Har hunnit gå igen några dagar sen senaste bloggspelet som spelades i söndags och slutade i en förlust när JS Hercuels – FC Inter cupmatchen inte gick över 3.5 mål linan. Idag torsdag har vi inte så värst stort utbud av matcher här i Finland vilket gör att jag göre en kort avstickare till Montenegro och en U18 landskamp mellan Montenegro och Finland. Av någon orsak har bet365 skrivit ut matchen som en U19 landskamp men trupperna i dagens match består av spelare födda 2001 och senare.

Montenegro

Idag har det blivit för den första av dubbel landskamperna mellan Montenegro och Finland, den andra matchen kommer att spelas under lördagen. Matcherna för båda lagen fungerar som förberedelser inför hösten EM-kval. På förhand sett skall vi ha två rätt så jämnstarka lag emot varandra i dagens match. Inför EM-kvalet var Finland rankat som 29:e lag medan Montenegro var rankat som det 32:a laget.

Montenegros U18 landslag deltog under december månad i en fyrnationsturnering tillsammans med Bosnien & Hercegovina, Turkiet och Kroatien. Från dom 3 matcherna vann man öppningsmatchen med 3-1 mot Kroatien för att sedan förlora 3-0 mot Turkiet och 2-0 mot Bosnien & Hercegovina.

Inför matcherna mot Montenegro förväntar den finska förbundskaptenen Kai Nyyssönen att man kommer att möta ett tekniskt starkt lag och som spelar med en hög press och kommer aggressivt på när man inte har bollen.

Finland

Finlands U18 landslag använder matcherna mot Montenegro som förberedelser inför höstens EM-kval var man kommer att spela i samma grupp med Frankrike, Danmark & Färöarna. Laget var under februari månad samlat på ett träningsläger i Eerikkilä och från det lägret har man nu tagit ut 2 målvakter och 18 utespelare till matcherna mot Montenegro. Målsättningen med dessa två matcher är att alla spelarna som är med i truppen skall spela minst en hel match. Man har med sig i truppen en debutant när Daniel Enqvist från Åtvidabergs FF finns med i truppen, samtidigt så saknar man några ordinarie spelare p.g.a. skador när bl.a. Maximus Tainio & Benjamin Heikkinen står över dessa två matcher.

Finlands trupp anlände till Montenegro under måndagen och man körde under tisdagen två träningspass på plats. En fördel med lägret enligt Nyyssönen är att många av spelarna nu får för första gången denna säsong spela och träna på gräsunderlag. Inför den första matchen har Finland tagit ut en rätt så offensiv spelartrupp när följande spelare startar:

 • Viljami Sinisalo Aston Villa FC
 • Patrik Raitanen Liverpool FC
 • Selman El Baset FC Ingolstadt 04
 • Daniel Enqvist Åtvidabergs FF
 • Pyry Hannola FC Midtjylland
 • Anssi Suhonen Hamburger SV
 • Arlind Sejdiu FC Honka
 • Jeremiah Streng SJK
 • Maximo Tolonen SJK
 • Otto Ollikainen HJK
 • Julius Tauriainen HJK

Speltips och analys

För tillfället hålls Finland som favoriter i matchen när man för 2.10 i odds på en finsk vinst medan en vinst för Montenegro ger 3.00 i odds. Tycker det på förhand är rätt så svårt att sia om vem som kommer att vinna matchen. Väljer istället att sätta fokus på över under mållinan i denna blogg. Montenegro spelade i decemberturneringen rätt så målrika matcher när man släppte in mål i alla sina 3 matcher. Finland i sin tur spelade två träningsmatcher mot Vitryssland i slutet av september och dom båda matcherna slutade 2-2. Förväntar mig att vi också idag kommer att få se en del mål från båda lagen, framförallt när Finland ställer upp med en rätt så offensivt stark uppställning, detta leder till att mitt spel idag kommer att vara över 2.5 mål till oddset 2.25 med 3/5 u hos bet365.

Alla rekar

Over 2.5 goals

Montenegro U19 - Finland U19

bet365 2.25
3.00 u
 • 3.75 u
  Resultat

Ett inlägg av