Tisdagens blogginlägg slutade i en vinst när Finlands landslag gjorde jobbet bort i Jerevan och vann med 2-0 mot Armenien i EM-kvalet. Från Armenien förflyttar vi nu oss tillbaka till Finland och Kuopio var det under onsdagen spelas en vänskapsmatch mellan KuPS och AC Kajaani.

KuPS

Veikkausliigalaget KuPS som i media räknas som ett av lagen som skall kunna utmana HJK om första platsen i årets serie fortsätter sina förberedelser inför nästa veckas hemmapremiär mot RoPS med att spela sin sista träningsmatch före seriestarten.

Bloggade om KuPS i lördags när dom träningsspelade hemma mot Veikkausliiga laget SJK i en match som man vann med 2-1. I den matchen var jag hade spelat KuPS att vinna hade vi minst sagt marginalerna med oss när Lucas Rangel kunde avgöra matchen på en straffspark efter 90+3 minuter. Lagets första mål i matchen gjordes av Tommi Jyry.

Efter matchen var tränaren Jani Honkavaara nöjd med det spel som laget visade upp. Framförallt var han nöjd med att SJK inte lyckades skapa några farliga målchanser i matchen förutom på fasta situationer medan man själv enligt honom skapade en hel del med bra målchanser. I matchen mot SJK roterade KuPS friskt när man i den 60:e minuten gjorde hela 9 spelarbyten. Till dagens match mot AC Kajaani kommer man att fortsätta med att rotera i laget. Honkavaara säger att en av målsättningarna med dessa två matcher är att få bra med speltid åt varje spelare i truppen inför seriepremiären.

AC Kajaani

AC Kajaani håller till en division lägre när än vad KuPS gör. Säsongen 2018 slutade man på en 8:e plats i tabellen och klarade nytt kontrakt som sista lag. Från 27 spelade matcher vann man 6, spelade 7 oavgjorda och förlorade 14 med målskillnaden 40-53. I årets cupspel lyckades man inte ta sig vidare från gruppspelet när man vann två matcher och förlorade två matcher. I dom två första matcherna som man spelade i cupen åkte man på två klara förluster med 4-1 borta mot KTP och sedan hela 6-0 borta mot TPV. Efter dom två matcherna var det ingen som förutspådde en trevlig säsong för laget. I dom två sista matcherna höjde man dock sin nivå avsevärt och vann sina båda hemmamatcher med 2-1 mot TPS och med samma siffror mot Ekenäs IF. En stor bidragande orsak till varför man förbättrade på sitt spel avsevärt var att man i dom två första matcherna spelade med rätt så reservbetonade lag medan man i dom två sista matcherna spelade med en mera ordinarie uppställning.

AC Kajaani har genomgått en hel del med förändringar från säsongen 2018. För det första så har man denna säsong en ny huvudtränare när Ari Koski tog över tränaransvaret. Till laget har man fått en hel del med nya spelare när följande spelare anslutit sig till årets trupp:

 • Samuel Mahlamäki, KTP
 • Alex Oikkonen, PEPO
 • Jonathan Jäntti, Ekenäs IF
 • Matias Juntunen, OPS
 • Thiago Trindade de Moura, OPS
 • Danila Yashchuk, FC Ararat-Armenia (Armenien)
 • Topi Järvinen, FC Vaajakoski
 • Andoh Brite, Liberty Professionals Accra (Ghana)
 • Giordano Müller Piffero, Clube Atlético Tubarão (Brasilien)
 • Lawson Bekui, Dhofar Club (Oman)
 • Didis Lutumba-Pitah, Klubi 04

Inför dagens match säger Koski på lagets hemsida att man har i början av säsongen haft problem när spelarna har anslutit sig så pass sent till truppen. Man har satt stort fokus vid att lära dom nya spelarna spelsättet som man vill att laget skall spela på och Koski är nöjd med det som laget har uppvisat under träningarna och träningsmatcherna som man spelat såhär långt.

Mathcen idag mot KuPS blir lagets tredje träningsmatch denna månad när man i början av månaden vann med 2-0 hemma mot RoPS/2 och för drygt 1,5 vecka sedan vann man också hemma med 3-0 mot PK-37. Båda dessa lagen spelare inkommande säsong i Kakkonen.

Speltips och analys

I denna matchen skall KuPS självfallet vara favoriter. Man har ett klart bättre lag än vad AC Kajaani har och är längre in i sina förberedelser inför säsongen när seriespelet för KuPS del drar igång nästa vecka medan Ykkönen startar först om en månad. Som matchbild i dagens match förväntar jag mig att KuPS kommer att vara det bollförande laget och försöka få till stånd snabba anfall medan AC Kajaani får ställa in sig på att försöka spela ett kompakt försvarsspel och få till kontringar och fasta situationer som man kan straffa KuPS på. Lyckas AC Kajaani i sitt defensiva spel idag och med tanke på att KuPS kommer att rotera friskt i matchtruppen idag också så tror jag man kan ha möjligheter att hålla ner siffrorna och inte åka på en storförlust. Mitt spel i dagens match kommer att vara AC Kajaani +2.25 AH till oddset 1.90 med 2.5/5 u hos bet365. På förhand sett så tror jag att AC Kajaani kan lyckas med att trycka in en boll idag på någon fast situation medan jag har svårt att se att KuPS skulle vinna idag med minst 3 mål.

Matchen kommer förövrigt att streamas på KuPS TV och länk till streamen hittas här

Alla rekar

AC Kajaani +2.25 AH

KuPS - AC Kajaani

bet365 1.90
2.50 u
 • 2.25 u
  Resultat

Ett inlägg av