Speltips: DET Pistons @ POR Trail Blazers - Vad är det som händer?

Lillard 3/23

Detroit Pistons (37-34) @ Portland Trail Blazers (44-27)

Detroit Pistons

Pistons verkligen haft en berg och dalbana denna säsong, att gå från ligans botten tre sämsta lag i skott% till att skjuta som ett elitlag är verkligen något som inte händer ofta. Under februari och en liten bit in på mars var helt ostoppbara, man sköt 40% från tre då innan denna galenskap sköt runt 30-33% som lag. Allt detta krediterar jag värvningen av Wayne Ellington som kom in vid trade deadline från waivers från Miami Heat. Ellingtons rörelsemönster på planen och hans skarpskytte förändrade hela Pistons energi, från det han kom till laget började Langston Galloway skjuta bättre, Luke Kennard hoppade upp till 49% från tre under denna winstreak som sträckte sig längre än något annat lag den här säsongen. Man ser ut som ett helt annat lag än det laget som knappt skrapade ihop 24 vinster mer än halvvägs in i säsongen där runt All-Star break. Jag tror aldrig jag har sett ett lag vända på steken så som Detroit gjorde den här säsongen, från att vara ett lag som knappt var nära slutspel till att vara på en 6:e seed och man är ganska safe är helt otroligt. Mycket är skyttet som har förändrat det här laget helt klart men Blake Griffins förnyelse när det gäller hans sätt att spela har också varit en positiv grej Pistons ska ta med sig från den här säsongen. Griffins courtvision har varit outstanding hela säsongen och han försöker inte köra över folk i post lika mycket som han gjorde i Clippers, hans oortdoxa avslut vid korgen där han i princip bara slänger upp bollen mot korgen har åkt ut genom fönstret, han tar det lite lugnare och väntar in double-teams eller så postar han upp med en solid step thru i paint eller en enkel hook för att få i poängen, han har gjort detta lag lite mer intressantare att titta på och med Ellington har man blivit riktigt farliga. Andre Drummond måste jag ämna också då han gör sitt jobb på ett fint sätt, han vet sin roll och han gör den så bra som han kan.

Pistons i natt möter ett hemmastarkt Portland som inte missat många matcher hemma i Moda Center, Pistons vann senast mot Suns ganska övertygande om man tittar på siffrorna men återigen var det Wayne Ellington som bail:a ut Pistons med sina 31 poäng medans Griffin efter vila och en mindre skada såg väldigt ringrostig ut. Som jag skrev tidigare är Pistons trepoängsskytte oroligt viktigt för att detta lag ens ska hänga med i matchen, om detta inte händer så blir det som mot Heat och Nets där man knappt gör 70 poäng i snitt på dessa matcher. Jag tycker att matchup för Pistons kommer vara tuff i natt, Portland har relativt bra försvarspelare på positioner Pistons är starka på och man kommer att få det allmänt tufft att brottas inside mot Nurkic, Collins och Aminu. Drummond och Grffin kommer bli behöva kliva fram tillsammans med övriga om man ska orka hålla detta nära, ifall någon inte av Drummond, Griffin och Ellington inte har sin dag kommer Trail Blazers att kunna hålla ifrån Pistons chansen att vinna. Pistons måste vara på tå redan från början för att hänga med Portland då man har en dålig matchup mot Damian Lillard, han kommer troligen ha en bra match då Reggie Jackson och andra guards i laget inte är särskillt bra bakåt.

Portland Trail Blazers

Portlands säsong har varit som man förväntat sig fram ändå inte. Laget är de senaste åren alltid satta på att vara runt 6-9 seed och att man kommer få det tufft men varje år går man över förväntningarna, så även i år. Man ligger på en 4:e seed relativ säkra från getingboet under dem med 2 matcher ner till Thunder, man har varit samma lag som tidigare år, Portland spelar mycket från trepoängslinjen och till straffkastlinjen när det gäller sina skott, Lillard/McCollum styr showen och man har sin sidekick Jusuf Nurkic att luta sig mot när det går lite sämre. Nurkic har varit en stabil spelare för Portland enda sen han kom från Denver för 3 år sen men den här säsongen har han klivit fram lite extra och varit mer delaktig i offensiven och en solid försvarare i det stora hela. Portland kan vara ganska ojämna emellanåt, framförallt på bortaplan medans hemma är man solida som bara den, man har vunnit 27 av 36 matcher på hemmaplan och man vill gärna fortsätta så resten av säsongen för att cementera sig på sin 4:e plats, eventuellt att man kan störa Rockets strax ovanför dem. Lillard och McCollum styr hela showen hos Portland och tyvärr saknas ena delen av duon troligen resten av grundserien med en knäskada, McCollum landade konstigt på sitt knä i veckan men MRI kom tillbaka negativt och ingen allvarligare skada hade kommit upp. För säkerhetsskull kommer man troligen inte spela CJ något mer under grundserien, även om hans produktion kommer saknas tycker jag ändå att Portland har ett stabilt lag framåt för att kunna hantera de sista tio matcherna, bänken spelar bra oftast med Seth Curry i spetsen och man har varit en avlastning för Lillard hela säsongen lång.

I nattens matchup möter man ett Pistons som kommer från Phoenix med en vinst i ryggen, det kommer bli en tuff match om inte Portland kommer ut med fart och fläkt redan från början, detta Pistons är ett tufft lag försvarsmässigt och man måste få igång Damian Lillard från start då han möter en mindre begåvad försvarspelare i Reggie Jackson, Lillard måste utnyttja denna missmatch talangmässig och go off. Nurkic kommer eventuellt få det tuff inside mot Drummond men jag tror och hoppas på att han kan sysselsätta Andre under korgen för offensiva returer och allmänt vara en pest där under. Försvarsmässigt är Portland bra, man har Al-Faraouq Aminu som ska sköta om Blake Griffin, han är en flexibel försvarare som ofta får guarda motståndets bästa spelare, annars finns en spelare på bänken som jag fattat tycke för, Zach Collins har varit en riktigt fint tillskott den här säsongen efter en trevande rookiesäsong där han var tvungen att dela minuter med ganska många på sin power forward position men jag tycker att hans energi på försvarsidan varit väldigt stabil hela säsongen och han har visat gång på gång att han är en bra hjälp i rotationen försvarsmässigt. Portlands bänk har varit lite tunn emellanåt då man inte riktigt har den vassaste av spetsar men Seth Curry, Collins och Jake Layman har gjort helt okej ifrån sig under säsongen. Man fick in Enes Kanter och Rodney Hood i februari och där har man ännu mer offensiva kvaliter som man gärna vill ta fram, Kanter är en vandrande double double medans Hood kan vara lite för streaky för min smak men när han är igång så är han mycket farlig som mot Charlotte Hornets för ett par veckor sedan. I det stora hela bör Portland kunna matchup med detta Detroit på en hög nivå, man måste dock se upp med Ellington, han får inte bli eld och känna att han äger den är matchen samtidigt som man måste få igång Lillard ASAP.

Speltips

Portland hemma är ett farligt lag, man har varit solida hela säsongen i Moda Center och jag förväntar mig att matchbilden kommer vara deras under majoriteten av matchen, man måste vara på tå defensivt, Aminu måste störa Griffin i kontringsspelet där han kan utnyttja sin courtvision som bäst medans Nurkic inte får åka på foulproblem mot Drummond inside. Ellington måste vara prio ett eller två i scoutrapporterna annars kommer det bli riktigt tufft att hålla nere siffrorna. Pistons såg inte bra ut mot Suns, det var en individuell prestation som fick dem över tröskeln och det kommer inte bli lika enkelt mot ett topplag i väst. Detroit har dock en bra chans att störa Portland och försöka köra bully ball inside med Drummond och Griffin, dessa två har relativt bra matchups, mest Blake men jag gillar ändå Drummonds chanser att ta offensiva returer mot ett lite tunnare lag på big man positionerna om man tänker kilon. Med allt det sagt tycker jag dock att Portland är det starkare laget, man är på hemmaplan där man är trygga, Lillard har en prime matchup och jag förväntar mig 30+ från honom i natt. Trail Blazers -5 hos bet365 @1.90 är lockande inför nattens kamp.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.