets viktigaste spelare är anfallaren Ewa Pajor som till vardags spelare för Wolfsburg. Laget spelar normalt med en 5-4-1 taktik var man oftast försöker spela bollen till Pajor och bygga upp anfallen runt henne. Även om lagets samspel har utvecklats under nye tränarens Miłosz Stępiński så ser Signeul att lagets styrka fortfarande ligger hos dom individuella spelarna.

Speltips och analys

På förhand sett så skall denna match vara en rätt så jämn match mellan två lag som spelat en bra fotboll under året. Finland gjorde bra ifrån sig under turneringen medan Polen gjorde bra ifrån sig i Algarve cup. Båda lagen kommer också från en bra träingsmatch förra fredagen. Det som talar till Finlands fördel enligt mig är att man spelar på hemmaplan och konstgräs, ett underlag som de polska spelarna inte är lika vana med som dom finska spelarna. Kan Finland fortsätta med samma spel som man visade upp i matchen mot Schweiz förra fredagen och bättre ta tillvara på sina målchanser i dagens match så tror jag att vi kan få se en del mål idag. Var först inne på att spela Finland +0.0 AH men ställer mig lite tveksam till det spelet när defensivt viktiga Tuija Hyyrynen saknas idag från den finska truppen. Tror dock att vi kan få se en del med mål idag och väljer att spela över 2.5 mål till oddset 1.90 med 2.5/5 u hos bet365

Alla rekar

Över 2.50 mål

Finland - Polen

bet365 1.90
2.50 u
  • -2.50 u
    Resultat

Ett inlägg av