Speltips: BOS Celtics @ LA Clippers - Hollywood Nights

Clippers NBA

Boston Celtics (41-26) @ Los Angeles Clippers (38-29)

Boston Celtics

Celtics har haft en fin liten winstreak på 3 matcher nu på sin roadtrip ute på västkusten. Man slog Kings i en tajt match som slutade med en vinst med två poäng, mot Warriors mötte man ett väldigt underpresterande gäng som egentligen bara väntar på att slutspelet ska dra igång och nu senast mot ett Lakers med en moral nerkörd i botten. Det är klart att Cs ska ha en klapp på axeln men man har mött lag som inte riktigt har varit fokuserade på det man ska göra 2/3 matcher och man har helt enkelt tagit vara på tillfället som ges. Celtics som jag skrev om för två inlägg sen har ju haft en väldigt upp och ner säsong med mycket missnöjd kring och i laget, man har varit ofokuserat och Kyrie Irving - lagets stora stjärna - har varit allt annat än fokuserade på det bästa för laget då han eldar på rykterna om en flytt till ett annat lag i sommar då hans uttalande i media är riktade mot det och att han står och snackar med Kevin Durant efter matchen som att dem är bästa vänner. Detta ger en eftersmak som kan irritera många i laget och det har troligen gjort det vid många tillfällen. Celtics har inte presterat lika bra som man trodde laget skulle göra och man har helt enkelt svårt med att komma överens utanför och på planen. Det finns många bilder där man ser dåligt kroppspråk från många av spelarna i timeouts och efter slutsignal. Men man är ändå där och fajtas om en hemmafavör då Philly också haft det svårt och framförallt utan Joel Embiid, Celtics ser ut att ha kommit på rätt väg igen och är påväg uppåt.

I natt möter man Clippers som har haft ett väldigt fint schema, man har fått stannat hemma i Stapels Center i 3 matcher och man har 5 kvar att spela inklusive Celtics matchen i natt. Celtics som har haft två dagar ledigt i LA ska nu ta sig an ett väldigt solidt lag som är väldigt fokuserade på att hålla sig vid liv i slutspelskampen i väst. Celtics kommer att få det tuffare än vad man många tror, visst Boston har vunnit tre i rad nu och man kanske tror att allt är frid och fröjd men det finns fortfarande stora problem i spelet ute på planen. Det handlar mycket om individuella prestationer när det gäller Boston, Irving senast var väldigt bra, innan dess var det Gordon Hayward och innan dess Jayson Tatum. Man är inget lag på det sätt man vill vara ett lag på, man är individer insatta i ett lagspel och ingen spelar riktigt för varandra, man har det tufft i sitt försvar också där Al Horford styrde och ställde förut men nu har tappat lite grann av vad som gjorde honom till en Defensive Player of the Year-kandidat, han är fortfarande ett ankare men har inte lyckats få med sig sina lagkamrater lika bra som året innan. Det finns fortfarande problem som sagt och det känns som dessa matcher man vunnit nu är lite av en illusion. Man har en dålig matchup i LA, paint kommer att köras över av Harrell som kommer vara ett djur under korgen som han alltid är, Lou Williams har varit stekhet enda sen Tobias Harris drog och spelarna man fått igen från den traden har varit otroligt stabila. Nej, Celtics kommer inte att få det lätt och hur kommer man lösa det kommer vara intressant.

Los Angeles Clippers

Clippers är ett lag som spelar för varandra jämnfört med Celtics, man är ett kollektiv som tar vara på sina styrkor och minimerar sina svagheter så mycket det bara går. Man har fått ett fint schema som sagt och den här 8 matcher långa homestand kommer i en så perfekt situation när det gäller slutspelsstriden då man har varit riktigt starka hela säsongen hemma och det har man inte minst visat här i mars då man har 4-0 i record. Man har haft den bästa bänken i hela ligan under säsongen och det är en lyx då många av bänkarna i ligan inte riktigt har den spets som Clippers har i Montrezl Harrell och Lou Williams som kan hetta till närsomhelst under matchens gång och kan gå på en run bara de två. Clippers kommer in i denna matchup med 4 raka vinster i mars som sagt och alla har varit stabila segrar, man har inte haft tur utan det har varit vinster som har varit förtjänande och man vill såklart fortsätta på det viset även i natt.

Man möter då ett Celtics som har fått igång det på sistonde men man själva har också varit heta, det kommer som vanligt vara bänkarnas kamp när det gäller Clippers, Celtics har ett bra försvar från bänken då man har släppt in minst poäng på de 10 senaste matcherna, Jaylen Brown, Aaron Baynes och Rozier lll är alla stabila försvarare som kommer göra det så svårt som möjligt för LA att göra något med sitt största vapen. Även om t ex Baynes är en bra försvarare så är det inte många i ligan som Harrells motor och han kommer göra det otroligt svårt för Celtics att freda sig under korgen vid returtagning och i pick and roll, Harrell har varit ett monster under korgen hela säsongen lång och Celtics har haft det svårt mot lag som är starka i den offensiva returtagnigen under säsongen, man ligger på en 21:a plats när det gäller att hålla borta lag från under korgen. Detta måste vara ett fokus för Clippers om man vill vinna i natt, returtagnigen både offensivt och defensivt då Celtics inte riktigt har någon verkligen krigar där inne som Clippers har. Det kommer att bli en böljande match där lagen kommer vilja känna på varandra och Clippers måste etablera ett tungt spel inside där Boston är som svagast, om man ska försöka skjuta in sig från tre kommer det ta för lång tid då Boston är oerhört vassa på att rotera ute vid trepoängslinjen och man har kvicka försvare som inte ger upp treor bara. In med bollen i post och Patrick Beverley kommer vilja ge Kyrie ett helvete då han är en av ligans bästa försvarsspelare.

Speltips

Clippers har en bra chans att cementera sig ännu mer i slutspelsstriden och fortsätta sätta på press på Spurs och Jazz då alla tre lagen ligger på samma record just nu och med en vinst kan man gå upp till en 6:e seed om Jazz förlorar mot Thunder i natt. Man har satt sig i en ypperlig situation med 15 matcher kvar och man borde ta chansen nu på en gång att lyfta. Man möter Celtics som har haft två vilodagar i LA + att man åker hemåt efter denna matchup, fokus hos Boston ligger inte på denna match och man bör lägga extra fokus på att vinna denna kamp. Celtics som sagt har gått bra senaste tiden men den övriga säsongen är svår att glömma, Boston har haft det svårt mot lag man borde vinna mot och detta är ett sådant case i natt. Boston måste skärpa till sig så snart som möjligt och hitta ett spelsätt som funkar för dem framåt, man kan inte bara lika på att Irivng, Tatum eller någon annan ska klvia fram och göra allt bra. Laget måste vilja vinna tillsammans och tänka som ett lag istället för en för en och ingen för alla. Mitt tips i natt är Clippers ML @2.15 hos bet365.

Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt