Landslagsuppehållet har pågått i 48 timmar och äntligen börjar vi närma oss matcher av åtminstone någorlunda kvalitet när det under onsdagen ska spelas en träningsmatch mellan Tyskland och Serbien. Två ganska intressanta landslag som ska spela en vänskapsmatch för att vässa formen inför EM-kvalet som även det drar igång nu.

Serbien

Serbien såg vi under VM i Ryssland och redan där och då fanns det en hel del att gilla i detta landslag, med både unga samt mer erfarna herrar ställde man ut namnstarka elvor men fick se sig besegrade emot Schweiz i sista minut vilket också var anledningen till varför man inte klarade sig vidare ur gruppen. Sedan dess har man spelat i Grupp C i Nations League, en grupp man vann med länderna Rumänien, Montenegro och Litauen som motstånd. Man har i EM-kvalsgruppen blivit tilldelade Portugal och Ukraina som främsta hot, med just Ukraina som främsta konkurrens i vad som förväntas bli en fight om andraplatsen i gruppen.

Till denna samling har den högt ifrågasatte tränaren Krstajic tagit ut en ganska lik trupp sett till det vi såg under Nations League, men man har en del avbräck inför mötet med Tyskland av olika anledningar där namnstarka spelare som Matic, Kolarov, Tadic, Mitrovic, Kostic, Prijovic samt Fejsa inte kommer att medverka under morgondagen. Trots detta ser jag till exempel Tadic figurera i många förväntade startelvor, men källan ska ha bra insyn i det Serbiska landslaget. Med avsaknaden av Kolarov innebär det tillexempel att Bogosavic från inhemska ligafyran kommer att spela på vänster ytterback, medans roligare nyheter är att tränare Krstajic under sin presskonferens bekräftat att Eintracht Frankfurts skyttekung Luka Jovic kommer att starta matchen.

Tyskland

I Tyskland och Jogi Löws trupp är väl det mest anmärkningsvärda det som offentliggjordes under samma dag som Bayern Munchen skulle möta Liverpool, alltså det att Hummels, Muller och Boateng helt enkelt tvångspensionerats från landslaget med resonemanget att man vill låta de unga få en mer framträdande roll. Ungt blir det också, med spelare som Stark, M. Eggerstein och Havertz in i laget medans andra som Hector, Rudy och Götze även dem lämnats ute. Efter det väldigt svala Nations League-gruppspelet där man kom sist i en grupp med Holland och Frankrike som uppföljning till det katastrofala VM:et så kände man troligen att åtgärderna inte varit tillräckliga, men frågan om dem är det nu.

Vad vi kan förvänta oss för lag är fortfarande lite oklart, men helt säkert är att Sule kommer att krönas den nya mittbacksledaren och få ett stort ansvar. En annan är att Kimmich inte kommer att figurera på någon högerbacksplats utan det är mittfältet som gäller, troligtvis flankerad med Gundogan och sedan är just frågetecknet hurvida det blir en trebackslinje eller ett mittfält med tre. Framåt har vi Reus som förgrundsfigur men som inte lär starta, istället leds man framåt utav Brandt, Werner och Sane - En konstellation som sett ut att ha mest potential och absolut är att föredra i en sådan här match.

Jämför oddsen hos de olika bolagen inför matchen här

Speltips

Med en hel del rutin såsom Reus och Kroos borta från den Tyska startelvan inför den här matchen så förväntar jag mig inte direkt en kontrollerad, bollinnehavs-övning från det Tyska landslaget utan här blir det full fart med kombinationer och att snabbt hitta vägen framåt mot straffområdet. På andra sidan har vi ett Serbien som har två ytterbackar som borde få det extremt svårt att hantera detta sett till sin klubblagsnivå och ett mittfält som saknar tyngd med de spelare som kommer att utebli. Löw kan inte slå av på takten här, han måste visa de Tyska fansen att hans kontroversiella beslut är korrekt tagna för att inte börja i motvind, så räkna med en värd som pumpar på. Ytor bakåt kan nog lämnas, men detta är Tyskarnas match och de kommer att trumma på i ett tempo man inte är redo för om vi tänker på Krstajic's mannar där moralen snabbt kan bli låg vid tidigt insläppt mål efter tidigare interna bråk som ni vid googlande kan läsa om.

Ensidigt, men målrikt är min uppfattning om matchen och två spel investeras i således där Tyskland -1.5 är först ut och spelas till 2.24 hos Svenska Spel. Sedan har vi Över 2.75 mål i matchen till oddset 1.84 hos Bethard. Lycka till!

Alla rekar

Tyskland -1.50

Tyskland - Serbien

Svenska Spel 2.24
2.00 u
  • -2.00 u
    Resultat

Över 2.75 mål

Tyskland - Serbien

Bethard 1.84
2.00 u
  • -2.00 u
    Resultat

Ett inlägg av