Bloggspelen under fredagen gick äntligen lite bättre när vi fick rätta 2 vinster av 3 möjliga. I första bloggspelet löste SJK en vinst med 2-1 mot FC HAKA och där hade vi minst sagt marginalerna på rätt sida när FC HAKA missade en straff som hade betytt 2-2 i den 89:e minuten. Dom två andra bloggspelen var från matchen mellan IK Start och FC Inter var det blev vinst på under 3.25 mål men förlust på FC Inter +0.0 AH när matchen slutade i en norsk 2-0 vinst.

Under lördagen har vi återigen en del med träningsmatcher framför oss och dessutom spelas den näst sista omgången i U20-kvalet. Har i denna blogg valt att ta fokus på en av vänskapsmatcherna som spelas under lördag eftermiddag och var jag åtminstone tror mig ha hittat ett fint värde.

FC Ilves

Tammerfors och Veikkausliigalaget FC Ilves är högst antagligen det lag som jag såhär långt i år har hunnit ha med flest gånger i mina bloggposter. Försäsongen såhär långt har för FC Ilves del varit klart lyckad när man ännu såhär långt är obesegrade i alla sina cup och träningsmatcher. I finska cupen vann man sin grupp när man från 5 spelade matcher tog 4 vinster och 1 oavgjord med målskillnaden 12-4. I den sista cupmatchen som laget spelade den 23 februari vann man med 3-0 motVPS

Utöver cupmatcherna har man hunnit med att redan spela 4 stycken träningsmatcher vilka alla har slutat i en vinst för laget när man vunnit mot:

 • TPV 3-2
 • HIFK 4-0
 • Finland U21 2-1
 • JK Tallinna Kalev 3-2

Det som har stuckit ut såhär långt hos Ilves är att lagets unga spelare har tagit mycket ansvar och gjort bra ifrån sig under matcherna. Man har också roterat rätt så kraftig i sin spelartrupp vilket har gjort att alla spelare har hunnit få bra med matchträning. Till matchen mot TPS kan man ställa upp med en rätt så skadefri trupp när man saknar endast Aleksi Tarvonen, Samuel Afum & Tiemoko Fofana, av dessa spelare har Fofana varit skadad hela försäsongen.

TPS

Åbolaget TPS som efter förra säsongen fick ta steget ner från Veikkausliiga och hämta ny fart från Ykkönen räknas som en av dom stora favoriterna till att vinna årets serie. Laget går in i en ny era när Tommi Pikkarainen tog över ansvaret som huvudtränare i laget och har fått till uppgift att föra laget tillbaka till Veikkausliiga.

Finska cupen gick inte alltför bra för TPS del. Man inledde sitt cupspel med att vinna sina två första matcher, 2-0 hemma mot TPV för att följa upp det med en 3-1 vinst hemma mot Ekenäs IF. Efter dom två matcherna gick det sen mindre bra i cupen när man förlorade först med 3-2 borta mot KTP för att följa upp det med en 2-1 förlust mot AC Kajaani. Detta betydde att laget misslyckades med att kvala sig vidare från gruppspelet. En stor bidragande orsak till det klena resultatet var att man i dom två sista matcherna drogs med en mängd skador. TPS spelade förra helgen en träningsmatch hemma mot SalPa som håller till en division lägre ner i Kakkonen och i den matchen kunde man fortsättningsvis se att TPS har problem med skador när man förlorade med 3-1.

Inför matchen mot Ilves har TPS stora skadeproblem när man saknar åtminstone båda mittbackarna Rasmus Holma & Otto Schultz vilket betyder att man inte har en med sig till matchen någon mittback som håller för spel på lagets nuvarande nivå. Utöver dessa två herrar kommer man också att sakna mittfältaren Mika Mäkitalo samt anfallaren Albijon Mucazin som såhär långt in på försäsongen har varit en av lagets stora utropstecken. Jani Virtanen har i sin tur kommit tillbaka från skada och Pikkarainen säger inför matchen att han kan tänkas på 15-20 minuter med speltid. Enligt tränare Pikkarainen var matchen mot Ilves på förhand tänkt att visa var laget står i det defensiva arbetet och hur högt upp man kan pressa dem. Men i och med alla skador som man har i truppen så kommer man istället att testa på lite olika saker under matchen och eventuellt ha med sig någon testspelare också.

Speltips och analys

Ser vi på formen och skadeläget mellan lagen så ligger Ilves enligt mig klart före TPS för tillfället. Som jag redan tidigare nämnde så har Ilves imponerat stort såhär långt in på försäsongen och man har en bra trupp till sitt förfogande som skall ha goda möjligheter att vara med i toppen av årets Veikkausliiga. Lägger vi till att TPS dras med stora skadeproblem inför matchen, framförallt i defensiven så tror jag åtminstone på förhand att detta kan bli en rätt så ensidig tillställning av Ilves kommer att vara det bollförande laget och anfalla friskt medan TPS får försöka försvara sig så gott som det går med det spelmaterial som man lyckas skrapa ihop till matchen. Kommer att ta två spel i matchen varav ett är ett MAXSPEL.

 • Spel 1 Ilves att vinna till oddset 1.90 med 5/5 u
 • Spel 2 Ilves HT/FT till oddset 3.10 med 2.5/5 u

Båda spelen tas hos bet365 och hittas under Europa - Vänskapsmatcher

Alla rekar

FC Ilves

FC Ilves - TPS

bet365 1.90
5.00 u
 • 4.50 u
  Resultat

FC Ilves HT/FT

FC Ilves - TPS

bet365 3.10
2.50 u
 • 5.25 u
  Resultat

Ett inlägg av